radyo
radyo

SİYASET

CHP’li kadınlardan AKP’li Şeker’e tepki

19 Kasım 2016 Saat: 20:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.530 kez okunmuştur

CHP’li kadınlardan AKP’li Şeker’e tepki
CHP’li kadınlardan AKP’li Şeker’e tepki

Gebze CHP’li kadınlar TBMM’de salı günü oylanacak olan tecavüze uğrayan çocukların tecavüzcüsüyle evlenmeleri durumunda cezasının ertelenmesi önergesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Gebze ilçe binası önündeki açıklamaya; CHP İl Başkan vekili Birkan Koçak ve il yöneticileri Bilgi Dehmen, Adnan Tok, Hikmet Koçoğlu, il kadın kolları başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, Gebze ilçe başkanı Recep Dursun, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyelerii Dilek Tan, Neşe Çetiner Celep, Çayırova ilçe kadın kolları başkanı Suna Çınar, Cumhuriyet Kadınları Derneği Gebze-Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan ile çok sayıda katın katıldı.

 

HER AY 650 VAKA

Kadınlar adına açıklamayı yapan CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, şunları söyledi; “Adalet Bakanlığı 2014 verilerine göre her ay Adli Tıp Kurumu’na 650 çocuk cinsel istismarı vakası görülmektedir. Adliyede 4 tecavüz vakasından 1’i çocuktur. Türkiye’nin her yerinde çocuk istismarı var. Çocuk istismarı için kurulan komisyon AKP oyları ile reddedildi. Devletin sosyal adli görevlerinin en başında gelen yaşam hakkını koruyamamasından ötürü her geçen gün artan adli vakalara artık susmayacağız.

 

SUSMAYACAĞIZ

Çocuklarımızı yönelik hak ihlallerinin yaşandığı ve devlet tarafından korunamayan çocukların biran evvel yasal düzenlemelerle korunmaya alınması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Böyle bir konuda hükümetin vicdan, ahlak ve insani değerlere çağırıyoruz. AKP Kocaeli Milletvekilli İlyas Şeker’e buradan soruyoruz, o imzayı hangi vicdanla attınız? CHP kadın kolları olarak artık çocuklar ölmesin, istismara uğramasın, çocuk gelinler sadece eğitimlerinin devam ettiği bir Türkiye istiyoruz. Susmayacağız. Bedenim benimdir, tecavüz kaderim değildir. Bunları hak görenlerden hesap sorulacaktır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑