ECZANEDE 30 TL OLAN MASKE İNTERNETTE 300 TL !

11 Şubat 2020 Saat: 14:19
ECZANEDE 30 TL OLAN MASKE İNTERNETTE 300 TL !
Eczanelerde 30 TL olan maske İnternette 300 TL'ye satılmaya başlandı. Konu ile ilgili İzmit'te bulunan MERVE ECZANESİ Sorumlusu Sinan Yıldız, eczanemizde de 2 paket maske kaldı. Her pakette 50'şer tane var. Yani topu topu 100 Adet maskemiz var.

Çin'de başlayıp dünyaya yayılma eğiliminde olan Korona Virüsü ile ilgili vatandaşların kendince önlem alma yöntemleri artık bir hayli pahalıya patlamaya başladı. Bazı fırsatçılarda bu fırsatları değerlendirip, stokçuluk yapıp, 30 TL'lik maskeleri, internetten 300 TL'ye satıyorlar. 

Konu ile ilgili, KIRIKBİR GAZETESİ olarak, İzmit'in tanınmış eczanelerinden MERVE COŞAR'ın sahibi olduğu MERVE ECZANESİ'ni ziyaret ettik.

Merve Eczanesi sorumlusu Sinan Yıldız'a gündeme dair sorular yönelttik.

Maske Var mı? Şu anda elimizde 2 paket maske kaldı, onlarında içinde 50'şer tane maske var. Yani toplamda 100 Adet maskemiz kaldı. 

Vatandaş Maske soruyor mu? Evet son dönemde özellikle çok fazla soruluyor, geçen gün bir hastamız maskelerin internette 300 Liraya hatta 500 Liraya satıldığını söyledi. İnternete girdiğimde gerçektende bizim 32 TL'ye sattığımız maskelerin 300 TL'ye satıldığını gördüm. Bu resmen fırsatçılıktır şeklinde konuştu. Kocaeli'deki tüm vatandaşlarımı eczanemizin 0.262.323 98 77 numaralı telefonunu maske yada her türlü sağlık soruları ile ilgili arayabilirler şekllinde konuştu.

MERVE ECZANESİ Dermokozmetik sorumlusu Serap Bağatarhan ise, son günlerde daha çok üst solunum yolları hastalıkları için başvuran hastalarla karşılaşıyoruz. Yazılan reçetelere ek olarak biz de hastalarımıza doğal takviyele ürünleri öneriyoruz. Bu takviye edici ürünlerin çeşitliliği konusunda Eczanemizin bariz bir bilinirliği vardır, dedi. 

Diğer bir Merve Eczanesi çalışanı Taner Öztürk ise, hastalarımıza, son günlerde yazılan reçetelerde en çok grip, nezle ve üst solunum yolları hastalıklarına iyi gelecek ilaçlarla birlikte çok fazla antibiotik yazıldığını görüyoruz dedi.

"ECZANELERİN ÇOĞUNDA MASKE BULUNMUYOR"

Sinan Yıldız, İzmit'te ve çevresindeki bölgede bulunan eczanelerde ciddi şekilde maske sorununun olduğunu söyleyerek, "Şu an depolarda olmadığı için eczanelerin çoğunda maske bulunmuyor. Ama her gün tedarikçilerle konuşuyoruz. Bu maske sorununun en kısa zamanda çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Aynı ürünler depolarda uygun fiyata varken internette yapacağımız araştırmadan da göreceğimiz üzere 5 ile 10 kat arasında fiyat aralığında ekstra zamlı olarak satışa sunuluyor. 32 TL'lik maske şu anda 300 liradan başlayıp 500 liraya kadar gidiyor. Uygun fiyatlı olan maskeler de internetten satışa kapatıldı. Benim gördüğüm kadarıyla bu fırsatçılıktır" diye konuştu. Olası bir kriz anında piyasada maske bulunamayacağını söyleyen Yıldız, "Burada devletimizin maske satan kurumları, özellikle medikal firmaları iyice denetlemesi gerekir. Bu yerlerin hangi ürünü nereye, ne kadara sattıkları mevcut faturalarında bellidir. Bahsettiğimiz ürünler serbest fiyatlı ürün olduğu için ne yazık ki tavan-taban fiyat uygulaması yapılamıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız