radyo
radyo

SİYASET

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra yeni kabineyi açıkladı. 5 bakanın görevi değişti, 6 yeni isim kabineye girdi. İşte yeni bakanlar kurulu...

19 Temmuz 2017 Saat: 16:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.380 kez okunmuştur

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU
İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra yeni kabineyi açıkladı. 5 bakanın görevi değişti, 6 yeni isim kabineye girdi. İşte yeni bakanlar kurulu...

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Başbakan Yardımcı BEKİR BOZDAĞ: Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir.Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Serbest avukat olarak çalıştı. 22, 23, 24 ve 26 Dönemlerde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı.AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.64. Hükümet'te tekrar Adalet Bakanı olarak görevine devam etmektedir.Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek: 1 Ocak 1967 yılında Batman Arıca’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.Yüksek lisansını İngiltere’de University Of Exeter’de tamamladı.ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetler’de kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre U.B.S. Bankası Hisse Sendi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch’de Ekonomist ve Stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.23. Dönem Gaziantep, 24. Dönem Batman Milletvekili ve 25. Dönem Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikle, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61., 62. ve 63. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi.26. Dönem'de Gaziantep Milletvekili seçildi.Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde kurulan ilk seçim hükümetinde (63. Hükümet) Maliye Bakanı olarak görev almıştır.Şimşek, 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve üç çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Başbakan Yardımcı Recep Akdağ: 8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Baba adı Yahya, anne adı Zekiye'dir.Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu.Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı; Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılığı, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı.22, 23 ve 24. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59, 60 ve 61. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı.İyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: 26 Şubat 1972'de Yunanistan Gümülcine'de doğan Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde Yunanca, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Başbakan Yardımcı Fikri Işık: Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23, 24, 25 ve 26. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi. 62, 63 ve 64. Hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev almıştır.iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor.Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: 21 Şubat 1978'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Sadık, anne adı Kıymet'tir.Yönetici, Ekonomist, Yazar; İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi. New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta yüksek lisansını tamamladı. Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine yaptı.Özel sektörde üst düzey yöneticilik görevi üstlendi. Basın kuruluşlarında ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Marmara Üniversitesinde Bankacılık ve Finansman alanında dersler verdi. AK PARTİ Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.Albayrak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi: 1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Tüfenkci, 2001 yılında AK PARTİ Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AK PARTİ Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı.25. ve 26. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçilmiştir. 64. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev almıştır.Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: Fatma Betül Sayan Elektrik-Elektronik Mühendisi, Tıp Doktoru. İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni (English High School) bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.Ak Parti İstanbul teşkilatlarında 3 kademe sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN İSTANBUL seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.5. Olağan Kongre ile AK Parti MKYK üyeliğine seçildi.AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Baba adı İbrahim, anne adı Turunç'tur.Hukukçu; İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Denizcilik Okulu Makine Bölümünü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk alanında iki ayrı yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı.Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak çalıştı. Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüttü. 2007 seçimi öncesi Bağımsız Ulaştırma Bakanı oldu. Seçim sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.24. Dönemde Sivas Milletvekili seçildi. 61 ve 62. Hükümetlerde Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı oldu.İyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. Baba adı A. Nuri, anne adı Samiye'dir.Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde Ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.23 ve 24. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: 1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mehmet Özhaseki, geliştirdiği Kayseri Modeli Belediyecilik ile Türkiye'ye örnek oldu.29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ve 30 Mart 2014 seçimlerinde aday olup %60'larda oy alarak 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Başkan Özhaseki 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.Özhaseki, 10 Şubat 2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etti ve AK Parti'den milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25. Dönem Kayseri Milletvekili olarak seçildi.12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin ardından yenilenen parti vitrininde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı.1 Kasım 2015 tarihinde yinelen genel seçimlerde tekrar seçilerek 26. Dönem Kayseri Milletvekili oldu.Kurulan 65. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevine devam etmektedir.Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu.1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 1991 yılında New York Long Island Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde özel öğrenci olarak doktora programına başladı ve Jean Monnet bursuyla 1993-1995 yılları arasında London School of Economics'te (LSE) doktora çalışmasına devam etti.22, 23 ve 24. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. AK PARTİ Kurucu Üyesi, AK PARTİ Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevlerinde bulundu. 2010-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığına seçildi. 2003-2014 tarihleri arasında AKPM'de çeşitli üst düzey görev ve çalışmalarda bulundu. 7 Nisan 2014 tarihinde AKPM Onursal Başkan unvanına layık görüldü. 24 Kasım 2015 tarihinde 64. Hükümetin Dışişleri Bakanı olarak tekrar göreve başladı.Çavuşoğlu; çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca, Japonca ve Rusça bilmektedir.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Maliye Bakanı Naci Ağbal: Naci Ağbal, 1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.2008-2015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı.7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Bayburt Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçiminde de yine Bayburt'tan milletvekili seçildi. Ağbal, AK Parti MKYK üyeliği ile MYK üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 64. Hükümette Maliye Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükümette tekrar Maliye Bakanı olarak atandı.İyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: 1 Ocak 1961'de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma'dır.Sanayici, İş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994'te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62 ve 63. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı.Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Kültür ve Turizm ve Bakanı Numan Kurtulmuş: 1959′da Ünye’de dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde aldı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde 1982 yılında ve 1984 yılında da yüksek lisans eğitimini tamamladı.1988-1989 yılları arasında ABD’de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi.1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi derslerini verdi.Kurtulmuş, 1998 yılında siyaset yaşamına girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı.2001 yılında Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi'ne katıldı. 26 Ekim 2008'de Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi'nden istifa ederek, 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)'ni kurdu. Halkın Sesi Partisi, 19 Eylül 2012'de 'bütünleşme sebebiyle fesih' kararı alarak AK Parti ile birleşti.04 Ekim 2012 günü AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.25. ve 26. Dönemlerde Ordu Milletvekili seçildi.Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde kurulan ilk seçim hükümetinde (63. Hükümet) Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.Kurtulmuş, 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde doğdu. Babası Şevket Canikli, annesi Ayşe Canikli'dir.Yeminli Mali Müşavir olan Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de bulunan Sheffield Üniversitesi'nde “Para-Banka-Finansman” alanlarında tamamladı.Maliye Bakanlığı’nda “Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarlığı Vekili” olarak önemli görevler üstlendi.Yeni Şafak Gazetesi’nde ekonomi ve finans konularında bir dönem köşe yazarlığı yapan Nurettin Canikli, yeminli mali müşavirlik şirketinin de ortağı olarak faaliyetlerde bulundu.Kurucular kurulu üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve 22., 23., 24. dönem Giresun Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 22. Dönem TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. 23. ve 24. Dönem Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü.29.08.2014 tarihinde kurulan 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.İngilizce bilen Canikli, Hatice Canikli ile evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik: Ömer Çelik, 15 Haziran 1968'de Adana'da doğdu. Babasının adı Yusuf Ziya, annesinin adı Dudu'dur.Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi alanında yaptı.22 ve 23. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevinde bulundu. 2010 yılında Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.13 Eylül 2015 tarihi'nden sonra Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yaptı.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Çelik, bekârdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 21 Kasım 1969'da İstanbul'da doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Servet'tir.Sigortacı; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.İstanbul İl Gençlik Kollarında siyasete başladı. Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Demokrat Parti Genel Başkanı oldu. Bu görevi yaklaşık 1,5 yıl devam ettirdikten sonra aktif siyasete bir süre ara verdi. 12 Eylül 2010 Referandumu sırasında ''Demokrasi Buluşmaları'' adı altında toplantılar düzenledi. 2012 yılında AK PARTİ'ye katıldı. AK PARTİ AR-GE Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Baba adı İbrahim, anne adı Emine'dir.Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doçent ve profesör oldu. Hollanda?da araştırmalar yaptı.İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı; İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı; İGDAŞ, BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve DSİ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları ile kitapları yayınlandı.23 ve 24. Dönemde Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı; 61, 62 ve 63. Hükümette Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptı.İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 12 Mart 1977'de Gaziantep Nizip'te doğan Abdulhamit Gül, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gül, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi olan Gül, Ankara'da serbest avukatlık yaptı. Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Gül, HAS Parti Genel İdare Kurulu üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi seçilen Gül, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ambdulhamit Gül, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. Gül, evli ve 3 çocuk babası.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: 19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Behiye'dir.Makine Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı.Yıldız Teknik Üniversitesinde Araştırma Görevlisi; Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığında Mühendis, Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müşteşar Yardımcısı olarak çalıştı. Müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen önemli ve bütün projelerde görev aldı. Bu süre içinde savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, savunma yönetimi, tedarik sistemi ve savunma reformu konularında çalıştı. TAI-TUTŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.İyi düzeyde İngilizce bilen Özlü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN: 2 Haziran 1962'de Kars Kağızman'da doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Lalizar'dır.Gemi İnşa ve Makine Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile Milli Güvenlik Akademi- sini bitirdi.Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Denizcilik Meclisi Üyeliğinde bulundu. Türk Dünyası Mühendislik Ödülü, Fahri Profesörlük unvanı ve 2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı ödülleri sahibidir.24. Dönemde Kars Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Türkiye - Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye - Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu.Orta düzeyde İngilizce bilen Arslan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: 7 Haziran 1979'da Adana'da doğan Sarıeroğlu, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmekte. AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunan Sarıeroğlu, Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü. AK Parti Ankara Milletvekili Sarıeroğlu'nun "Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler" isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmakta.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: 16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğan Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babası.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğan Bak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında meclis üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunan Bak, 24. Dönem'de İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü olan Bak, Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babası.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: 3 Temmuz 1954'te Samsun'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede genel cerrahi ihtisası yaptı. Demircan, Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi genel cerrahi uzmanı görevlerinde bulundu. 20 ve 21. Dönem'de Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönem'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu.İngilizce ve Arapça bilen AK Parti Samsun Milletvekili Demircan, evli ve 6 çocuk babası.

Başbakan Yıldırım açıkladı... İşte yeni bakanlar kurulu

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑