radyo
radyo

EKONOMİ

OTOGAR KAVŞAĞI 2017'DE BİTMİŞ OLACAK

Kocaeli Valiliği İl Koordinasyon Kurulu’nun 2. Dönem 3. Toplantısı’nda sunum yapan Karayolları 1. Bölge Müdürü Okan Gerçek, “2017 yılında Otogar kavşağını tamamen hizmete açacağız” dedi.

18 Temmuz 2017 Saat: 21:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.280 kez okunmuştur

OTOGAR KAVŞAĞI 2017'DE BİTMİŞ OLACAK
OTOGAR KAVŞAĞI 2017'DE BİTMİŞ OLACAK

Kocaeli Valiliği İl Koordinasyon Toplantısı Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Temmuz ayının başında göreve başlayan Vali Hüseyin Aksoy ilk kez başkanlık yaptı. Toplantıda Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcıları Ekrem Erdoğan ve Osman Sarı, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, daire müdürleri ve kurum müdürleri katılım sağladı.

 

6 AYDA 47 PROJE TAMAMLANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı yapan Vali Hüseyin Aksoy, “Bu toplantımızla ilk 6 ayda gerçekleştirilen yatırımlar ve 2018 yılı yatırımları konusunda istişarelerde bulunacağız. Kocaeli’de 2017 yılında, kamu yatırımı olarak toplam 682 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin 269 adedi Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri tarafından, 413 adedi ise mahalli idareler tarafından yürütülmektedir. Yılın ilk altı ayında biten proje sayısı 47, henüz başlanamayan proje sayısı ise 69’dur. Başlanamama nedenleri, proje aşamasının tamamlanmaması, revize proje etütlerinin henüz onaylanmamış olması ve ara tahsis işlemlerinin devam etmesidir” şeklinde konuştu.

katilim-040.jpg

PROJE TUTARI 10 MİLYAR 609 MİLYON TL

Devamında Vali Aksoy, “2017 yılı yatırımlarının proje tutarı toplam 10 milyar 609 milyon TL’dir. 2017 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 257 milyon TL’dir. Toplam ödeneğin %62’si mahalli idarelere, %38’iyse Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile Kamu İktisadi Teşebbüslerine aittir. 2017 yılı yatırımları için öngörülen toplam ödenek yapılan harcama 704 milyon TL’dir. Buna göre, gerçekleşen harcamanın yılı ödeneğine oranı %31’dir” açıklamalarında bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR ADINA ALTAY SUNUM YAPTI

Ardından Büyükşehir Belediyesi adına sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay; Tramvay projesi, Köseköy Köprülü Kavşağı, Sabancı Köprülü Kavşağı, Kent Meydanı Otoparkı, Gebze Gençlik Merkezi, Üçtepeler Öğrenci Yurdu, Derince Alternatif yolu, Çayırova Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Kandıra Miço Koyu ve Bağırganlı Plajı hakkında bilgiler verdi.

 

OTOGAR KAVŞAĞI 2017’DE HİZMETE GİRECEK

Ardından Karayolları 1. Bölge Müdürü Okan Gerçek ise, “2017 yılı yatırım planında toplam 11 adet proje mevcuttur. Toplam bedeli ise 2.6 Milyon TL’dir. Büyükşehir belediyesi ile yürüttüğümüz projeler mevcuttur. Kandıra şehir geçişi bu yıl tamamlanmıştır. 2017 yılında Otogar kavşağını tamamen hizmete açacağız. Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili de 2 yıllık sürede yapım ve işletme olacak. Kandıra yolunda devam eden çalışmalar 15 Aralık’ta sone erecek. Kamulaştırma ve proje de tamamlanacak” açıklamalarında bulundu.

kurul-(2).jpg

ŞEHİR HASTANESİ YOLLARI HIZLI İLERLİYOR

Devamında söz alan İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz ise, Şehir Hastanesi’nin yapımı ile ilgili olarak Karayollarından çalışmaların hızlandırılması amacıyla şehir içini kullanmadan şehir dışından araçların giriş ve çıkışının yapılacağı projenin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti. Ardından söz alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ise, “Yol üzerinde yüksek gerilim hatları var. Onun için de bir deplase gerekiyor. Şehir Hastanesi çok hızlı ilerliyor” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑