radyo
radyo

SİYASET

İzmit Belediyesinde Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Meclise Doğan-Güçlü atışması damga vurdu! İzmit Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. Meclise Nevzat Doğan ve İbrahim Güçlü'nün atışması damga vurdu.

6 Aralık 2016 Saat: 17:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.131 kez okunmuştur

İzmit Belediyesinde Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı
İzmit Belediyesinde Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi’nin aralık ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunda 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis açılışında söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “2009 yılında İzmit Halk Eğitim Merkezi ve Acısu Vergi Dairesi tarafından kullanılan tarihi binalar hakkında girişimlerimiz başlamıştı. Kendileri tarafından kullanacaklarını bizlere söylediler. Halk Eğitim Merkezi’nin restore edilerek tiyatroya hizmet verilmesini sağlanmasını planlıyorduk. Tiyatro okulu yapılabilir. Acısu’ daki tarihi bina görselliği güzel bir binadır. Ciddi bir restoranyan ihtiyacı vardır. o zaman 3-4 Milyon TL’ye restorasyon yapılabilirdi. Uzun zaman restoran olarak kullanıldığından oldukça yıpranmıştır. Burası sanat merkezi, denizcilik müzesi, yada tarihi bir butik otel yapılabilir. Bu tür otellere ihtiyacımız vardır. Bu tür örnekler vardır. Kamuoyu ne isterse o şekilde olabilir.  Bu değerler bizim değerlerimizdir. Roman’ın Bizansın, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi bizim değerlerimizdir” dedi. İki bina için verilen önergesi komisyona havale edildi.  

 

TAKSİCİYE DESTEK

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Geçtiğimiz günlerde Taksici Halil Güney yapılan saldırı sonrasında hayatını kaybetti. i30 Hundai aracını fabrikasından talep ettik. Henüz dönüş olmadı. B planımızda hazırdır. Kampanya başlatılmasını istedik. Herkes vermesi durumunda bu araç alınacaktır. Destek gelmemesi durumunda bir şekilde alacağız. Ailemize sahip çıkacağız. Kampanya başlatılması durumunda herkes destek verecektir. Meclis gündemine gelen Yenidoğan Mahallesi, İzmit Karayolu Caddesi ile Nusret Paşa Sokak kesiminde bulunan “Yenidoğan Halil Güney Meydanı” yapılması kabul edildi.

 

DOĞAN – GÜÇLÜ ATIŞMASI

CHP’li meclis üyesi İbrahim Güçlü söz alması sonrasında “İsmet İnönü’yü rahmetle anıyorum. Meclis gündemi böyle olmaz. Cumhuriyetin ikinci cumhurbaşkanıdır” derken, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Gündeme ilişkin konuşmanızı istiyorum. Gündem dışı konuşma olamaz. Yönetmeliğe uygun hareket edilmesi gerekiyor” derken, Güçlü “Burası bu şekilde yönetilemez. Burası okul değildir” sözlerine Başkan Doğan “Burası kahvehane değildir. Gündeme ilişkin konuşacaksanız konuşun yoksa konuşmayın. Burada İzmit Belediyesi meclis üyesinin seviyesini aşağıya çekemezsiniz” diyerek karşılık verdi. Daha sonra İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından meclis kanunu okundu.

 

DİYADİN OLMAZ İSE İZMİT OLMAZ

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Diyadin İlçe Belediye Başkanlığı’na danışman olarak görevlendirildi. Ekip halinde gittik. İki gün boyunca çalışma yaptık. Çok faydalı temaslarımız oldu. Orada ki muhtarları burada iki gün ağırlayacağız. Burada ki çalışmaları görmeleri sağlanacaktır. Burada yapılan bütün projeler orada da uygulanacak. Orada devlet tarafından yapılan yatırımların dışında belediye tarafından hiçbir şey yapılmamıştır. Oraya destek burada ki çalışmaları eskitmez. Diyadin olmaz ise İzmit olmaz. Orada yaşayan halkın da durumu zordur. PKK’nın aşırı baskısı altında kaldılar. PKK’ye her evden bir iki katıldığını tespit edildi” dedi.

 

AZINLIK DURUMUNDAYIZ

CHP Grup Başkan Vekili Ersin Albayraktar “Bazı konularda hoşgörülü olunması gerekiyor. Bu konuda duyarlı olunması gerekiyor. Toplum tek düz olması beklenemez. Bazı şeylerin incelikle yapılması gerekiyor. Herkesin tavrı tarzı bir değildir. Hoşgörülü olacaksınız. Mecliste azınlık durumundayız. İstediğiniz her şeyi meclisten geçiriyorsunuz. Bizi de dışarı da arkadaşlarımız eleştirmektedir. Bazı meclis üyelerinin fevri çıkışları olabilir” açıklamasında bulundu. Meclis oturumu 03 Ocak Salı günü 14.00’de yapılamasına karar verildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑