radyo
radyo

EKONOMİ

İZMİT'TE TARİHİN DERİNLİKLERİNE İNİLİYOR

Kocaeli'nde İSU bahçesinde devam eden inşaat kazısında Roma dönemine ait lahit mezarlar bulundu. İnşaat alanında arkeolojik kazılar devam ederken, yetkililer sabah saatlerinde bölgeye gelerek bildi aldı.

3 Nisan 2017 Saat: 13:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.234 kez okunmuştur

İZMİT'TE TARİHİN DERİNLİKLERİNE İNİLİYOR
İZMİT'TE TARİHİN DERİNLİKLERİNE İNİLİYOR

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, İSU binasının bulunduğu bahçede inşaat çalışması için kazı başlatıldı. Dün devam eden temel kazısı sırasında, 3 adet Roma dönemine ait mezar bulundu. Bunun üzerine kazı yapan görevliler, hemen durumu yetkililere bildirdi. İnşaat çalışması ise durduruldu.
Bu sabah saatlerinde ise Kocaeli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri kazı alanına gelerek, lahit mezarları yakından inceledi. Lahit mezarların etrafı ise iş makinesinin yardımı ile kazılmaya başlandı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan da bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etti.

 

Çalışmalar fotoğraflandı

Yapılan çalışmalar sonucunda 3 tane lahit mezarı bulunduğunu ifade eden Zamburkan, "2 tanesinin çocuk, bir tanesinin yetişkin mezarı olduğunu tahmin ediyoruz. Koruma kurulu ile görüşülüp, kazının ardından müzenin bahçesine götüreceğiz. İzmit tarihi bir kent, bu tür kazılarda zaman zaman tarihi eserlere rastlamaktayız. Bu da onlardan birisi" dedi. Kocaeli Müzeler Müdürlüğü görevlileri de kazı çalışmalarını yakından takip etti. Görevliler çalışmaları sık sık fotoğrafladı.

 

Bölge tarihi kazılar ile biliniyor

İzmit'in sahil kesimine yakın bölgede bulunan lahit mezarlar, İzmit'in binlerce yıllık bir geçmişinin olduğunu gözler önüne seriyor. Bölgede bir çok noktada yapılan kazılarda tarihi eserler çıkıyor. Son olarak bulunan 3 adet lahit mezarın üzerinde ise eski Yunanca yazılar yer alıyor. Bölgenin Roma döneminde aktif olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. Polis ekipleri de kazı sırasında çevrede güvenlik önlemi aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑