radyo
radyo

ASAYİŞ

7 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU

Hakkari Çukurca'da yapılan arama tarama faaliyetlerinde 7 terörist etkisiz hale getirilmiş bir biçimde bulundu.

22 Kasım 2016 Saat: 10:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.163 kez okunmuştur

7 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU
7 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında, PKK'lı teröristlere ait 4 sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Arazi arama tarama faaliyetlerinde ise daha önce etkisiz hale getirilmiş 7 PKK'lı teröristin cesedi bulundu.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 7 PKK'lı teröristin cenazesinin bulunduğu belirtilirken, 4 sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Açıklamada, "Güvenlik güçlerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; Çukurca ve Yüksekova İlçeleri kırsal alanında devam eden operasyon kapsamında, 20 Kasım 2016 günü Binilis Tepe bölgesinde bulunan 2 mağarada yapılan arama ve tarama faaliyetinde 27 bin adet adet 7,62 mm'lik mühimmat, 33 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 44 adet çeşitli tipte el bombası, 2 bin 500 adet 23,5 mm'lik doçka mühimmatı, 560 adet 12,7 mm'lik uçaksavar mühimmatı, 2 adet M2A18 sıçrayan mayın, 4 adet 60 mm'lik havan mühimmatı, çok miktarda yaşam malzemesi, ilaç ve örgütsel doküman ele geçirilmiş ve 3 adet doçka mevzii tespit edilmiştir.

Ayrıca Binilis Tepe ile mağaraların arasında bulunan bölgede daha önce hava harekâtı neticesinde etkisiz hale getirilen 7 bölücü terör örgütü mensubu cesedi ile 1 adet keskin nişancı kanas silah bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑