radyo
radyo

SİYASET

Karaosmanoğlu, Salı günü Diyarbakır'a gidecek

Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kayyum atanan Diyarbakır Belediyesine Salı günü Diyarbakır’a gidecek.

18 Kasım 2016 Saat: 21:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.068 kez okunmuştur

Karaosmanoğlu, Salı günü Diyarbakır'a gidecek
Karaosmanoğlu, Salı günü Diyarbakır'a gidecek

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu KOTO Başkanı Semih Barış’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette KOTO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. KOTO ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki seçimlerde de esnafımızı kucaklayarak, Kocaeli’ye nasıl hizmet ederizi düşünmelisiniz. Büyük düşünmeliyiz. Küçük düşünceler bizleri geri götürür. 1 yılda bütün yaralar onarılabilir. Ticaret Odası olarak 3 odamız var bölgemizde. Benim fikrim bunların birleştirilmesiydi ama böyle de gidiyor. 3 başlıda olsa ana hizmetlerin yapılacağını biliyorum. Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Büyükşehir olarak sürdürülebilir olan projelere destek veririz. Esnafımızın, tüccarımızın, sanayicilerimizin yanındayız” dedi.

 

METRO PROJESİ 2018’DE

Trafik sıkıntısını çözme adına proje çalışmalarının yapıldığını söyleyen Karaosmanoğlu, “Dünyanın her yerinde trafik sıkıntısı var. Londra’nın merkezine sen para ödemeden gidemezsin. Adamlar yerin altına almış trafiği. Bizde 2018’in ortalarında metronun temelini atmayı planlıyoruz. Körfez ile Yahya kaptan arasında yapılacak bir metro projemiz daha var. 23 kilometrelik bir mesafe olacak. Trafiğin aktığı yerleri açma yolunda çalışmalarımız sürüyor. 20 sene önce bir evde bir araba vardı şimdi iki üç tane var. Yerin altını kullanmak en akıllı iş. Perşembe pazarında bir ana istasyon yapmayı da düşünüyoruz. O bölgede tahminen bir 1200 araçlık otopark olacak. Eski valiliğe de 400-500 araçlık bir otopark yapacağız çalışmalar sürüyor” açıklamasında bulundu.

 

“İPİN UCU FAZLA KAÇIRILDI”

Diyarbakır’a ayda bir iki defa danışman olarak gideceğiz diyen Karaosmanoğlu, “Bugün oraya atanan arkadaş bize geliyor misafir olarak. İki gün arkadaşımızı ağırlayacağız. Ona yardımcı olacağız. Ben de önümüzdeki salı ya da çarşamba günü gitmeyi planlıyorum. Ama maddi olarak bir yardımımız olmayacak. Biz daha çok Mardin’e maddi ve manevi olarak yardımcı olacağız. Diyarbakır’a daha ziyade stratejik olarak bir danışmanlık yapacağız. Orada belediyelerde 7 bin maaş alanlar 4-5 binini dağa gönderiyorlardı. Bana göre müdahalede geç kalındı. İpin ucu biraz fazla kaçırıldı. Nerede bomba patladıysa 100’de yüz belediye araçları tarafından döşendi. Orada bunları görmesi gerekenlere bakıyorsunuz onlarda FETÖ’cü. Büyük bir badire atlattık” ifadelerini kullandı.

 

KOTO KENTİN İTİBARI İÇİN DEĞERLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan KOTO Başkanı Semih Barış, “Ticaret odası olarak zorlu bir dönemden geçtik. Diyaloglar bu dönemde çok önemli. Kentimizin reisi olarak da sizlerin bizlere destekleri çok önemli. Bu diyalogların kesilmemesi gerekiyor. Kentin itibarı için KOTO değerlidir. Biz de bu ticaret hayatına nasıl katkı veririz diye çalışıyoruz. Özveriliyiz. Birlik beraberlik içerisinde örnek bir anlayış sergileme niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

uclu-001.jpg

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑