radyo
radyo

SPOR

ÇORUM'DAN ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK. ÇORUM BELEDİYESPOR 4 - KOCAELİSPOR 2

Kocaelispor, Çorum Belediyespor'a konuk oldu.

30 Ekim 2017 Saat: 09:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.160 kez okunmuştur

ÇORUM'DAN ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK. ÇORUM BELEDİYESPOR 4 - KOCAELİSPOR 2
ÇORUM'DAN ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK. ÇORUM BELEDİYESPOR 4 - KOCAELİSPOR 2

Kocaelispor, Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen günde Çorum Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Son derece basit goller yiyen Yeşil Siyahlılar maçı 4-2 kaybetti. Kocaelispor’un golleri İshak’tan geldi. 

 

TALİHSLİZLİĞİ BÖYLESİ

Maçın 90 dakikası boyunca Kocaelispor bir türlü istediği oyun ritmini bulamadı. 15’te ev sahibi takım öne geçti. Kadir Öge ile Ali Keten’in anlaşmazlığında Doğan Can araya girdi ve kazandığı topu Yusuf’un üzerinden ağlara gönderdi. Skor 1-0’ken Çorum iki net gol kaçırdı. 40. dakikada İshak ile beraberliği bulduk. Abdullah’ın uzun pasına Ali Keten topu alamadı ve Taner Gürsoy aldığı topun ardından karşısında Yusuf’u gördü. Yusuf’tan sıyrılan Taner ilk yarının skorunu belirledi. 

 

GOL ARARKEN GOLÜ YEDİK

Maçın ikinci yarsında da goller vardı. Kocaelispor’un gol bulmak için daha atak oynamak istedi. Ancak iki kanat oyuncusu Taner ve Salim ile çok etkili olan Çorum temsilcisi genç futbolcu Doğan Can ile farkı 2’ye çıkardı. Aynı pozisyonda 2 mutlak gol kaçıran Çorum’da üçüncü vuruş Doğan Can’dan geldi ve Kırmızı Siyahlılar 67’de durumu 3-1 yaptı. 

 

TÜM OFANS OYUNCULARI GİRDİ

Kocaelispor için beraberlik fırsatları doğdu. Teknik adam Fatih Kavlak ofans hattına hamleler yaptı ve oyuna Gökdeniz, Mehmet ve Onur’u soktu. Onur Kandöken Kocaelispor kariyerindeki ilk maçına da bitime 5 dakika kala çıkmış oldu. Kocaelispor 90+3’te penaltı kazandı. Hava topu mücadelesinde Abdullah’ın eline çarpan top sonunda Kocaelispor penaltı kazandı. İshak düzgün bir vuruşla farkı 1’e indirdi. 

 

3-2 YAPTIK, AMA..?

Kalan çok kısa sürede Kocaelispor tüm hatları ile gol aradı. Son duran top organizasyonunda Çorum ekibi hızlı geliştirdiği atağın ardından Özgür’ün şutu ile topu filelere gönderdi ve bu golün santrası olmadı. Çorum’a çok talihsiz goller yiyerek 4-2 mağlup olan Kocaelispor evine mutsuz dönerken haftayı 11 puan ile 12. sırada tamamladı. Kocaelispor haftaya Elaziz Belediyespor’u konuk edecek.  Erdem ÖVÜÇ - Çorum

 

ÇORUM BELEDİYESPOR:1 KOCAELİSPOR: 

STAT: Dr. Turhan Kılıççıoğlu

HAKEMLER: Metehan Alpat**, Mehmet Saldıraner*, Soner Özçelik***

 

ÇORUM BELEDİYESPOR

13 RAMAZAN HAKLI**
3   EMRE YÜKSEKTEPE***
(Dk. 79 MURAT HACIOĞLU*)
5   YAKUP KAYIŞ*
8   MERT SARI***
(Dk. 59 ÖZGÜR KEDİKLİ**)
10 DOĞAN CAN DAVAS**
15 ABUZER GAFFAR TOPLU***
19 ABDULLAH KARMİL***
22 AKIN KARAASLAN***
55 TANER GÜRSOY**
67 SALİM UZUN*** 
(Dk. 85 ERHAN KURT)
92 TEVFİK DOĞUKAN PALA***

 

YEDEKLER

25 SERCAN ÇOBANOĞLU
2   MEHMET ZAHİT ÇINAR
9   MUHAMMED ENES YILMAZ 
61 YASİN DÜLGER

 

KOCAELİSPOR

35 YUSUF ŞENLİK*
2  FATİH ADIGÜZEL*
3 KADİR ÖGE**
4 MURAT SONER BAŞAK**
6 MERT YAVUZ*
(Dk. 77 MEHMET AVCI*)
8 SEFA NARİN*
9 İSHAK KURT**
10 BURAK SÜLEYMAN*
17 BURAK ÖZBAKIR*
(Dk. 86 ONUR KANDÖKEN?)
41 HAMZA MUTLU*
50 ALİ KETEN*
(Dk. 71 GÖKDENİZ BAYRAKDAR*)

 

YEDEKLER

97 VOLKAN MERT KORKMAZ
5  KEMAL CAN AYDEMİR
14 ÖZGÜR SÜREKCİ
99 KEREM YILDIRIM

 

GOLLER: Dk. 15 ve 67 Doğancan, Dk. 42 Taner, Dk. 90+5 Özgür (Çorum) Dk. 40 ve 90+3 İshak (Kocaelispor)

SARI KARTLAR: Dk. 33 Emre, Dk. 45 Taner, Dk. 83 Doğukan (Çorum) Dk. 35 Murat Başak (Kocaelispor)

 

DAKİKALAR:

0' Maç başladı!

2' Çorum Belediyespor'da Abuzer'in şutu soldan auta çıktı

10 dakika geride kaldı iki takım da kontrollü futbol oynuyor...

15' Çorum Belediyespor 1-0 öne geçti. Kocaelispor savunmasında yapılan hatayı Doğan Can iyi değerlendirdi ve Yusuf'un üzerinden golü attı.

16-18' Çorum Belediyespor, 16. ve 18. dakikalarda gole çok yaklaştı. 16'da Mert Sarı ile tehlikeli gelen Çorum, 18. dakikada Abuzer çok net pozisyonunda top kaleci Yusuf'ta kaldı.

Geride kalan 30 dakikalık kısımda Kocaelispor, pozisyon yaratamadı.

33' Çorum gole çok yaklaştı... Taner'in şutunu kaleci Yusuf çıkardı.

SARI KART

36' Çorum Belediyespor'da Emre, Kocaelispor'da ise Murat Başak sarı kart gördü.

40' İshak ile Kocaelispor beraberliği yakaladı. Kadir Öge sol kanattan serbest vuruş kullandı. Kaleci Ramazan, topu yakalayamadı. Boşta kalan top İshak'ın önünde kaldı. Rakibinden topu söken İshak topu boş kaleye gönderdi. 

42' Çorum'da Taner, topu ağlara gönderdi. Abdullah Karmil'in savunmadan gönderdiği uzun topu Ali Keten yakalayamadı. Topu alan Taner, kaleci Yusuf'tan sıyrılıp topu boş kaleye gönderdi.

45+' İkinci yarı sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

59' Kocaelispor, mutlak gol kaçırdı. Murat Başak'ın şutunu kaleci güçlükle çıkardı.

68' Çorum Belediyespor 3-1 öne geçti. Aynı pozisyonda topu iki uzaklaştırdık ancak en son vuruşu ilk golün sahibi Doğan Can Davas kafa vuruşu ile ağlara gönderdi.

71' Kocaelispor'da Ali Keten çıktı, yerine Gökdeniz girdi...

81' Kocaelispor'da Burak Süleyman'ın şutu auta çıktı.

87' Kocaelispor'da 2 dakika oyuna giren Onur Kandöken inanılmaz bir gol kaçırdı. Yakın mesafeden genç futbolcunun plase vuruşunu Ramazan soluna uzanarak son anda çıkardı.

Maça 5 dakika ilave edildi.

90+3' Kocaelispor penaltıdan farkı 1'e indirdi. Gol İshak Kurt.

90+5' Özgür Kedikli maçın skorunu belirleyen golü atıyor: 4-2

MAÇ BİTTİ

 

MAÇTAN NOTLAR...

CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim 1923 Türkiye için tarihi bir gündü. Asrın Lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmanları defettiği ülkemizde cumhuriyetin ilanının 94.yıldönümüne denk gelen Çorum Belediyespor – Kocaelispor maçı bu bakımdan da farklı bir anlam ihtiva etti. Maç öncesi son derece güzel görüntülerin yer aldığı Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı’nda Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Tüm ülkede olduğu gibi Çorum’da da Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlanırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğu Çorum’da da adeta haykırıldı. Kocaelispor taraftarı maçta Yaşasın Cumhuriyet pankartı açtı.

 

4-2-3-1 ŞEKLİNDE DİZİLDİK

Kocaelispor Teknik Direktörü Fatih Kavlak, Çorum Belediyespor maçında 4-2-3-1 şeklinde dizildi. Kasık sakatlığı olmasına karşın risk edilen Burak Süleyman’ın 11’de başladığı mücadelede Kocaelispor kalede Yusuf, savunmada Fatih, Kadir Öge, Başak ve Keten, önlerinde Sefa ve Mert, solda Burak Süleyman, sağda Özbakır, forvete yakın bölgede Hamza, ileride ise İshak 11’i ile yer aldı.

 

SAVUNMAYA NAZAR DEĞDİ

Kocaelispor’un en sağlam yerlerinden savunmamız dünkü maçta şanssızlıklar yaşadı. İlk yarıda yenilen 2 golde de basit hatalar dikkat çekti. İlkinde Kadir Öge’nin pası kısa düştü, ikincisinde uzun topa Ali Keten dokunamadı ve kalemizde golleri gördük.

 

SERHAT BOZ İÇİN PANKART AÇTILAR

Çorum Belediyespor taraftarı maç öncesi Kocaelispor taraftarına leblebi ikram etti. Ayrıca Kocaelispor taraftarına –Hoşgeldiniz- diyen Kırmızı Siyahlılar, Merhum Serhat Boz için pankart açtılar. Yine maç öncesi iki takım taraftarı futbolcuları tribüne davet etti.

 

TEŞEKKÜRLER YUSUF HOCA

Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş, Kocaelisporlu misafirleri ile yakından ilgilendi. İlimizden Kocaelispor’u takip etmek için Çorum’a gelen gazetecilerle bol bol hasret gideren Yusuf Tokuş maç öncesi “Kocaelispor’u konuk etmek bizim için ayrı bir onurdur. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun” dedi.

 

ÇORUM’DA 300 KOCAELİSPOR TARAFTARI

Kocaelispor taraftarı Çorum’a da çıkarma yaptı. Pazar gecesi 1.30 civarında yola çıkan 6 otobüs dolusu Yeşil Siyahlı taraftar sorunsuz bir yolculuğundan ardından saat 10 sularında Çorum’a vardı. Özel ve kiralık araçlarla da Çorum’e gelen 12. adam maç öncesi şehri gezme fırsatı da buldu. Başarılı bir şekilde organize edilen deplasmanda Kocaelispor taraftarı kendilerine ayrılan yeri doldurdu ve maç boyunca takımı coşkulu bir şekilde takıma destek verdi.

 

ÇORUMSPORLULAR 4000 TARAFTAR İLE DESTEKLEDİ

Her sezon iddialı takımlar kuran ve üst lig hedefi ile mücadele eden Çorum Belediyespor bu sezon da kendine güveniyor. Takımın başına getirilen genç teknik adam Yusuf Tokuş ile iyi bir sezon geçiren Çorum temsilcisine şehirden de destek veriliyor. Azınlıkta olan ve hiçbir şeyi beğenmemek üzerine adeta yemin etmiş grup dışında, Çorum ekibi tüm maçlarını dolu tribünler karşısında oynuyor. Bu maçlardan birisi olan Kocaelispor mücadelesine de Kırmızı Siyahlı taraftarlar ilgi gösterdi.

 

RAKİP TEDİRGİNDİ

Çorum Belediyespor, bu sezon evinde oynadığı 4 maçında 3’ünde berabere kaldı, birini kazandı. Bu istatistiğin yanında hafta arasında Trabzonspor’a karşı alınan 6-0’lık kupa yenilgisi camianın canını hayli sıktı. Dün oynanan Kocaelispor maçına çok önem veren Çorum’da hedef Yeşil Siyahlıları mağlup edip moral kazanmaktı. Bu anlamda teknik ekip ve futbolcuların maç öncesi tedirginliği dikkatlerden kaçmadı.

 

İLK İÇİN SAHAYA ÇIKTILAR

Kocaelispor, ligde henüz yenilgisi bulunmayan Çorum Belediyespor maçına bir ilki gerçekleştirmek için çıktı. Rakibini önce durdurmak, ardından da vurmak için plan yapan Yeşil Siyahlılar, açık futbol oynamak isteyen Çorum karşısında zaman zaman iyi pas yapan Kocaelispor zorlu maç sonunda taraftarını güldürmek istiyordu.

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑