radyo
radyo

EKONOMİ

KOCAELİ SATILIK ARSA CENNETİ OLDU

İstanbul'a çok yakın olmasıyla avantajlı olan Kocaeli'nde arsa değerleri Körfez Geçiş Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu gibi projelerle katlanarak metrekarede 2.000 TL'ye kadar yükseldi

24 Mart 2017 Saat: 15:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.547 kez okunmuştur

KOCAELİ SATILIK ARSA CENNETİ OLDU
KOCAELİ SATILIK ARSA CENNETİ OLDU

Emlakjet verilerine göre internet üzerinden satılık arsa araması Şubat ayında en çok Kocaeli'nde gerçekleşti. İstanbul'a çok yakın olmasıyla avantajlı olan Kocaeli'nde arsa değerleri Körfez Geçiş Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu gibi projelerle katlanarak metrekarede 2.000 TL'ye kadar yükseldi.

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet'in Şubat ayı verileri, yeni yılın ilk aylarında satılık arsa arayanların İstanbul'a en yakın lokasyonları tercih ettiğini, en çok da Kocaeli'nde arsa araması yaptığını ortaya çıkardı. Arsaya yatırımın geri dönüş süresi nispeten biraz uzun sürse de proje bitiminde elden çıkarma hızının da yüksek olması nedeniyle risksiz ve karlı yatırım olduğunu belirten Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kuntar, İstanbul'a yakın olan bölgelerin bu noktada lokasyon avantajıyla en popüler arsa alanları olduğunu kaydetti.

 

ULAŞIM YATIRIMLARI ARSALARA DOPİNG ETKİSİ YAPTI

Önemli bir liman ve sanayi kenti olan, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan 87'sine ve ilk 100 büyük sanayi kuruluşundan 27'sine ev sahipliği yapan Kocaeli'nin İstanbul'a yakın olan bölgeler arasında arsa yatırımında bir adım öne çıktığını anlatan Kunter, "Gebze'nin yanı sıra İzmit, Başiskele, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel ilçeleriyle de gelişen Kocaeli, özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline geldi. Devletin burada önemli yatırımları olduğunu görüyoruz. Cengiz Topel Havalimanı, İzmit Körfez Geçişi, İstanbul-Bursa-Balıkesir İzmir Otoyol Projesi, Kuzey Marmara Otoyol projesi 1180 yataklı Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü, İzmit kent merkezi tramvay çalışması, Bilişim Vadisi projesi, Muallimköy projesi, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi ve Entegre Katı Atık Tesisleri bu yatırımlar arasında. Bu da bölgeyi arsaların değerlenme potansiyeli açısından önemli yapıyor" diye konuştu.

 

GEBZE VE İZMİT'TE BÜYÜK ARTIŞ

Karamürsel'de inşası tamamlanan Körfez Geçiş Köprüsü'nün etkilerine değinen Kunter, "Bölgede köprü manzaralı konut imarlı arsaların metrekaresi 1.000-1.500 TL arasında, ticari imarlı arsaların metrekaresi ise 1.500-2.000 TL bandında satışa sunuluyor" dedi. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ile birlikte değer kazanan Gebze'nin de hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Kunter, İzmit ilçesinde de arsa fiyatlarına bakıldığında ana arter üzerinde konumlu olanların metrekaresinin 2.000 TL'ye kadar yükseldiğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑