radyo
radyo

SİYASET

AHMET TÜRK HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, mahkemenin kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 Şubat 2017 Saat: 18:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.430 kez okunmuştur

AHMET TÜRK HAKKINDA KARAR VERİLDİ
AHMET TÜRK HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski  Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Türk'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

"TUTUKSUZ YARGILANSIN" BAŞVURUSU

İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım'da görevden uzaklaştırılan ve  Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde tutuklanan  Ahmet Türk'ün avukatları tutuksuz yargılanması için  Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

YURT DIŞI YASAĞI VE ADLİ KONTROL TALEBİYLE SERBEST KALDI

 

Talebi değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Türk'ün yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

KASIMDA TUTUKLANMIŞTI

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 21 Kasım 2016'da gözaltına alınan Türk, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan  Ahmet Türk,  Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

ADLİ TIP'TAN OLUMSUZ RAPOR ÇIKMIŞTI

Türk için bugün hazırlanan  Adli Tıp raporunda, cezaevinde kalmasında sağlık açısından bir sakınca bulunmadığı belirtildi. Raporda 6 ayda bir sağlık kontrolünden geçebileceği belirtilmişti.

"75 YAŞINDA HASTALIĞI TEŞHİS EDİLMİŞ BİR İNSAN"

Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, halen  Elazığ Cezaevi'nde bulanan ve geçen hafta  Adli Tıp raporu için  İstanbul  Adli Tıp Kurumu'na sevkedilen  Ahmet Türk için hazırlanan raporun  Mardin'e gönderildiğini söyledi. Avukat Boztoprak,  Ahmet Türk'ün sağlık sorunları nedeniyle tahliye olabilmesi için istenen raporun olumsuz olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Raporda  Ahmet Türk'ün sağlık sorunları açısında cezaevinde kalmasında bir sakınca olmadığı belirtiliyor. Raporda ayrıca 6 ayda bir Türk'ün sağlık kontorülünden geçmesi halinde bir sıkıntı olmayacağı ifade ediliyor.  Ahmet Türk, 75 yaşında. Hastalığı raporda teshiş edilmiş bir insan, cezaevinde kalabilirlik takdiri  Adli Tıp Kurumu'na ait olsa da, mahkeme bu rapora bağlı değil. Kaçma şüphesi olmayan bir kişiyi hukuken de rapordaki hususlara dayanarak da tahliye edebilir. Türk'ün tahliyesi için başvuruda bulunacağız. Tahliyeye ilişkin değerlendirdmeyi de  Mardin Sulh Ceza Hakimliği yapacak."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑