radyo
radyo

SİYASET

AK PARTİ İL BAŞKANI CEYHAN ULUSAL MEDYADA

Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'ın ulusal medyanın gündeminde. Kendisine ait mobilya firmasının aldığı ihaleler ve ihalesiz yaptığı satışları nedeniyle Ulusal Medyanda manşete oturdu.

6 Haziran 2017 Saat: 12:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.167 kez okunmuştur

AK PARTİ İL BAŞKANI CEYHAN ULUSAL MEDYADA
AK PARTİ İL BAŞKANI CEYHAN ULUSAL MEDYADA

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'ın sahibi olduğu mobilya firmasının, çeşitli devlet kurumlarına mobilya sattığı ve son 3 yılda 10 Milyon TL, kazandığı konusunda yapılan haberler için Şemsettin Ceyhan'ın cevabı da bir hayli ilginç olmuş.

Ak Parti il başkanı Ceyhan ulusal medyada

"Ak Parti Kocaeli İl Başkanı olduğumda Kocaeli sınırları içerisine ticaret yapmayacaktım ama yaptık işte." demiş.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Kocaeli’deki kamu kurumları, son 3 yılda tüm mobilyasını AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın sahibi olduğu Zinde Mobilya’dan almış…

Sözcü Gazetesi’nin haberi şöyle;

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın sahibi olduğu şirket, kentteki bütün kamu kurumlarına mobilya sattı. Zinde mobilya şirketi, 21 Mayıs 2010 tarihinde kuruldu. Şirketin o tarihte 4 kurucu ortağı vardı. AKP’li Ceyhan, 2011’de şirketin yüzde 50’sini satın alarak ortak oldu. 6 ay sonra şirketin müdürlüğünü üstlenen Ceyhan, Şubat 2015’te il başkanlığına seçildi ve 7 ay sonra da şirketin tek sahibi oldu.

Şirket, 2014-2915 ve 2016 yıllarında altın dönemini yaşadı. Şirket; rektörlük, adliye, kamu hastaneleri, liseler, büyükşehir belediyesi, SGK, TÜBİTAK, kaymakamlık ve emniyet müdürlüğünün de aralarında olduğu onlarca kamu kurumuna 10 milyon liradan fazla mal satışı yaptı.

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, düb Ak Parti binasında Sözcü Gazetesi'nde çıkan habere cevap verdi. Ceyhan, yargısal bütün haklarımı arayacağım derken, haberi yapan gazeteci ile 20 gün önce konuştuğunu fakat haberin bu zaman çıktığını belirtti.

SÖZ VERMİŞTİM

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan “Bugün biliyorsunuz bir gazetede şahsımla alakalı bir konu haber oldu. Hatırlarsanız ben il başkanı olmadan önce sizlerle bir paylaşımda bulundum. Şemsettin Ceyhan olarak eğer il başkanı olursam kentimle alakalı yaptığım mobilya işini kamuyla yapmayacağımı söylemiştim. Yaklaşık iki yıldır da bu konuda bir adım atmadığımı biliyorsunuz. Çünkü bu yola çıkarken kentime ve partime böyle bir söz vermiştim” dedi.  

SÖZÜMÜZÜ GERİ ALIRIZ

Sözlerine devam eden Ceyhan “Bir diğer hususta bunun etik olmadığını düşündüğüm içindir. İl başkanlığını yapmış olduğum kitleyle böyle bir şey yaparsam teknik olarak sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum. Kaldı ki her biriniz bizim firmamızı tanırsınız. Yaptığımız işler, künyemiz bellidir. Herkes gidip gerekli yerlerde araştırmalarını yapar gelir bize gösterir ve biz de sözümüzü geri alırız” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Yaklaşık 20 gün önceydi diyerek sözlerine devam eden İl Başkanı Ceyhan “Haberin altında ismi olan şahıs beni telefonla aramıştı. Telefonda Şemsettin Ceyhan, evet, Zinde Mobilya sahibi, evet, AK Parti İl Başkanı, evet, siz kimsiniz? Münazaralarını geçtikten sonra benzer söylemlerle şahsıma bu ithamlarda bulunmuştu. Bende kendisine şunu söyledim. Ben il başkanı olmadan önce bu konuyu prensip olarak kendi kamuoyuma kendi yerel medyamıza açıkladım. Ve eğer ki sizin bu ifadelerinizin altı doluysa, eğer size birisi bir pusula verip bu haberi yap demediyse, eğer bu konuyu siyasi veya ticari bir rakipten gelmediyse bunu ispatlamakla mükellefsiniz. Eğer bunu ispatlarsanız, ben eğer bu söylediğinizi bir faturamda görürseniz ben sözlerimi geri alırım diye söyledim. Bununla alakalı gerekli avukat arkadaşlarımızla istişarelerimizi yapıyoruz ve yarın gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasında bulundu.

İFTAR PROGRAMI

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Ceyhan, yaklaşık 700 TSK’dan 3 bin dolayında katılımla 3’ncü STK iftarını Uluslararası fuar merkezinde 9 Haziran’da yapacaklarını, teşkilat iftarını da 17 Haziran tarihinde Antikkapı Bahçesi’nde yapılacağını açıkladı. Bu iki iftara da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti milletvekilleri de katılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑