radyo
radyo

SİYASET

AKP İzmit İlçe Kadın Kolları ‘Vazgeçme, başarmak senin elinde’ sloganıyla başlattıkları proje kapsamında, okullarını yarıda bırakan öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacak

20 Kasım 2016 Saat: 11:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.101 kez okunmuştur

Göreve geldiğinden bu yana siyasi faaliyetleriyle vatandaşların kalbine dokunan AKP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, ekibiyle birlikte sosyal projeleriyle de örnek olmaya devam ediyor. Bu zamana kadar Oyuncaklar Umudumuz Olsun, İzmit'ten Siverek'e Kardeşliği Okutalım, Değişen Toplum Gelişen Kadın, Şevkat Abidesi Anneler, Hem Okuyalım Hem Okutalım, kitap durağında buluşalım, Tozlar Silinsin, Marifetler Dökülsün gibi başarılı projelere imza atan Demirtaş ve yönetimi, yeni ve ses getirecek bir projeye daha hazırlanıyor.


PROTOKOL İMZALANDI

İzmit İlçe Kadın Kolları tarafından yapılan Vazgeçme, Başarmak Senin Elinde projesi kapsamında,  Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ile bir araya gelerek projenin protokolünü imzaladı. 


14-18 YAŞ ARASINI KAPSIYOR

AKP İzmit İlçe Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek olan proje ile 14-18 yaş arasında eğitimlerini tamamlayamayan öğrencilerinin, eğitim hayatlarının tamamlanması hedefleniyor. Proje ile, okul terk etme sebepleri araştırılarak öğrencilerin eğitim hayatına dönmelerini sağlamayı, örgün öğrenime geri dönüşü sağlanamayan öğrencilerin açık lise programına kaydının yapılması, takibi ve yönlendirilmesini sağlamak ve meslek edindirme kurslarına yönlendirmek amaçlanıyor.

UZMAN DESTEĞİ OLACAK

Proje hakkında detaylı bilgi veren İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, “14-18 yaş grubunda olup, örgün eğitim dışında olan çocukların eğitim ve çalışma durumları ile ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından, öğrencinin ve ailesinin psiko-sosyal alanda ihtiyaç duyulan danışmanlık desteği İzmit belediyesi uzman personeli tarafından verilecek. Aynı zamanda projeye gönüllü olarak Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Klinik Epidemiyolog Doç. Dr. Aslıhan Polat danışmanlık desteği verecek” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM HAYATLARI TAMAMLANACAK

Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla örnek olan AKP Demirtaş konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, bir ülkenin gelişiminde eğitim seviyesinin önemine dikkat çekti. Rutin parti çalışmalarına devam ettiklerini ve bunun yanı sıra sosyal projelerle de topluma katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Demirtaş, “Bu projemiz ile farklı sebeplerle eğitim hayatlarını tamamlayamayan çocuklarımızın eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑