radyo
radyo

DÜNYA

Bursa Osmangazi'den Afrika'ya Kuran'ı Kerim

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Afrika’da Kuran ve hafızlık eğitimi alan genç hafız adaylarını, Kuran’ı Kerim ve Bursaspor formaları ile sevindirdi.BURSA (İGFA) - Nijer’in Başkenti Niamey’de hafızlık eğitimi veren merkezlerde eğitim ...

3 Şubat 2022 Saat: 15:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 487 kez okunmuştur

Bursa Osmangazi'den Afrika'ya Kuran'ı Kerim
Bursa Osmangazi'den Afrika'ya Kuran'ı Kerim

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Afrika’da Kuran ve hafızlık eğitimi alan genç hafız adaylarını, Kuran’ı Kerim ve Bursaspor formaları ile sevindirdi.

BURSA (İGFA) - Nijer’in Başkenti Niamey’de hafızlık eğitimi veren merkezlerde eğitim gören 2 bin 560 genç, Türkiye’den kendilerine ulaştırılan Kur’an-ı Kerim, kıyafet ve gıda yardımı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Uzun yıllar Fransız sömürgesi olarak kaldıktan sonra 1960 yılında bağımsızlığını kazanan ve nüfusunun yüzde 80’inden fazlası Müslüman olan Nijer’de hafızlık eğitimi alan çocuklara,  Bursa'dan Kuran’ı Kerim gönderildi. Başkent Niamey’deki hafızlık eğitimi veren merkezlerde eğitim gören 2 bin 560 çocuk, Osmangazi Belediyesi’nin gönderdiği Kuran’ı Kerimler ile Bursaspor formaları ile büyük bir mutluluk yaşadı.

Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, 25 milyona yaklaşan nüfusu ile Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Nijer’in nüfusunun yaklaşık yüzde 80’i Müslüman olduğuna dikkati çekerek, "Yıllarca Fransızlar tarafından sömürülen Nijer, bugün ne yazık ki Afrika’nın en yoksul ülkelerinden bir tanesi. Bizler, ülkede eğitim gören hafız adaylarının Kur’an-ı Kerim ihtiyacı olduğunu öğrendikten sonra, daha önce de birlikte pek çok yardım organizasyonu gerçekleştirdiğimiz Hayrat İnsani Yardım Derneği ile irtibata geçtik. Başkent Niamey’deki hafızlık eğitimi veren merkezlerde eğitim gören 2 bin 560 Nijerli hafız adayı kardeşimize başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere, Bursaspor forması ve yiyecek yarımında bulunduk. Kendilerine bundan sonraki eğitimlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Hediyeleri alan hafız adayları da çektikleri video ile Başkan Dündar’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑