radyo
radyo

EKONOMİ

Kartepeli işçiler buldukları altınları sahibine teslim etti

Kartepe Belediyesi’nin üç temizlik personeli Faik Yiğit, Selman Karaca ve Halil Ceylan, buldukları altını sahibine teslim ederek örnek bir davranışa imza attılar.

27 Ocak 2017 Saat: 12:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.914 kez okunmuştur

Kartepeli işçiler buldukları altınları sahibine teslim etti
Kartepeli işçiler buldukları altınları sahibine teslim etti

Hayatta kalmak, yaşamak zordur. Hele ki böyle bir dönemde. Neyin ne olduğunun tam olarak sezilemediği bir zamanda…

Fakat insan gibi yaşamak en zor olanıdır.

Şayet insan iseniz mutluluğun formülünü de bulmuşsunuz demektir. Bir film oyuncunun söylediği şu söz hala aklımda;

“Size gerçek mutluluğun ne olduğunu söyleyeyim mi? Başkasının mutluluğu için yaşayın. Bakın o zaman savaş, kavga ve sorun kalıyor mu?”

Bunu başarabilirsek hayatın ne kadar değerli bir şey olduğunu da fark edebiliriz.

Şimdi size bir olay anlatacağız. Fakat bu konu öyle kolay bir konu değil. Zira gerçekten insan olmayı gerektirecek bir hadise. Meselenin manevi yönü çok güçlü. Çünkü hayırlı bir iş için biriktirilmiş yüklü miktarda ziynet eşyası söz konusu. İşte Allah’tan korkmak böyle bir şey. Unutmayın ki, haram ve helal arasında çok ince bir çizgi vardır.

Olay, Kartepe’de yaşanıyor. İlçe belediyesinin temizlik işleri biriminde görev yapan üç personel, örnek ve alkışlanacak bir davranışa imza attılar. Aslında benzer bir olaya geçen yıl da şahit olmuştuk. Körfez Belediyesi’nin yine temizlik işlerinde görev yapan personeli Celal Serçe, bulduğu yüklü miktardaki parayı sahibine teslim ederek benzer bir örnek davranışa imza atmıştı. Bu iki örnek bile ilimizde belediyelerde hizmet noktasında görev yapan personellerin ne kadar ahlaklı olduğunu ortaya koyuyor.

Maşukiye’de umreye gitmek isteyen bir vatandaşın biriktirdiği altınların sarılı olduğu battaniyenin çöpe atılması ile macera başlamış. Kadının üzüntüsü gerçekten çok büyük. Fakat bilmiyor ki, altınlar belediyenin temizlik işçileri olan; Faik Yiğit, Selman Karaca ve Halil Ceylan gibi üç ahlaklı çalışanın eline geçecek.

 

YILIN İŞÇİSİ SEÇİLDİLER

Bu devirde, yaşam zorluklarının olduğu dönemde böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok önemli. Her üç isim de büyük bir sorumluluk bilinci ile buldukları altınları kurum yöneticilerine veriyor ve sahibinin bulunmasını istiyorlar. Sonrasında ise bulunan altınlar bir şekilde tespit edilen sahibine teslim ediliyor. 3 işçi de Kocaeli Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Doruktakiler 2016’ değerlendirmelerinde ‘Yılın İşçisi’ kategorisinde ödüle layık görüldüler.

 

“KİM OLSA AYNI ŞEYİ YAPARDI”

Yaşanan bu olay aslında çok duygusal. Üç çalışan Faik Yiğit, Selman Karaca ve Halil Ceylan, yaşadıklarını anlattıklarında ne kadar mütevazı olduklarını da gösteriyorlar. Olayla ilgili konuşan işçilerden Faik Yiğit, şöyle konuştu: “Bu konu çok önemli değil aslında. Önemli olan bir vatandaşımızın sorununu çözmek, mağduriyetini gidermek. Şu inanın, kim olsa aynı şeyi yapardı…”

baskan-012.jpg

“BİZİM İÇİN DE DUA ETSİN”

İşçilerden Selman Karaca ise, konu hakkında hayırlı bir işi yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bulunan altınların sahibinin biriktirme amacının umre olduğunu öğrendiklerini dile getiren Karaca, “Bu durum bile meseleye ayrı bir anlam katıyor aslında. Kendisine bir yararımız oldu ise ne mutlu bize. Kutsal topraklarda bizim için de dua etmesini istiyoruz” dedi.

 

“HİZMETİMİZİN BİR PARÇASI”

Benzer bir açıklama da Halil Ceylan’dan geliyor. Kendileri için öncelikli görevin halka hizmet olduğunu kaydeden Ceylan, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Mesleğimiz itibarıyla bu tür olayları yaşamamız doğaldır. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Bu tür olaylar da hizmetimizin bir parçası. Teyzemizin helal parası ile yaptığı bir birikimmiş. Allah, sağlık ve sıhhatle umre gidip gelmeyi nasip etsin” diye konuştu.

 

“TUTANAKLA TESLİM EDİLDİ”

Yaşanan bu hadisede, konu ile bizzat ilgilenen Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de, “Bulunan altınlar teyzemize tutanak ile teslim edildi. Arkadaşlarımız Faik Yiğit 2.5 yıl, Selman Karaca 3 yıl ve Halil Ceylan da 7 yıldır bizimle birlikte görev yapıyorlar. Çok özverili olarak ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Yaşanan bu durum sonrasında teyzemizin umre parasına kavuşmuş olması bizleri sevindirdi. Kocaeli Gazetesi tarafından da arkadaşlarımızın ödüle layık görülmesi gurur verici bir durum. Herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.      

 

ÜZÜLMEZ PERSONELİNİ KUTLADI

Bu arada olay sonunda en büyük gururu ise Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yaşadı. İnsan hakkına girilmemesi gerektiğini dile getiren Üzülmez, “Bir başka insanın hakkına girilmemesi veya hakkı olmayan şeylerin insanların almaması önemlidir. Personelimiz doğal olanı yaptı, onları tebrik ediyorum. Maalesef yaşadığımız dünyada doğru hareketler çok fazla olmamasından dolayı az olanı da tebrik ve takdir etmek gerekiyor” dedi.

altin.jpg

“ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

Çalışanlarını örnek davranışları nedeniyle ödüllendirdiklerini ifade eden Başkan Üzülmez “Bizim dışımızda Kocaeli Gazetesi tarafından mesai arkadaşlarımızın ödüllendirmesi ayrıca dikkate değer bir durumdur. Bundan dolayı gazete yönetimine ve jüri heyetine teşekkür ediyorum. Örnek olması bakımından çok önemli bir durumdur. Bu davranışlar geleceğimi olan gençlerimize yön gösterecektir. Doğru, güzel davranışların ödüllendirilmesi, takdir edilmesi herkese örnek olmalıdır. Yaşlı teyzemiz umre ziyareti için biriktirdiği altınları farklı yerlere saklamayı tercih etmiş. Teyzemizin nasibinde olan bir durumdur. Teyzemiz için hayırlı olsun, arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑