radyo
radyo

SİYASET

Direnişteki işçileri ilk ziyaret eden parti: CHP

CHP Kocaeli İl Yöneticileri geçtiğimiz gün greve çıkan Bekaert işçilerine destek vermek için fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.

10 Aralık 2016 Saat: 09:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.116 kez okunmuştur

Direnişteki işçileri ilk ziyaret eden parti: CHP
Direnişteki işçileri ilk ziyaret eden parti: CHP

Geçtiğimiz günlerde işveren ile gerçekleştirdikleri Toplu iş sözleşmesinde istedikleri zam talepleri konusunda anlaşma sağlayamayan Bekaert işçileri greve çıkmış ve soğuk havaya rağmen direnişe başlamıştı. Grevin İkinci gününde olan işçileri ilk ziyaret eden parti ise CHP oldu. CHP İl yönetiminin gerçekleştirdiği ziyarete CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ve çok sayıda partili katıldı. Sloganlar eşliğinde grevde bulunan işçilerin yanına gelen CHP’liler işçilere tatlı ve meyve ikramında bulunarak son durum hakkında bilgi aldılar

 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “Bu iş yerinde dün itibari ile grev başladı. Şimdiye kadar emeğin işçinin yanında olduğunu hissettiren birçok insan geldi. Bu süreçte kim işçi dostu görüyoruz. Kapımız ziyaret etmek isteyen herkese açık. Parti ayrımı yapmıyoruz. CHP İş Başkanı ve yönetimi bizi sağ olsun ziyarete geldi. Ayağına sağlık. Bekaert işçileri olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizimle dayanışma içinde oldular” dedi.

 

EMEĞİNİZİN KARŞILIĞI VERİLMELİ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, “Grev çalışan ve emeği geçen inşalar için bir vazgeçilmez bir hak. Ancak 12 Eylül 1980 sonrası törpülene törpülene grev hakkı ortadan kalkar hale getirildi. Sendikalar zayıflatıldı. İnsanların sendikalara güveni de azaltıldı. Siz burada birlik olduğunuz sürece bu grevin başarıya ulaşmaması için hiçbir neden yok. İşveren sizsiz üretemez. Üretecekse sizin emeğinizin karşılığını vermek zorunda. Ben gördüğüm tablo karşında bu grevin başarılı olacağına inanıyorum. Ben tekrar tüm işçi camiasına Türkiye ye böyle grevlerin daha çok yapılarak işçi haklarının 80 öncesi hale getirilmesini diliyorum. Hepinizi kutluyorum. Emek komisyonu başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanımız yanımızda. Bu bir siyasi ziyaret değil. Biz CHP olarak emek ağırlıklı bir partiyiz. Bu bir dayanışma ziyareti. Diğer partiler de gelip destek olmalı. Kimse sizi böyle bir greve çıktınız diye eleştiremez” dedi. 

dsc_4756.jpg

ikram-(1).jpg

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑