radyo
radyo

DÜNYA

TÜRKİYE'DEN 90 MİLYON DOLARLIK YATIRIM. DÜNYA DEVİNE ÜRETİM YAPACAK!

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında, Skorsky helikopterleri için bir dizi kritik üretimin yapılacağı Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi Eskişehir'de faaliyete başlıyor.

1 Ekim 2017 Saat: 12:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.769 kez okunmuştur

TÜRKİYE'DEN 90 MİLYON DOLARLIK YATIRIM. DÜNYA DEVİNE ÜRETİM YAPACAK!
TÜRKİYE'DEN 90 MİLYON DOLARLIK YATIRIM. DÜNYA DEVİNE ÜRETİM YAPACAK!

Sikorsky helikopterlerinin dişli ve dişli kutuları, döner komponentleri, rotor asamblesi, uçuş kumanda sistemi ve iniş takımlarını üretecek  Eskişehir'deki tesis, 3 Ekim'de törenle açılacak. Alp Havacılık'ın 90 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği 11 bin metrekarelik tesisin, 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratması öngörülüyor.

53 BİN METREKARE ALANA KURULDU

Eskişehir  Organize Sanayi Bölgesi'nde mevcut 23 bin 500 metrekare kapalı alan ve 30 bin metrekare genişleme alanında, 600'ün üzerinde nitelikli personel ve çok sayıda alt yükleniciyle üretim yapan şirket, titanyum, alüminyum, çelik, paslanmaz çelik, bakır alaşımları ve süper alaşımların işlenmesinde çok geniş çaplı deneyime sahip bulunuyor.

Alp Havacılık, yüksek katma değerli, yüksek bilgi ve teknoloji içeren ürün yapısıyla  ABD,  Fransa,  Kanada gibi gelişmiş pazarlara ihracat gerçekleştiriyor.

DÜNYA DEVLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Kabiliyetleri ve alt yüklenicilerinin imkanlarıyla Sikorsky, Pratt&Whitney, Pratt&Whitney  Canada,  Lockheed Martin, UTC Aerospace Systems, Honeywell ve  Boeing gibi müşterileri için helikopter dinamik, helikopter kuyruk pervanesi sürücü mili sistemi, iniş takımı ve uçak yapısal parçalarıyla hidrolik ve yakıt boru sistemleri üreten Alp Havacılık, birçok hava platformu ve motor programlarına önemli katkı sağlıyor.

Şirket, özellikle titanyum alanında dünyanın önde gelen havacılık firmaları arasında yer alıyor.

3,5 MİLYAR DOLARLIK SÖZLEŞME

Alp Havacılık, sahip olduğu bu özelliklere Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ana yükleniciliğinde Sikorsky ile yürütülen Türk Genel Maksat Helikopteri Projesi'nde rol aldı.

Sözleşme bedeli yaklaşık 3,5 milyar dolar olan projeyle  Türkiye'nin genel maksat helikopter ihtiyacı karşılanmış olacak.

Proje kapsamında,  Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı,  Emniyet Genel Müdürlüğü ve  Orman Genel Müdürlüğü için 109 T70 Kara Şahin Helikopteri üretilecek. Bu sayı,  Türkiye'nin artan ihtiyaçları ve ihracat pazarı da dikkate alındığında çok daha yukarıya çıkacak.

Alp Havacılık, bu çerçevede Black Hawk helikopterlerinde bulunan tüm dişliler, dişli kutuları, pervane mili gövdesi ve ana mil gibi ana uçuş kritik ve dinamik ürünler, bunların montaj grupları, uçuş kontrol mekanizması ve iniş takımlarının da kaynağı olacak.

DİŞLİ İMALATINDA DÜNYANIN ÖNDE GELEN TEKNOLOJİSİ OLUŞTURULDU

Projeyle Alp Havacılık'ta, dişli imalatında dünyanın önde gelen teknolojik altyapılarından biri oluşturuldu. Bu kapsamda uçuş kritik parçaları grubunda imalatı yapılacak alt sistem ve parçaların üretim safhalarında ihtiyaç duyulan tezgah, teçhizat ve özel proseslere yatırım yapıldı.

Şirketin iş payı hemen hemen Black Hawk helikopterinin yedek parça niteliğinde tüm unsurlarını kapsadığından  Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kullanıcıların yedek parça ve test ihtiyaçlarının da Alp Havacılık tarafından milli imkanlarla karşılanması mümkün olacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑