radyo
radyo

EKONOMİ

ÇEVRE KATİLLERİ YÜZSÜZLERİ AÇIKLAYIN

Kartepe Arslanbey'de dereye dökülen Alüminyum Curufu kaldırıldı. Kocaeli Valiliği tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirmede firmanın tespit edildiği ve gerekli numunelerin alındığı açıklandı. Çevre katliamı yapan firmanın neden açıklanmadığı ise

11 Mart 2022 Saat: 14:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 736 kez okunmuştur

ÇEVRE KATİLLERİ YÜZSÜZLERİ AÇIKLAYIN
ÇEVRE KATİLLERİ YÜZSÜZLERİ AÇIKLAYIN

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde dere kenarına dökülen 40 ton alüminyum cüruf atığının kaldırılma işlemleri dün tamamlandı. Bugün ise Valilik tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirmede firmanın tespit edildiği ve gerekli numunelerin alındığı açıklandı. Çevre katliamı yapan firmanın neden açıklanmadığı ise merak konusu oldu. Kocaeli Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde: “İlimiz Kartepe ilçesi, Çeltikdüzü dere kenarına gri renkli, toz haldeki, cüruf benzeri atık döküldüğü yönünde gelen ihbar üzerine, 9 Mart Çarşamba günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kartepe Belediye Başkanlığı teknik personellerince alanda incelemeler yapılmıştır.

 FİRMADAN NUMUNE ALINDI

Dökülen atıktan numuneler alınıp Tübitak’a analize gönderilmesine müteakiben çevre kirliliğine sebebiyet veren atıklar alınarak bertaraf edilmek üzere İzaydaş’a gönderilmiş ve akabinde bölgede detaylı temizlik çalışmaları  yapılmıştır. Güvenlik güçlerimizin alanda ve bölgede yaptıkları incelemeler sonucu söz konusu atıkları döken firma tespit edilmiş ve analizleri yapılmak üzere firmadan numuneler alınmıştır. Alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre firma hakkında gerekli cezai işlemler uygulanarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑