radyo
radyo

SİYASET

CHP GEBZE KADIN KOLLARI; 'NİLAY AYRAN'DAN UTANIYORUZ'

Meclis'te erkek şiddetine maruz kalan CHP’li Hürriyet’i edep ve hayaya davet eden Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran’a CHP’li kadınlardan sert tepki: “Senden utanıyoruz.”

18 Ocak 2017 Saat: 10:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.429 kez okunmuştur

CHP GEBZE KADIN KOLLARI; 'NİLAY AYRAN'DAN UTANIYORUZ'
CHP GEBZE KADIN KOLLARI; 'NİLAY AYRAN'DAN UTANIYORUZ'

CHP Gebze Kadın Kolları, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran’a sert tepki gösterdi. Nilay Ayran bir süre önce yerel basında da yer alan sosyal medya paylaşımında, Meclis’te geçen hafta yaşanan vakalarda erkek şiddetine maruz kalan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştirmişti. Ayran, Hürriyet’in iki soyadını birbirine karıştırdığı açıklamasında şu görüşlere yer vermişti:“Kadınların gazi meclisimizdeki sesi ve temsilcisi olması gereken CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın yaptığı provakatif çıkış AK davanın neferi olan bizlere üslubu beyan, ayniyle insan sözünü hatırlatmıştır. Fikri ile zikri bir olan Kaplan’ı bir kadın siyasetçi ve AK Parti neferi olarak kınıyorum. Kendisine oldukça uzak olduğunu bilsek de edep ve hayaya davet ediyorum.”


CHP Gebze Kadın Kolları yönetimi Nilay Ayran’a tepkiyi yazılı basın açıklaması ile sınırlı kalmadı. CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit ve yönetimi bugün parti binasında basın açıklaması düzenledi. Yiğit, Ayran’ı hayli sert bir dille eleştirirken Ayran’ın cemaat yurtlarında yaşanan taciz ve tecavüzlere karşın sessizliğini koruduğunu hatırlattı. Bu suskunluğun Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in Fettullah Gülen cemaati ile bilinen, hayli yakın tarihli ilişkisiyle ilgisi olup olmadığını sorguladı. Basın toplantısında sözlerine bir gün önceki 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutlayarak, KOGACE’nin bugünün ulusallaştırılmasına yönelik çabasını desteklediklerini belirterek başlayan Yiğit özetle şu görüşlere yer verdi:


Hem Kadın ve Anne, Hem Partili Olarak Kınıyorum


“Bildiğiniz üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz hafta içinde kimsenin tasvip etmeyeceği, şiddet içeren çekişmeler yaşanmış, Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, erkek şiddetine maruz kalmıştır. Bu vakaya ilişkin olarak AKP kanadından yapılan bizce çok talihsiz açıklamalara Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nilay Ayran da dâhil olmuştur. Sayın Ayran’ı söz konusu sosyal medya paylaşımından ötürü önce kadın ve anne vasıflarım ile şahsım; sonra şahsıma parti üyelerimizin oylarıyla bahşedilen CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı unvanımla tüm yönetici ve üye yol arkadaşlarım adına kınarım.


Çocuklar Tecavüze Uğrarken Bir Anne Olarak Neredeydiniz?


Günümüz koşullarında, ülkemizi bir felakete sürükleyeceği aleni olan ‘Başkanlık’ hırsıyla yanıp tutuşan bir parti neferi olarak edep ve hayadan ne anlamaktasınız? Bu memlekette sırf mini etek giydiği gerekçesiyle kadınlar tecavüze, tacize ve cinayete maruz kalırken; iktidarınız tarafından da desteklenen cemaatlerdeki yurtlarda cinsiyet farkı gözetmeksizin çocuklar her tür cinsel istismara uğrarken Gebze Belediye Başkan yardımcılığı sıfatınız bir yana bir kadın, bir anne olarak neredeydiniz?


     FETÖ’den Sorgulanmaktan mı Korkuyorsunuz?


Özellikle cemaatlerde yaşanan vakalara karşı suskunluğunuz nedendir? Bu suskunluk sizi o makam getirmek için elinizden tutan zatın kirli, şaibeli mazisi midir?  FETÖ operasyonu ola ki siyasete uzarsa ucunun size de dokunacağından esasla mı cemaat yuvalarında çocuklarımız her tür tacize maruz kalırken, üstelik anne sıfatınıza rağmen suskun kaldınız? Bugün terör örgütü haline gelen yapılanmaya yönelik uyarılar yapılırken kulaklarını tıkayanlardan; FETÖ’yü Gebze’deki sözüm ona Türkçe Olimpiyatları ile yerelde besleyenlerden ola ki hesap sorulacak ve yargılanacak olurlarsa şahsınızın da sorgulanacak olma ihtimali mi sizi bu derece suskunlaştırıyor. Annelik ve kadınlık kimliklerinizi kişisel makam ve hırslarınızla neredeyse yok saymanızın yanı sıra, hadi suskunluğunuzu bir derece anlarız, kadına yönelik şiddeti hangi makam ve mevkii için savunuyorsunuz?


Gebze Belediyesi’nin ilk kadın başkan yardımcısı olma sıfatını da edinen, aslında makamı da sıfattan ibaret olan bir kişi olarak sizden; kadın kimliğimizle, Gebze Belediyesi’nin ilk kadın başkan yardımcısı olmanızdan esasla, tek kelimeyle utanıyoruz.
 
Kadınlar Aktif Siyasette Konu Mankeni Olarak Yer Almamalı


Bu arada bu metinin bir yerinde yer alan Fatma Hürriyet Kaplan şeklindeki isimlendirme bize değil Sayın Ayran’a aittir. Henüz Fatma Kaplan Hürriyet şahsında bu ilin toplamda 11 milletvekilinin ismini bile doğru dürüst bilmeyen birinin “vasfı” itibariyle bulunduğu makamı ne kadar hak ettiği de ortadadır. Biz parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerden tüm kadınların siyasette aktif yerlere gelmesinden kadın kimliğimizle mutluluk duyarız. Ancak bu tür tercihlerde seçim görüntü, kayıtsız şartsız biat, makama konu mankenliği değil ehliyet, liyakat, beceri ve kadına şiddet başta olmak üzere toplumun değerlerine saygı ve illaki, ahlak olmalıdır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑