Kocaeli’de konut değil vatandaşlık pazarlıyorlar!

11 Ekim 2023 Saat: 12:43
Kocaeli’de konut değil vatandaşlık pazarlıyorlar!
Kocaeli’de son dönemlerde 'vatandaşlığa uygun' başlığıyla konulan ilanlar dikkat çekiyor.

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de gayrimenkul alarak vatandaşlık alması konusu son yılların en çok tartışılan konularından. Yabancılar gayrimenkul satışı tüm hızıyla devam ederken, ilan sitelerinde ise buna yönelik verilen satış ilanları dikkat çekiyor.

TUİK verilerine göre yabancılar konut satışının en fazla olduğu kentlerinde biri olan Kocaeli’de, gayrimenkul alım satımı yapılan elektronik ticaret platformlarında ‘vatandaşlığa uygun’ ibaresiyle satışa sunulan konut ilanı sayısında da artış yaşanıyor. Önceki yıllarda konut sahipleri ile emlak şirketleri ‘uygun fiyat’, ‘deniz manzaralı’, ‘lüks’, ‘site içerisinde’ gibi özelliklerle ilan verirken, bunların yanı sıra ‘vatandaşlığa uygun’ başlıklar da dikkati çekmeye başladı.

Son kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emlak sektörü ile ilgili yeni önlemler alınacağını açıklamıştı. Bu tarz ilanlar ile ilgili ise nasıl bir yaptım uygulanacağı henüz belli değil. Öte yandan, en az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmazı satın alan ve bu taşınmazı 3 yıl süreyle satmayacağını taahhüt eden kişiler, Türk vatandaşlığına hak kazanıyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız