radyo
radyo

SİYASET

CHP İL BAŞKANI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN PROFESÖR İÇİN KONUŞTU

Gözaltına alınan CHP İl Yöneticisi Ali Akdemir hakkında konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Umarım Ali Hoca’nın FETÖ ile ilişkisi yoktur. Yoksa da Cengiz Sarıbay olarak avukatlığını yaparım” dedi.

14 Aralık 2016 Saat: 13:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.069 kez okunmuştur

CHP İL BAŞKANI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN PROFESÖR İÇİN KONUŞTU
CHP İL BAŞKANI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN PROFESÖR İÇİN KONUŞTU

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalar da bulundu. Sarıbay sözlerine emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan İl Yöneticisi Ali Akdemir ile ilgili konuşarak başladı. Sarıbay, “Cuma günü saat 08:15’ten itibaren Ali Akdemir’in alındığından haberim vardı. Kendisi ile 5 gündür görüşemiyorum. Ne için alındığını bilmiyorum. Soruşturmayı yapan İstanbul KOM Şubesi, Kocaeli şubesiyle alaka değil. Akdemir’i evinden gelip aldılar. 5 gün kendisiyle görüşemiyoruz.  OHAL sürecinde yasak. Umarım Ali Hoca’nın FETÖ ile ilişkisi yoktur. Yoksa da Cengiz Sarıbay olarak avukatlığını yaparım. Bu sebepten alındığına ihtimal vermiyorum. Bir yanlış vardır diyorum. Belki de gönlüm öyle istiyorum. İnşallah yanılmam. 5 gündür görüştürmemeleri OHAL’in lüzumsuzluğu bu. Evden alıp götürüyorsun. Yanında hiçbir şeyi yok. Ailesi de kendisine ulaşamıyor. Bunları doğru bulmuyoruz” dedi. 

YENİ BİNA 15 OCAK SONU

Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi’nden bahseden Sarıbay, “Türkiye, terör kıskacı içinde. Komşularıyla gergin bir süreç yaşıyor. Öncelik bir anayasa değişikliği mi bunu tartışmak lazım. Anayasa değişikliği terörü sonlandıracak mı bunu düşünmeliyiz? 14 yıldır iktidarda terörü bitirmek için hangi kanunu getirdi? Bir tek HDP’nin destek vermemesi söz konusu. Diğer 3 parti terörü önleme yasasına destek vereceğini söylüyor. Türkiye’nin bir anayasa sorunu şu an bence yok. Diyelim var bu öncelikli sorun mu? İki parti birleşip bir anayasa yapıyor. Bu kurucu heyet vasfı taşımaz. Başkanlık Sistemi’nin Erdoğan şu an yapıyor zaten. Yaptı da terörü engelledi mi? Şu an sadece göz boyama yapıyor. AK Parti hangi terör yasasını getirdi? Ya da getirdi CHP destek vermedi? Amaç bir kişiye uygun anayasa yapmak. Türkiye yüzü batıya dönük, AB’ye üye olmaya yönelik bir ülke. Bu sistem bize uymaz. Biz parlamenter sistemle yönetilen bir ülkeyiz. Başkanlık Sistemi terörü önleyici bir sistem değil” ifadelerini kullandı. Öte yandan Sarıbay, yeni il binası çalışmalarının devam ettiğini ancak yılbaşına kadar yetişmeyeceğini söyledi. Taşınmanın 15 Ocak gibi olacağını ifade etti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑