radyo
radyo

SİYASET

İZMİT'TE ABDULLAH GÜL FİYASKOSU

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Çoban Pen’in sahibi Mehmet Çoban’ın her yıl düzenlediği hindi partisi programına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılması beklenirken Gül son dakika aldığı kararla programa katılmaktan vazgeçti.

7 Ocak 2018 Saat: 21:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.333 kez okunmuştur

İZMİT'TE ABDULLAH GÜL FİYASKOSU
İZMİT'TE ABDULLAH GÜL FİYASKOSU

AKP’nin ilimizdeki kurucuları arasında yer alan Çoban Pen’in sahibi Mehmet Çoban’ın her yıl düzenlediği AKP’nin kurucularıyla, eski bakanlarla, mevcut bakanlarla ve partililerle düzenlediği programın bu yılki konuğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olarak belirlenmişti. Fakat Gül son dakika aldığı ani bir kararla programa katılmaktan vazgeçti. Abdullah Gül’ün katılmadığı ve hindi ikramı yapılan Mehmet Çoban’ın misafirhanesinde gerçekleşen programa Bilim Sanayi ve Teknoloji eski bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Orman eski bakanı Osman Pepe, AKP Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, AKP İzmit ilçe eski başkanı Ali Korkmaz, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Nuh Çimento Yönetim Kurulu eski başkanı Atalay Şahinoğlu ve AKP’nin kurucu üyeleri katlım gösterdi. Programa katılmak için erkenden gelen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise Abdullah Gül’ün programa katılacağını öğrenmesinin ardından Çoban Pen’den apar topar ayrıldığı konuşuldu.

GÜL’ÜN KORUMALARI BİLE GELMİŞTİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılacağı program için polis ekipleri gerekli bütün önlemleri alırken Gül’ün korumaları da Mehmet Çoban’ın misafirhanesine geldi. Ayrıca arama köpeği ile tüm güvenlik önlemleri alınmasına rağmen gül aldığı ani bir kararla programa gelmekten vazgeçti.

GÜL, KHK’LARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mehmet Çoban’ın ev sahipliğinde her yıl gerçekleşen yemekli programlara aktif siyasetin içinde yer alan AKP’nin il başkanları, ilçe başkanları, yöneticileri, bakanlar ve milletvekilleri katılım gösteriyordu. Fakat 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçtiğimiz günlerde yeni çıkan KHK’larla ilgili attığı tweet yüzünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında gerginliğin gün yüzüne çıkması nedeniyle önceki akşamki programa eskiler katılım gösterirken mevcut aktif siyasetin içinde yer alan partililerden sadece milletvekili Sami Çakır’ın katılması dikkat çekti.

CEYHAN KATILMAK İSTEMEMİŞ

Edinilen bilgilere ve iddialara göre daha önce yıllarda Mehmet Çoban’ın düzenlediği programlara eksiksiz bir şekilde katılan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan yine iddialara göre programa katılamayacağını telefonla bildirip yardımcısı Mehmet Uzunoğlu’nu göndereceğini ifade etmesine rağmen AKP İl Teşkilatı’ndan programa katılan herhangi bir isim olmadı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑