radyo
radyo

SİYASET

BAKAN IŞIK; 'REFERANDUMUN YAPILMASININ NEDENİ CHP'DİR'

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık “Referandumun yapılmasına sebep CHP’dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 garabetini önümüze çıkardı. Anayasanın değiştirilmesi kaçınılmaz oldu” dedi.

5 Mart 2017 Saat: 19:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.144 kez okunmuştur

BAKAN IŞIK; 'REFERANDUMUN YAPILMASININ NEDENİ CHP'DİR'
BAKAN IŞIK; 'REFERANDUMUN YAPILMASININ NEDENİ CHP'DİR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kampanya tanıtım programı Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Milletvekilleri, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman, Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, eski İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, SKM başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katılım sağladı. Program kalabalığın kültür merkezi önünde toplanmasıyla başladı. Ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın gelmesiyle davetliler salona akın etti. Selamlamanın ardından daima millet isimli sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

VESAYET ÜLKENİN HERŞEYİNİ ÇALDI

Programda konuşan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan konuşmasına programa katılanları selamlayarak, “Bugün 16 Nisan’da yani tam 41 sonra ülkemiz için, milletimiz için önemli bir halk oylamasının arefesindeyiz. Bizler bugünden tezi yok tüm çalışmalarımızı birkaç cümleyle ifade etmek için buraya geldik. Az önce sinevizyonda da izledik. 94 yıllık parlamenter sistemde hep bir şeylerle mücadele etmek zorunda kalmış. O dönemlerde bir çok insan idam edilmiştir. O gün vesayet yönetiminin idam ettikleri aslında milli iradenin sahipleridir. Daha sonrasında da vesayet durmadı ve ülkenin ekonomisinden gelişimine birçok şeyini çalmıştır. Kurucu genel başkanımız ve ona güvenen milletimiz birçok badireyi atlattı. 2013’te Gezi kalkışması ardından 17-25 Aralık teşebbüsleri ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi. Bunlara baktığımızda milli iradenin nelerle mücadele ettiğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI 17 MART’TA KENTİMİZDE

ceyha.jpg

Konuşmasına devam eden Ceyhan, “Kocaeli’de AK Parti olarak tüm seçimlerde partimize güvendik. Bugünde teşkilatlarımız bir buçuk ay öncesinden çalışmalara başladı. Partimiz mecliste CHp ile mücadele ederken biz SKM’lerimizi oluşturduk ve 18 maddenin neyi içerdiğini kadrolarımıza anlattık. Neden evet dediğimizi öğrendik. Ama CHP hiçbir zaman evet demedi yine de demeyecek. Bu kampanyada biz vatandaşlarımızın kararı ne olursa olsun onları öteki haline getirmeden, neden evet demesi gerektiğini çalışmalarımızla anlatıyoruz. Gençlik ve kadın kollarımız gerçekten çok güçlü. Kadın kollarımız bize sürekli hadi başkanım başlayalım diyor. Hem hazır hem de motivasyonları yüksek. Eğer Kocaeli teşkilatımızı bir kuşa bir kartala benzetirsek, bu kuşun gövdesi bakanlarımız, milletvekillerimizdir. Ancak uçmak için iki kanada ihtiyacımız vardır. Bizimde bir kanadımız kadın kolları, bir kanadımız da gençlik kollarıdır. Onlar olmadan biz uçamayız. Ayrıca son müjdeyi veriyorum Sayın Cumhurbaşkanımız bir aksilik çıkmazsa 17 Mart tarihinde bizim aramızda olacak” şeklinde konuştu.

 

BU ELBİSE BİZE DAR GELMEYE BAŞLADI

img_9363.jpg

Ceyhan’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugüne kadar genel iktidarımızın açtığı yolda bizde yerel olarak izinden gittik. Bunları yaparken bazı sistemleri değiştirdik. Hedefimize ulaşmak için mutlu bir ülkenin mutlu bir vatandaşı olmak istiyoruz. Kardeşçe, huzur içinde güzel bir hayat yaşayalım. Ama tüm bunları gerçekleştirmek için usulüne uygun çalışmamız ve güzel kurallar koymamız lazım. Bazen usülde değişiklik yapmak için, Cumhurbaşkanını biz mi seçelim, millet mi seçsin dedik. Milletimiz biz seçlim dedi ve öyle oldu. Bu yüzden hızlı adımlar atmak gerek. Şuan Dünya’da 17’nci sıradayız. Hızla yukarı tırmanmamız gerekiyor. Terörü bitirmemiz gerekiyor. Bunun için bu sistem bize dar geliyor. Bu elbise bize dar gelmeye başladı. Milletvekillerimiz mecliste gereken şeyi yaptı. Şimdi artık kararı milletimiz verecek” dedi.

 

BİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Konuşmasına devam eden Karaosmanoğlu, “Tarihte gördüğümüz en büyük sorun koalisyonlardır. Bu 18 madde ile en önemli değişim tek başına güçlü bir iktidardır. Cumhurbaşkanını seçtiğimiz zaman güvenoyunu vermiş oluyoruz. Oda hükümeti seçiyor. Gelecekte koalisyon riski yok. İnşallah bu referandumdan evet oyu çıkacak ve önümüz açılacaktır. Bir de biz gençlerimizi iyi yetiştiriyoruz ve onlar için çalışıyoruz. Onlar bu yolda adım adım adım büyüyecek. Biz onlara güveniyoruz. Kimileri güvenmeyebilir ancak biz güveniyoruz ve gençlerimizin bu yolda doğru kararlar vereceğini biliyoruz. Önümüzde bir buçuk ay kaldı. Biz tüm teşkilatlarımız ve partililerimiz olarak hiçbir engele takılmadan, evet çalışmalarımıza devam edeceğiz ve inşallah sonucunda ülkemiz huzurlu ve refah seviyesi artmış bir şekilde bu sınavdan da geçeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

SİYASİ KÜLTÜRÜMÜZDE YALAN YOKTUR

v.jpg

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Her gün büyüyerek coşkumuzu artırıyoruz. Tarihsel bir dönüşümü takip ettiğinizde net bir fotoğraf var. Buda vesayetçi odakların kendini farklı biçimlerde göstermesidir. Kimi zaman medya, kimi zaman ordu, kimi zaman siyaseti kullanarak milletimizin karşısına çıktılar. Bu hesabı yapanlar kirli bilgi akışı ve kafa karışıklığı konusunda çalışacaklardır. İşte biz bu noktada tüm teşkilatlar olarak bu kara propagandaya karşı etkin bir şekilde çalıştı ve çalışıyor. Siyasi ahlak ve kültürümüzde asla yalan yoktur. Olmamıştır ve olmayacaktır. Çünkü biz milletimizle omuz omuza yan yanayız. Onun için devlet için, bayrak için, mazlumlar için siyaset yapıyoruz. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin başına geçtiğinden beri milletimizden aldığı güçle vesayet odaklarına dur dedi” açıklamasında bulundu.

 

ERDOĞAN İÇİN DEĞİL HER DOĞAN İÇİN

radiye-sezer-katircioglu-001.jpg

Katırcıoğlu konuşmasının devamında, “Uzun soluklu stratejik plan ve bakış açılarıyla 15 yıldır iktidarda olan AK kadrolar bir milli seferberlik duygusu ve inancıyla her alanda kendini gösterdi. Ancak vesayet, terör, finans çeteleri, FETÖ vs. gibi kumpaslarını kurmak için uzun soluklu bir şekilde çalıştırlar. Son olarak milletimizle birlikte 15 Temmuz darbe teşebbüsünü selalarla, dualarla başımızdan def ettik. 15 Temmuz’un üzerimize yüklediği sorumlukları bizde mecliste uzun saatler çalışarak milletimizin önüne getirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bu borcu biraz olsun ödemek istedik. Ancak sadece meclisten geçsin istemedik. Birde milletimizin önünde referandum ile sunduk. Son kararı milletimiz verecek. Bizde bu süreçte milletimize meselenin millet meselesi olduğunu, oynanan oyunları, nerede olursa olsun Türkiye’nin selameti için usanmadan anlatacağız. Yani biz bunu sadece Erdoğan için değil her doğan için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İKİNCİ ALT ÜST OLUŞU YAŞIYORUZ

ss-006.jpg

Son olarak kürsüye çıkan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şunları söyledi: “16 Nisan halk oylaması içi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi organizasyonunda çalışma yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Tabi bu kampanyada iki sorunun cevabı çok önemlidir. Birincisi neden böyle bir halk oylaması yapıyoruz, ikincisi evet çıkarsa halkımız ne kazanacak. Dünya’nın merkezinde bir ülkeyiz. Bunun çok avantajları var. Ama büyük riskleri de var. Böyle riskli bir ortamda gelecek kuşaklara daha güçlü bir Türkiye bırakmak için gece gündüz çalışmak hepimizin vatani görevidir. Bunu yaparken de bize engel olan ayak bağlarından kurtulmak durumundayız. Şuanda Türkiye bölgedeki alt üst oluştan en çok etkilenenlerin başında geliyor. 1. Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük alt üst oluşu yaşıyoruz. Ama bugün kadrolarımızın zor koşullardaki çalışmalarıyla bu durumun üstesinden geliyoruz. Bu referandumun yapılmasına neden CHP’dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüze 367 garabeti çıkardı. Bu durumda anayasanın değiştirilmesi kaçınılmaz oldu” 

 

TERÖRE KARŞI KARARLILIKLA MÜCADELE

Bu alt üst oluşun ülkemize terör olarak yansıdığını görüyoruz. Hem PKK, hem DEAŞ’a, aşırı sol örgütlere ve hain FETÖ’ye karşı başarı ve kararlılıkla mücadele yürütüyoruz. Dünya’da böyle tek bir ülke yok. Terör örgütlerine ağır darbeler vuruyoruz ve bu konuda ki kararlılığımız sürecek. PKK terör örgütü nereden ülkemize yönelik bir tehdit oluşturursa bilsin ki başlarına darbeyi indireceğiz. Bunun yanında Suriye’li kardeşlerimizin ülkesindeki sorun çözüldükten sonra oraya dönmeleri için onların buradaki insani ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu arada bir konuyu da özellikle söyleyeyim. Mınbiç’te bizim baştan beri gördüğümüz ama dünya kamuoyunun görmediği DEAŞ ve PYD’nin nasıl işbirliği yaptığını dünya görmeye başladı. Oradaki kantonların birleştirilmesi konusuna bizim tavrımız nettir. Buna müsaade etmeyeceğiz.” 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑