radyo
radyo

EKONOMİ

Elektrik abonelerine müjde!

Elektrik aboneleri, artık tedarikçi firmayı kendileri seçebilecek. Faturası 83 lirayı aşan tüketiciler, Serbest Tüketici olacak. EPDK’nın yeni uygulamasından Türkiye’de 8,4 milyon abonenin yararlanabileceği bildirildi

26 Aralık 2016 Saat: 17:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.415 kez okunmuştur

Elektrik abonelerine müjde!
Elektrik abonelerine müjde!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan, yaptığı açıklama ile abonelerin tedarikçi firmayı seçme özgürlüğünün bulunduğunu dile getirdi. Elektrik faturası aylık 83 lirayı geçen tüketicilerin tedarikçilerini seçme özgürlüğüne kavuştuklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

 

8,4 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

“EPDK, elektrikte serbest tüketici yıllık tüketim limiti, 3 bin 600 kilovatsaatten 2 bin 400 kilovatsaate düşürdü. Buna göre gelecek yıl aylık elektrik faturası 82 lirayı geçen tüketici tedarikçisini seçebilecek. Bu imkandan Türkiye’deki 8,4 milyon abone faydalanabilecek” dedi.

 

KOCAELİ’DE TALEP ÇOK OLABİLİR

Kocaeli’deki elektrik dağıtım işini yüklenen firma SEPAŞ olarak biliniyor. Kocaeli’den özellikle yeni yılda kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ilginin büyük olması bekleniyor. İlimizde tedarikçi firmalar arasında Aksa Elektrik, Kolen, Elektra Enerji, AKEDAŞ, AGE Enerji, Direkt Enerji, Doğankent, Electurk, Eren Enerji, Reon Enerji ve Türel gibi firmalar yer alıyor.

 

Serbest tüketici nedir?

Serbest tüketici, tedarikçisini seçme ayrıcalığına sahip gerçek veya tüzel kişiye denir. Serbest tüketici olabilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanan ‘Serbest Tüketici Limiti’nden daha yüksek elektrik enerjisi tüketmek gerekiyor. 2016 yılı için EPDK tarafından belirlenen Serbest Tüketici olma limiti 3.600 kWh’tır. Yıllık toplam tüketimleri bu limiti geçen veya bu limitin üzerinde tüketim yapacağını taahhüt eden tüm gerçek ve tüzel kişiler, serbest tüketici olma hakkını elde eder. Gereken şartları sağlayan tüketiciler bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvuruda bulunarak Serbest Tüketici Belgesi alabilirler.

 

Serbest tüketici olmanın avantajları

Özel tedarikçilerle yapacağınız anlaşmalarla dilediğiniz tedarikçiden elektrik enerjisi satın alma hakkını elde edersiniz.

Kendi tedarikçinizi seçerek mevcut tarifeler arasından belirleyeceğiniz biriyle ihtiyacınıza uygun, daha hesaplı elektrik enerjisi kullanma olanağını elde edersiniz.

Enerji şirketleriyle yapacağınız sözleşmelerle, üretim ve işletim maliyetlerinizi en alt seviyeye düşürebilirsiniz.

Toptan satış şirketleriyle işbirliği yaparak tesis ve ürünlerinizi piyasadaki gerçek zamanlı üretim-tüketim dengesizliğinden kaynaklı belirsizliklerden soyutlayıp, maliyet artışlarını en düşük düzeyde tutabilirsiniz.

Kontrat süresi bittiğinde tedarikçinizin çalışma performansını değerlendirebilir, elde ettiğiniz sonuçlara bağlı olarak kendiniz için en uygun tedarikçiyi, içeriği size göre uyarlanmış bir kontrat ile belirleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑