radyo
radyo

TEKNOLOJİ

TÜRKİYE'NİN UZAY MACERASI BAŞLIYOR

Türkiye'nin uzay macerası Mart'ta başlıyor. Test edilecek uydu malzemeleri uzaya gönderildi. Bakan Arslan, "Türkiye adına uzayda bir ilki gerçekleştireceğiz" dedi

12 Şubat 2017 Saat: 09:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.911 kez okunmuştur

TÜRKİYE'NİN UZAY MACERASI BAŞLIYOR
TÜRKİYE'NİN UZAY MACERASI BAŞLIYOR

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yer alan  Japonya'ya ait KIBO Uzay Modülü'ne gönderilen uydu teknolojilerinde kullanılacak malzemeler mart sonu ya da nisan başında test düzeneğine yerleştirildikten sonra doğrudan açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Bu yılın sonunda KIBO Uzay Modülü'nden yörüngeye  Ulaştırma Bakanlığı Deneysel Uydusu (UBAKSAT) da gönderilecek.

TEKNİK MALZEME GÖNDERİLDİ

Teste tabi tutulacak malzemeler,  Japon kargo gemisiyle taşınmış H-IIB Roketi kullanılarak,  Japonya Tanegashima Uydu Fırlatma Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na  9 Aralık 2016'da gönderilmişti. Mart sonu ya da nisan başında da  Türkiye'ye ait malzemeler test düzeneğine yerleştirilerek, açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Yaklaşık 1 yıl uzayda teste tabi tutulacak malzeme, daha sonra tekrar  Türkiye'ye getirilecek ve uzayda maruz kaldığı etkiler gözlemlenecek.

Ulaştırma Bakanı  Ahmet Arslan, "Bu operasyonla uzay çalışmalarında bir ilk gerçekleştirilecek. Uydu teknolojilerimizin geliştirilmesinde kullanılacak bir malzeme, ülkemizden uzaya gönderilerek tekrar  Türkiye'ye getirilmiş olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑