radyo
radyo

DÜNYA

ÜNİVERSİTEYİ SARSAN SKANDAL, KURAN-I KERİM'LERİ TUVALETE ATTILAR

ABD'nin Dallas kentinde, Texas Üniversitesi yerleşkesinde tuvalete atılmış iki Kur'an-ı Kerim bulundu.

14 Nisan 2017 Saat: 09:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.655 kez okunmuştur

ÜNİVERSİTEYİ SARSAN SKANDAL, KURAN-I KERİM'LERİ TUVALETE ATTILAR
ÜNİVERSİTEYİ SARSAN SKANDAL, KURAN-I KERİM'LERİ TUVALETE ATTILAR

ABD'nin  Dallas kentinde bulunan  Texas Üniversitesi'nde tuvalete atılmış halde iki Kur'an-ı Kerim bulundu. Olayla ilgili çalışma başlatılırken, güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

''YAŞANAN GELİŞME KARŞISINDA ŞOKE OLDUK''

ABD medyasında yer alan haberlere göre, üniversitenin öğrenci birliği binasındaki erkekler tuvaletine iki Kur'an-ı Kerim atıldı.

Polis Şefi Larry Zacharias, yaptığı açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve failin bulunması için güvenlik kamerası kayıtlarının incelemeye alındığını bildirdi.

Söz konusu Kur'an-ı Kerim'lerin binanın giriş katındaki farklı inançlara ait kutsal kitapların bulunduğu ibadet odasından alındığını düşündüklerini belirten Zacharias, yaptıkları araştırmada odadaki Kur'an-ı Kerimlerin yerinde olduğunu belirlediklerini sözlerine ekledi.

Texas Üniversitesi'nin dini ve etnik çeşitliliğe sahip bir okul olduğu değerlendirmesinde bulunan kampüs polisi ise yaşanan gelişme karşısında şoke olduklarını kaydetti.

"SON DERECE ÜZÜCÜ VE RAHATSIZ EDİCİ"

Üniversitenin Müslüman Öğrenciler Birliği Başkanı Mohammad Syed de olayın "son derece üzücü ve rahatsız edici" olduğunu vurguladı.

Farklı din ve ırklardan öğrencilerin bulunması, kapsayıcı ve samimi bir ortamı olması dolayısıyla bu üniversiteyi tercih ettiğini aktaran Syed, bu yerleşkede böyle bir olayın gerçekleşmesinin kendisini şaşırttığını ifade etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑