radyo
radyo

EKONOMİ

“Dul ve yetimler bunu hak etmedi!”

Türkiye Emekliler Emekli, Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, çalışmayan emeklilere özel ödenecek olan 5 Bin TL’lik ikramiye ile ilgili, “Dul ve yetimlerimize yapılan bu muamele, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışmamıştır. Emekli bu muameleyi hak

11 Ekim 2023 Saat: 12:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 782 kez okunmuştur

“Dul ve yetimler bunu hak etmedi!”
“Dul ve yetimler bunu hak etmedi!”

Geçtiğimiz günlerde AKP iktidarı milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere bir kereye mahsus ikramiye verileceğine ilişkin, açıklamalar yaptı. Konuyla ilgili Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışan bir rakam olmadığını ve en az 10 bin lira ikramiye verilmesi gerektiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 bin TL’de karar kılındığını ve sadece çalışmayan emeklilere ikramiye verileceğini açıkladı. Açıklamaya çalışan emeklilerden tepki geldi. Konuyla ilgili Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı da açıklama yaptı.

“ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ DEMİŞLERDİ”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, çalışmayan emeklilere özel ödenecek olan 5 Bin TL’lik ikramiye hakkındaki açıklamasında şunları söyledi: "18 Temmuz 2023 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı ziyaretimizde kendilerinden bir söz almıştık. Bize, "Ekim ayını bekleyin, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir çalışma başlattık, emeklilerimize ilişkin iyileştirme çalışması Ekim ayında TBMM'nin açılışıyla parlamentoya sunulacak ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" denilmişti.
Geçen zaman içerisinde gerek sayın Cumhurbaşkanımız, gerek sayın bakanımız ve gerekse de diğer bakan ve yetkililer benzer açıklamaları yapmış, iktidar ortağı partiler de emeklinin yaşadığı zor durumu ifade ederek, acil çözümler istemişlerdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑