radyo
radyo

EKONOMİ

Darıca’da Engellere Yer Yok

Kısa adı (DAREN) olan Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi açtığı değişik kurslarla ilçedeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

17 Kasım 2016 Saat: 20:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.576 kez okunmuştur

Darıca’da Engellere Yer Yok
Darıca’da Engellere Yer Yok

Bu çerçevede yeni dönem kurs etkinliklerini başlatan Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi ( DAREN) özellikle tekerlekli sandalyede bulunan engelliler ve bedensel engelli vatandaşların istekleri doğrultusunda filografi ( bakır tel örgü sanatı) ve el sanatlarına yönelik kurslara ağırlık verecek.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Yaklaşık olarak her kursun toplam 480 saatten oluştuğunu ifade eden yetkililer, “yasal eğitim süreçlerini tamamlamış olan zihinsel engelli üyelerimize hizmet vermekteyiz. Eğitim verdiğimiz hedef kitlemiz özellikle yasal eğitim süreçlerini tamamlamış olup, 25 yaş üzeri herhangi bir kurumdan eğitim almayan şahısları kapsamaktadır. Eğitmen ihtiyacımız Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Engelli üyelerimize el sanatları hususunda kendilerini geliştirmek, özgüvenlerini pekiştirmek, sosyal yaşamda destek olmak ve aynı zamanda ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için çalışıyoruz.Bu konuda Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak, her türlü katkı ve desteği vererek çalışmalarımızda bizlere öncülük ediyor.” diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

dgk_5817.jpg

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑