radyo
radyo

SPOR

Sambo Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı... Uluslararası şampiyonaya Keles talip

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu'nun Keles İlçe Başkanlığı koordinesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi katkısıyla düzenlediği Sambo Türkiye Şampiyonası Bursa'nın Kestel ilçesinde yapıldı. Ulusal müsabakadan başarıyla geçen Burs...

17 Mayıs 2022 Saat: 20:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 363 kez okunmuştur

Sambo Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı... Uluslararası şampiyonaya Keles talip
Sambo Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı... Uluslararası şampiyonaya Keles talip

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu'nun Keles İlçe Başkanlığı koordinesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi katkısıyla düzenlediği Sambo Türkiye Şampiyonası Bursa'nın Kestel ilçesinde yapıldı. Ulusal müsabakadan başarıyla geçen Bursa, şimdiden Osmanlı'nın savaşa hazırlandığı Keles Kocayayla'da uluslararası şampiyonaya talip oldu.

BURSA (İGFA) - Bursa, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Sambo MMA Mixed Martila Arts Federasyonu'nun "Türkiye Şampiyonası"na ev sahipliği yaptı. 200 sporcunun iki gün boyunca gerçekleştirdiği 55 müsabakalar Kestel Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye-Rusya Konsolosluğu Müsteşarı ve aynı zamanda Rossotrudniçestvo Türkiye Temsilciliği Başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko'nun da izleyici olarak katıldığı müsabakalar, centilmenlik içerisinde kıran kırana geçti. 

ŞAMPİYON SPORCUYA RUSYA'DA ÜCRETSİZ BURS

Müsteşar Sotniçenko, Türkiye Şampiyonu olan Sambo sporcusunun Rusya'da Sambo eğitimi görmesi için ücretsiz olarak burs imkanı sağlayacaklarını açıkladı.

Etkinlik sonunda Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz adına konuşan Bursa Keles İlçe Başkanı Emre Kahraman ise, Sambo sporunun Türkiye finallerinin Osmanlı Devleti'nin başkenti olan ve aynı zamanda 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını elinde bulunduran Bursa'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültür, tarih ve turizm şehri olan Bursa'nın aynı zamanda spor kenti olduğuna vurgu yapan Kahraman, ulusal ve uluslararası bir çok müsabakaya ev sahipliği yapmaya da hazır olduğunu söyledi.

KELES KOCAYAYLA ULUSLARARASI ŞAMPİYONAYA TALİP

Önümüzdeki dönemde Uluslararası Sambo Şampiyonası'na da Bursa'nın talip olduğunu kaydeden Kahraman, "Keles ilçesi sınırları içinde bulunan, Osmanlı'nın savaşa hazırlandığı 1200 metre rakımlı Kocayayla'da gerçekleştirmeye talibiz. Buradan Federasyon Başkanımız Sayın Sinan Öztürk, Konfederasyon Başkanımız Sayın Türker Aygündüz başta olmak üzere Sambo sporuna ilgi duyan tüm misafirlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Ödül töreninin ardından ülkemizin dört bir yanından katılan sporcularımızla hatıra fotoğrafları çekildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑