radyo
radyo

EKONOMİ

İZMİT'TE TRAFİK DÜZENİ DEĞİŞTİ

İzmit’te yeni trafik düzeni bu gece saat 00.00'dan itibaren hayata geçiriliyor. Ters saat yönünden hareket oluşturularak trafiğin aksamasının önüne geçilmesi hedeflenirken tramvay sürüşleri cuma günü başlıyor.

11 Haziran 2017 Saat: 18:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.100 kez okunmuştur

İZMİT'TE TRAFİK DÜZENİ DEĞİŞTİ
İZMİT'TE TRAFİK DÜZENİ DEĞİŞTİ

İzmit Şehir içi trafik dolaşım planı kapsamında uygulanacak değişimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın tarafından açıklanmıştı. Hürriyet, Alemdar, İnönü, Leyla Atakan Caddelerinin trafik akışında büyük değişimler yapılırken yeni trafik düzeni bu gece, tramvay sürüşleri ise 16 Haziran Cuma günü başlıyor.

TRAMVAYIN STARTI VERİLİYOR

Tramvay seferleri cuma günü sabah saat 07.00 ile 22.00 arasında çalışacak. Leyla Atakan çift yönlü bir caddeyken şimdi sadece güneyden kuzeye hareket eden bir cadde olacak. İnönü Caddesi Baç Kavşağından Cumhuriyet Parkına kadar tek yönlü olacak. İnönü Caddesi’ndeki değişim yeni Devlet Hastanesi’nin acil girişi ve yoğunluğu düşünülerek yapıldı. İnönü Caddesi Baç Kavşağından hastaneye doğru çift yön olacak tekrar. Alemdar Caddesi’nde ise trafik aşağıya akacak. Hürriyet Caddesi doğu-batı istikametinde akacak. Hürriyet tüneli ile gara kadar gidecek.

U DÖNÜŞÜ VERİLDİ

alemdar-003.jpg

Sanat Okulu’nun olduğu yerde bir U dönüşü verildi. Aynı zamanda Dünya Göz Hastanesi’nin yanında da U dönüşü var. Hürriyet ve Cumhuriyet Caddesi’nin üzerinde ilk çançanın yanında bir U dönüşü verildi. Hürriyet Caddesi’nden gelen bir araç bu dönüşten Cumhuriyet Caddesi’ne geçebilecek. Gazanfer Bilge Bulvarından aşağı inen bir araç Yahya Kaptan’a doğru gitmek için Sanat Okulu’nun önünde yapılan U dönüşünü kullanacak. Gölcük bölgesinden gelen bir araç ise kent merkezine girmek için Dünya Göz Hastanesi’nin önündeki U dönüşünü kullanacak.

 

MERKEZ BANKASINDAN D-100’E GEÇİŞ

Merkez Bankası’nın yanında bulunan alt geçitte de düzenleme yapıldı ve oradan da D-100 güney tarafına geçiş olacak. Yeni yapılan imalat ile kuzey yan yoldan gelen bir araç direk D-100’ün güneyine bağlanabilir. Kuzey yan yoldan gelen bir araç Efe Petrol’ün yanından yukarı çıkabilecek. Cumhuriyet Caddesi’nden gelen ve Perşembe Pazarı tarafına doğru ilerleyen bir araç, Fevziye Camii’nin yanından aşağı inerek Kuzey Yan yola girebilir.

BELSA OTOPARK’ININ GİRİŞİ DEĞİŞTİ

hurriyet-008.jpg

Ters saat yönünden hareket oluşturularak trafiğin aksamasının önüne geçilmesi hedeflendi. Cumhuriyet ve Hürriyet Caddesi’ne otobüs girmeyecek. Mannesman alanı aktarmalar için yapıldı. Abdurrahman Yüksel Caddesi’nde ise yukarı çıkış olacak. Belsa Otopark’ında şu anda çıkış olan yer giriş olacak. Alemdar tarafındaki giriş için de yukardan inişten giriş olacak.

30 DAKİKADA HATTINI TAMAMLIYOR

Tramvay 30 dakikada, diğer araçlar 45 dakikada hattını tamamlıyor. 15 dakika avantaj var. 32 metre boyunda bir tramvay 4 yeşil otobüs ediyor. Saatte 10 tane gidecek. Bu saatte 40 otobüs demek. 2035 yılında tramvay 2 dakikada bir kalkacak. 2035 yılında nüfus 4 milyon olacak. Bu 120 otobüs demek. Aynı zamanda her 30 saniyede bir otobüs geçmesi demek. Tramvay Ramazan Bayramı da dahil bedava olacak.

DAHA SONRA 6 DAKİKADA BİR OLACAK

leyla-atakan-001.jpg

Bugün trafik düzenlemesi başlayacak. Önce bunun oturması beklenecek. Tramvay cuma gününden itibaren saat 07.00 ile 22.00 arasında çalışacak. İlerleyen süreçte tramvay 10 dakikada bir ve daha sonra 6 dakikada bir kalkacak. Yetkililer, araçları kafasına göre tramvay yoluna girmemesi yönünde uyardı.

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Caglar 12.06.2017 08:50
Katkettiniz btn sehrin duzeninin aq
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑