radyo
radyo

SİYASET

CENGİZ SARIBAY'DAN, ŞEMSETTİN CEYHAN'A SERT CEVAP; ASIL VANDAL KENDİLERİDİR!

Parti binası önünde yaptığı açıklamada TBMM’de yaşanan olaylar sonrasında AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın ‘CHP’li vekillerin yaptığı vandallıktır’ sözlerine CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, sert bir biçimde cevap verdi.

12 Ocak 2017 Saat: 15:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.186 kez okunmuştur

CENGİZ SARIBAY'DAN, ŞEMSETTİN CEYHAN'A SERT CEVAP; ASIL VANDAL KENDİLERİDİR!
CENGİZ SARIBAY'DAN, ŞEMSETTİN CEYHAN'A SERT CEVAP; ASIL VANDAL KENDİLERİDİR!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün CHP il binası önünde partililere seslenerek önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yaşanan olaylar sonrasında darp edilen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan’ın yanında olduklarını belirtti. Sarıbay ayrıca aynı gün yaptığı STK ziyaretinde CHP’li vekilleri vandallıkla suçlayan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a cevap verdi. Sarıbay konuşmasında, “Ceyhan herhalde aynaya bakarak konuştu ve kendilerini gördüğü halde CHP’yi suçladı. Asıl Vandal kendileridir” dedi.

 

‘EN DOĞAL HAKKIMIZ’

Partililerin yoğun destek verdiği açıklama CHP il binası önünde gerçekleşirken OHAL gerekçesi ile açıklama yapılamayacağına dair Sarıbay’a tebliğde bulunan polis memuruna ‘ben sayın validen iznimi aldım. Referandum süreci zaten başladı. Bu süreçte açıklama yapmak en doğal hakkımız. Bir sorun olursa sorumlusu benim” diyerek cevap verdi.

 

‘BAŞKANLIK DAYATILIYOR’

Parti binası önünde partililere seslenen Sarıbay yaptığı konuşmasında, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Terör ülkemizin her noktasını kuşatmış durumda. Ekonominin hali içler acısı. Buna karşın “komşularla sıfır sorun” diye çıkılan yolda tüm komşularıyla bir şekilde kavgalı hale düşmüş iktidar partisi “çare” diye “Başkanlık” sistemini dayatıyor. Bunun için jet hızıyla Anayasa değişikliği yapmaya çalışıyor” dedi.

 

‘GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORLAR’

Konuşmasında TBMM’de yaşanan olaylara değinen Sarıbay, “Demokrasinin temeli, “gizli oy ilkesi” açık açık ihlal ediliyor. Halk için Anayasa yaptıklarını söyleyen o Anayasa değişikliği ile ilgili görüşmeleri halktan kaçırmaya çalışıyor. Kapalı oylamada “açık açık oyunlar” oynanıyor. Anayasaya aykırı olmasına rağmen kabinlere girmeden kullandıkları oyları göstererek gizli oylamayı ihlal eden AKP’lilere, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılması ve “Suç işliyorsun” diyen CHP’lilere, “Hadi lan! Suç işliyorum sana mı sorucam” diye yanıt vermesi bizlere gösteriyor ki; kırmızı plaka ile gelen makam sarhoşluğu, dokunulmazlığın verdiği hadsizlik ve güç zehirlenmesine uğramış iktidar zorbalıkla bu işi çözmeye çalışacak” diye konuştu.

 

‘SESSİZ KALAMAZLARDI’

TBMM’de yaşanan olaylar karşısında CHP’li vekillerin sessiz kalmadıklarını belirten Sarıbay, “Bu ihlal ve zorbalığa elbette sessiz kalınamazdı. TBMM’de bizleri temsil eden milletvekillerimiz, siyaset ve ülke tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu durumu cep telefonlarıyla kaydedip, halka gerçekleri göstermeliydiler. Ki öyle de yaptılar. Doğru ve yerinde bir tavırdı. Oto sansürün sınırsızca uygulandığı basına baskının had safhaya ulaştığı şu günlerde doğal olarak arkadaşlarımız sosyal medyanın gücünü kullanıp, bizlere gerçekleri göstermeye çalışıyorlar” dedi.

 

‘KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL’

Meclis Genel Kurulu’nda 3. Maddenin görüşüldüğü sırada AK Parti Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın, gizli oylama ihlallerini cep telefonu ile çekmeye çalışan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e saldırdıklarını ve elindeki telefonu gasp ettiklerini belirten Sarıbay, “Her fırsatta “birlik ve beraberlik” diyenlerin yaptıkları yanlışları göstermeye ve anlatmaya çalışanlara bu tahammülsüzlüğü kabul edilemez. Kadınla ilgili görüşlerini biliyor olsak da, eşitlik, özgürlük ifadelerinin kendilerinde yer bulmadığını bilsek de bu davranışları affedilir gibi değildir. Meclis’te bir kadın milletvekiline saldırabilecek kadar gözü dönmüş olanları şiddetle kınıyorum. AKP yönetimi ve Meclis, bu isimlerle ilgili gereğini yapmalıdır” sözlerini kullandı.

 

‘CHP SUSARSA TÜRKİYE SUSAR’

Sarıbay il binası önünde yaptığı açıklamanın sonunda, “Herkes bilsin ki, Cumhuriyet Halk Partililer olarak en yeni üyesinden Genel Başkanına kadar yapılan bu yanlışa dur demek için bizler, elimizden gelen her şeyi yapacağız. AKP’liler ne yaparsa yapsın, CHP’liler olarak biz Türkiye’yi karanlığa sürükleyecek bu tek adam rejimine, çocuklarımızın geleceği için, halkımız için “hayır” demeye devam edeceğiz. CHP Susarsa Türkiye Susar. Bu nedenle tüm partililerime, duyarlı devrimci  ve demokratlara referandumda HAYIR için çalışmalarını bu konuda SEFERBERLİK İLAN ETTİĞİMİZİ  duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘ASIL VANDAL KENDİLERİ’

İl binası önünde yaptığı açıklama sonrasında makam odasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Sarıbay, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın bir STK ziyareti sırasında TBMM’de yaşananlara ilişkin “CHP’liler vandallık yapmıştır” sözlerine, “Sayın Ceyhan herhalde bu açıklamayı yaparken aynaya bakarak yaptı. Yaşanan her şey gün gibi ortadayken kendilerine Vandal diyemeyenler bizleri suçluyorlar. Asıl Vandal kendileridir” dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑