radyo
radyo

SİYASET

İYİ PARTİ KURULDU

Meral Akşener, bugün Ankara Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Salonu’nda düzenlenen toplantı ile yeni partisini ilan etti. Partinin adı İYİ PARTİ olurken partinin amblemi ise “Güneş etrafında 8 ışık, ok” olarak belirlendi.

25 Ekim 2017 Saat: 21:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.036 kez okunmuştur

İYİ PARTİ KURULDU
İYİ PARTİ KURULDU

Meral Akşener, beklenen yeni partisini resmen bugün, Ankara Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Salonu’nda düzenlenen toplantı ile ilan etti. Partinin adı İYİ PARTİ olurken partinin amblemi ise “Güneş etrafında 8 ışık, ok” olarak belirlendi. Akşener’in partisinin ilk adımı ise “Türkiye İyi Olacak” sloganıyla atıldı.

Meral Akşener İYİ PARTİ’yi kurdu

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Salonu’nda gerçekleşen basın açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi.  2 bin 500 kişilik salonda adeta izdiham yaşanırken salona sığmayan partililer dev ekranlar kuruldu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıda partililer içeri tek tek aranarak alındı.

aksener1.jpg

İLİMİZDEN 3 İSİM LİSTEDE

Meral Akşener’in 200 kişilik kurucuları kurulu listesinde ilimizden 3 isim yer aldı. Buna göre eski milletvekilleri Cumali Durmuş, Lütfü Türkkan ve Aydınlar Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Ruhittin Sönmez’in listede yer alan isimler olarak açıklandı.

bayrak-(2)-001.jpg

AKŞENER BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA KARŞILANDI

Meral Akşener salona girdiği anda büyük bir çoşku yaşandı. Akşener partilileri selamlarken oldukça sıcak ve samimi olması büyük beğeni topladı. Sürekli gülümseyen ve herkesi selamlayan Akşener,  Kocaeli’den gelen basın mensuplarının selam vermesi üzerine ayrıca teşekkürde bulundu.

cumali-001.jpg

BİRLİKTE OTURDULAR

Partinin genel başkanlığını yapan Meral Akşener birlikte yola çıktığı CHP’den istifan eden milletvekili  Aytun Çırat, MHP’den istfa eden milletvekili Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan’la birlikte oturdu. Kurucular kurulu listesinin oldukça zengin olması partililerin memnuiyeti ile karşılandı.

img_3387.jpg

21 AYDIR MÜCADELE EDİYORSUNUZ

Kurucular Kurulu Listesi’nin tanıtımı yapılmasının ardından partinin genel başkanı Meral Akşener kürsüye çıktı. Akşener, “Türkiye’nin yükselişini Ankara’dan başlayarak evini işini bırakan buraya kadar gelen kahraman dava arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Tam 21 aydır mücadele ediyorsunuz sizler kahramansınız. Sizler inançlı insanlarsınız. İnançlı insanlara Allah yardım eder. Biliyorum ki bizlere de yardım edecek inşallah” ifadelerinde bulundu.

img_3427.jpg

DARBELER SİYASAL DÖNEMİ ASKIYA ALMIŞTIR

Konuşmalarına devam eden Akşener, “Milletimiz bugüne kadar yaşadığı siyasi sorunları milli iradeyle çözmüştür. Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu toprakların ikinci defa vatan kurulmasında milli iradeyi esas almıştır. Savaşı bile meclisten yönetmiştir. Ülkemizde bugüne kadar darbeler siyasal dönemi zaman zaman askıya almıştır” ifadelerinde bulundu.

img_3429.jpg

2007’DEN SONRA İŞLEVSİZ DURUMA DÜŞTÜLER

Akşener, “2002’de göreve gelen hükümet 2007’ye kadar başarılı olabilir. 2007’den sonra gücünü şuursuzca kullanarak ülkeye zarar vermeye başlamıştır. 2007’den beri toplumsal karşılığını unutmuş işlevsiz bir hükümet ve bir muhalefet vardır. 16 Nisan referandumu yani kirli referandumda 1946 seçimleri adeta tekrar sahnelenmiştir. Toplumsal desteği bulamayınca yargıçlar ve YSK imdatlarına koştu. Demokrasi tehdit altındadır. İktidarın hukuku herşeyin üstündedir” şeklinde konuştu.

img_3433.jpg

SİYASAL DÜZEN DEĞİŞECEK

Türkiye’nin yeni bir siyasal hareket ihtiyacı odluğunu belirten Akşener, “Bugün 25 Ekim 2017 Türkiye üzerine yapılan araştırmalar şu sonucu gösteriyor. Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır, kamu düzeni çözülmüştür. Siyasal düzenin değişmesi dışında hiçbir çıkar yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz o çıkar yol sizsiniz o çıkar yol Türk milletidir” diye konuştu.

img_3447.jpg

BAŞBAKAN DEĞİL CUMHURBAŞKANI

Akşener’in bu sözlerinin ardından bütün salon “Başbakan Meral Başbakan Meral” sloganı attı. Bunun üzerine Akşener espirili bir dille “Başbakan değil Cumhurbaşkanı olacağım” şeklinde konuştu.

img_3448.jpg

İYİ PARTİSİ

Konuşmalarına devam eden Akşener, “Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah vatana millete hayırlı etsin. Hayallerimiz umutlarımız var. Partimiz güçlü ve umutlu bir Türkiye’nin yolunu açacaktır. İYİ Parti Türkiye siyasetinin önünü açacaktır. İyi güzeldir, İyi zenginliktir, İyi mutluluktur. Partimiz hayırlı olsun” dedi.

img_5815.jpg

ATATÜRK, ERBAKAN, TÜRKEŞ, ÖZAL, ECEVİT, YAZICIOĞLU

Akşener son olarak, “Partimizin kurulduğu bugünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, Başbuğ Alpaslan Türkeş’i Turgut Özal’ı Bülent Ecevit’i ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

img_5854.jpg

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑