radyo
radyo

SPOR

Kocaeli Arena Stadında Çalışmalar hız kesmiyor

17 Kasım 2016 Saat: 11:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.117 kez okunmuştur

Kocaeli Arena Stadında Çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Arena Stadında Çalışmalar hız kesmiyor

Türkiye genelinde yapılan statlar içinde en görkemli görüntüye sahip olacak olan Kocaeli Arena Stadyumu 33 bin kişi kapasiteli olacak. 89 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. Richter ölçeğine göre 9,5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı yapılan stadyum tamamlandığında dış cephesi görsel açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek. Stadyumun etrafını kaplayan şeritler pişmaniyenin yapımı sırasında çekilerek oluşan halkalara benzeyecek. Bin 700 araçlık otopark alanı yapılacak olan stadyumun çevresine yaklaşık 10 bine yakın ağaç dikilerek Türkiye'nin en yeşil stadyumlarından birisi olması hedefleniyor.

 

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar "Stadyumumuzda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. En önemli bölümlerinden biri olan tribünlerin üstü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılma işlemi tamamlandı. Planlanan duruma göre yılsonuna kadar yüzde 99 ihtimalle stadyum bitmiş olacak. Kocaeli Arena Stadında bin 700 aracın park edebileceği kapalı otopark alanları hızla sürüyor. Stadyumun çevresine yaklaşık 10 bine yakın ağaç dikilecek. Bunun ile ilgili çalışmalarda tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'de yapılan stadyumlar içerisinde en yeşil stadyumlardan bir tanesi olmasını hedefliyoruz" dedi.

 

DEPREME DAYANIKLI STADYUM

Kocaeli'nin deprem bölgesi kuşağında bulunduğu için özellikle zemin bakımından Alikahya bölgesinin seçildiğini söyleyen Çintimar, "Kentimiz deprem bölgesi kuşağında olduğu için stadyum kurulmadan önce yer tespit çalışmaları yapıldı. Yapılan incelemelerde stadyumun yapılacağı bölgenin alt zemini kayalık olduğu tespit edilince buraya kurulması planlandı. Stadyumumuz 9.5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olacak" diye konuştu.

 

SIKI ÇALIŞMA YAPILIYOR

Kocaeli Arena Stadyumu yılsonunda tamamlanması için stadın yapım sorumlusu firması tarafından yoğun bir çalışma yapılıyor. Çevre düzenlemesi, ışıklandırma çalışmaları ve saha içinde zemin çalışmalarıyla yoğun bir çalışma içinde bulunan Kocaeli Arena stadı, yılsonuna kadar yetiştirilmek isteniyor. Kocaeli Arena Stadı zemin çalışmaları ve zemin çalışmalarına büyük bir önem veriliyor. Güneş ışığından yararlanması planlanan çimler için önemli detaylar ile çalışmalar devam ediyor. Soyunma odaları ve lavaboların bulunduğu alanların yakın zamanda tamamen tamamlanacağı belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑