radyo
radyo

SİYASET

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÖNÜNDE GERGİNLİK!

Gebze’de yapılmak istenen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak CHP’liler meclise girmek istedi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda Gebze’li tapu sahibi meclis önüne gelerek protesto düzenledi. Vatandaşlar meclise alınmadığı için İl Başkanı Sarıbay ve meclis üyeleri de protestoya katılırken meclis önünde Zekeriya Özak ile bir görüşme gerçekleştirildi.

16 Şubat 2018 Saat: 09:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.082 kez okunmuştur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÖNÜNDE GERGİNLİK!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÖNÜNDE GERGİNLİK!

MİA’YA KARŞI SÖYLEMLER ASILSIZ

Meclis önünde toplanan CHP’lilere güvenlik önlemi açısından alınmaması üzerine partililer meclis önünde beklemeye koyuldu. İl Başkanı Cengiz Sarıbay toplu halde giremedikleri takdirde kendisinin de meclise girmeyeceğini belirterek, “Burada gördük ki korku var. Bugün böyle bir önlem alınmış. Buradaki arkadaşlarımız güvenliği bozacak bir şey yapmaz. Bugünkü gündemde MİA Projesiyle ilgili konu sevindirici. CHP’nin MİA’ya karşı olduğu söylemler asılsız. Eksikler giderildiğinde MİA İzmit için lazım. Bazı şahıslara yönelik rant kabul edilemez. Aynı zamanda Gebze’de olan kentsel dönüşüm konusu var. Bunlarında haklarının vatandaşlara verilmesini istiyoruz. Belediyenin hukuk devletinde vatandaşını koruması lazım” dedi.

ELLER VİCDAN YA DA CÜZDAN İÇİN KALKACAK

CHP Gebze İlçe eski Başkanı Recep Dursun ise Gebze’de kentsel dönüşüm ile ilgili açıklama yaptı. Dursun, "Yavuz Selim, Ulus ve Hürriyet sakinleri olarak mecliste 44’üncü gündem maddesi olan mahallemizin ortasındaki 16 dönümlük alanın rezerv yapı alanı ilan edilmesinin onaylanması nedeniyle buradayız. Rezerv alanı ilan etmek kendilerinin şikayet ettiği ikna odaları oluşturarak evlere verilecek enkaz bedelini peşinat yerine sayılarak, vatandaşları baskı ile yapılacak dairelerin satın alınması istenecek. Bu vatandaşı uzun süreli borç altına sokmak demek. Ev alamayacakları sürgün etmek demek. Mahalle halkı peşin ödemeli müşteri olmayacaktır. Bugün yapılacak oylama oda eller ya vicdan ya da cüzdandan yana kalkacaktır” açıklamalarında bulundu.

“HALKTAN UZAKLAŞAN İKTİDAR”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP’lilerin Büyükşehir meclisine alınmaması üzerine meclis önündeki açıklama gerçekleştirdi. Sarıbay, “Önergenin bugün meclisten geri çekilmesini istedik ama maalesef geri çekilmediği gibi bizim meclise girmemizi engellediler. Bize girebilirsiniz dediler ama biz Gebze’den gelen arkadaşlarımız gelmiyorsa girmeyiz dedik. Belediye meclis toplantıları halka açık olur. Ama maalesef halktan uzaklaşan iktidar bizim girmemize engel oldu. Gebze belediye başkanına Gebzeliler geldi sen neredesin dedim bilseydim ben de gelirdim dedi. Ben de kendisine sana ulaşmak mümkün değil dedim. Ben bu konunun takipçisi olacağım. İki arkadaşım içerde kaldı biri bu ranta hayır demek için ikincisi ise Necmi Özen isimli avukatın uzaklaştırılma talebi için” açıklamalarında bulundu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑