radyo
radyo

SPOR

KOCAELİSPOR 90'DA GÜLDÜ

Kocaelispor, sezonun 25. maçında Serik Belediyespor’u konuk etti. 90. dakikada Sinan Pektemek’in golü ile 3 puana uzanan Yeşil Siyahlılar, eksilerle dolu haftayı oldukça kazançlı geçirdi. Bayburt da yenilince fark 6’ya indi.

16.04.2024 - 10:39:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.081 kez okunmuştur

KOCAELİSPOR 90DA GÜLDÜ
KOCAELİSPOR 90'DA GÜLDÜ

Kocaelispor, sezonun 25. maçında Serik Belediyespor’u konuk etti. 90. dakikada Sinan Pektemek’in golü ile 3 puana uzanan Yeşil Siyahlılar, eksilerle dolu haftayı oldukça kazançlı geçirdi. Bayburt da yenilince fark 6’ya indi.

MECBURİ ROTASYON!

Ali Keten ve Onur Öztonga’nın cezalı, Fatih’in de hazır olmadığı için forma giyemediği Serik Belediyespor maçında Teknik Direktör Galip Gündoğdu’nun sahaya süreceği 11 merak ediliyordu. Beklendiği gibi önemli bir rotasyon yapıldı. Kalede Volkan Mert Korkmaz, sol bekte Kadir Öge, savunma ortasında Kemal ve Mesut, sağda Küçük Kerem yer aldı. Cezası sona eren Mert, 11 rotasyonuna geçti. Merkezde Mert ile birlikte Sefa yer aldı. Gökdeniz solda, Celil sağda, Burak Süleyman forvet arkasında, Sinan da forvet hattında maça başladı. Kocaelispor’da deneyimli stoper Murat Başak ile Kaptan Hamza Mutlu yedek kadroda yer aldı.

ENGİN KORUKIR DA İZLEDİ

Kocaelispor – Serik Belediyespor maçını Kocaelispor’un eski futbolcu ve teknik adamlarından Engin Korukır da izledi. Sürekli birlikte çalıştığı kaleci antrenörü Nihat Köksal, KASKF Onursal Başkanı ve TFF Eski Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Kırgız, KASKF Başkanı Murat Aydın, KASKF yöneticisi Ertan Demirhan, 41 Spor Kulübü Başkanı Adnan Zorer, Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeli, fanatik Kocaelisporlu Hakan Aksoy, Saha Komiserleri Derneği Eski Başkanı Metin Kaymaz ve başarılı teknik adam Fikret Özcan da Korukır’a eşlik etti.

ANKARAGÜCÜ VE ANTALYASPOR UNUTULMADI

Kocaelispor taraftarı 6. dakikada Ankaragücü’nü 7. dakikada da Antalyaspor’u unutmadı. Hafta sonu kaza yapan ve Ankaragücü’nü taşıyan otobüsteki iki genç taraftar Eren Açıkgöz ve Mert Turgut Çakır hayatını kaybetmişti. Kale arkasında bulunan Derinceliler Grubu açtıkları pankartla, tüm stat da Ankaragücü’nün acısını paylaştı. 7. dakikada da tüm stat kardeş Antalyaspor için tezahürat yaptı.

AH GÖKDENİZ! AHH!

Cezalılar ve sakatlıklarla geçen ikinci yarıda önemli kayıplar veren ve son 4 maçta 3 mağlubiyet alan Kocaelispor, eksik çıktığı Serik maçında sahasında 9. galibiyeti aradı. Maç öncesi 11 iç saha maçında 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 de yenilgi alan Yeşil Siyahlılar, rakip kalelere 20 gol gönderen kalesinde de 5 gole izin vermişti. Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, maçın başında Gökdeniz ceza sahası içinde aldığı darbe sonrası yerde kalabilir ve Kocaelispor penaltı kazanabilir, rakip de henüz 10. dakikada 10 kişi kalabilirdi.

HAVA SERİN, ZEMİN İYİYDİ

Kocaeli Stadı’ndaki Kocaelispor – Serik Belediyespor maçı 14.30’da başladı. Hafta içi olduğu için maça ilgi yoktu. Maç saatinde hava kapalı olsa da yer yer güneş kendini gösterdi. Sıcaklık ise 13 derece dolaylarındaydı. Ancak stat içinde hissedilen sıcaklık 9-10 derece civarındaydı.

KARDEŞ ANTALYA’DAN 50 TARAFTAR

Kocaelispor’un kardeş ili Antalya’nın Serik’ten İzmit’e 50 kadar taraftar geldi. Kocaelispor taraftarı maç öncesi Antalyalı kardeşlerine “Hoşgeldiniz” derken, Serikli taraftarlar bu karşılamaya alkışları ile karşılık verdi. Öte yandan iki kulübün yönetimleri arasındaki samimiyet de dikkatlerden kaçmadı. Kocaelispor tarafından konuk ekibe pişmaniye hediye edildi.

GÖNDERDİKLERİNİ ARADILAR

Kocaelispor maçı öncesi 3 maçtır kazanamayan Serik Belediyespor, sezonun ilk yarısında attığı 6 golle en golcü ismi olan Volkan Serim devre arasında Yeni Çorum’a, Takımın 5 golle ikinci golcü ismi Taner Çekiç’i de Diyarbekir’e gönderdi. Antalya ekibi, Kocaelispor maçında bu futbolcularını aradı.

SERİK’TE DE 3 EKSİK VARDI

Serik Belediyespor’da 3 gol atan orta saha oyuncularından Ahmet Teker kart cezası, Çağlar Özel ve Samet Alp de sakatlıkları nedeni ile forma giyemedi. 5 gollü ve 10 numaralı forma ile sahaya çıkan Sinan Kalaycı takımı adına etkili olmak isterken, Serik’te Gebzespor’dan bilinen Erdi Taşkent Kocaelispor’a karşı forma giydi.

ANNELER GÜNÜ MOTTOSU

Kocaelispor yönetiminin Serik Belediyespor maçının mottosu olarak “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” görüşü öne çıkarıldı. Zorlu maç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden 2 gün önce oynandı.

ÜST KATLARIN TAMAMI KAPALIYDI

Kocaelispor – Serik Belediyespor maçın maliyetli olması nedeni ile tribün üst katların tamamı kapalı tutuldu. Serik maçında Misafir Tribünü 10 ve Güney Kale Arka Alt 10, Doğu (Maraton) Alt 15 ve Batı (UEFA) Alt tribün biletleri de 20 liradan satışa sunuldu.

SARI ALARM ONLAR İÇİN VERİLDİ

Kocaelispor’da Serik maçına 11’de başlayan Kemal Can, Burak Süleyman, Sinan Pektemek ve Küçük Kerem sarı kart sınırındaydı. Bu futbolcular için basit kart görmemeleri için uyarıda bulunuldu. 18 kişilik kadroda yer alan Murat Başak ile hazır olmayan Fatih Adıgüzel de sarı kart sınırında bulunuyor.

OH BEEE!

Başak, Keten, Öztonga ve Adıgüzel’den yoksun kadrosu ile Serik Belediyespor’u konuk eden Kocaelispor maç öncesi “1 puan bile olsa yeter” denilen maçı 90. dakikada attığı golle kazandı. Bayburt da kaybedince aradaki puan farkı 6’ya indi. Pazar günü Bağcılar deplasmanına gidecek olan Kocaelispor bir kez daha kenti umutlandırdı, camiayı kenetledi.

İLK YARI ETKİLİYDİK

Kocaelispor ilk yarıda daha etkiliydi. Yeşil Siyahlılar 11. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Burak Süleyman savunma arkasına müthiş bir pas çıkardı. Gökdeniz kaleci ile karşı karşıya kaldı. Rakibinin çelmesine rağmen son vuruşu kaleye yapan Gökdeniz’in şutu kaleci Orkun’un göğsüne çarptı ve kornere çıktı. Gökdeniz darbe sonrası yere düşseydi, Kocaelispor hem penaltı hem de rakip Serik 10 kişi kalabilirdi.

“ÖLDÜ” DENİLEN POZİSYON GOL OLDU

Serik maça temposuz başladı ve özellikle Burak Süleyman’a yakın markaj uygulandı. Zaman geçirerek ve oyunu soğutarak 1 puanı almak isteyen konuk ekip sinirleri gerdi. Bitime 10 dakika kala Burak Süleyman soldan çok tehlikeli geldi. Süleyman’ın ortasında Gökdeniz kafası ile topu Hamza’ya indirdi. Hamza’nın şutunda top yerden sekti, top, kaleci Orkun’u geçti ancak Serik savunması topu gol çizgisi üzerinden uzaklaştırdı.

TAM KÖŞEDEN!

90’da Kocaelispor’un golü geldi. Rıza’nın ara pasında Burak Süleyman topu tam çizgi üzerinde tuttu topu ortaladı. Gökdeniz kafası ile topa iyi vuramadı. Sinan, önüne gelen topa yerden isabetli vurdu. Tam sağ köşeye giden top filelerle buluştu. 5 dakikalık uzatma diliminde skoru korumasını bilen Kocaelispor çok değerli bir galibiyete imza attı.

KOCAELİSPOR:1 SERİK BELEDİYESPOR:0

STAT: Kocaeli Stadı

HAKEMLER: Oğuzhan Aksu*, Mehmet Saldıraner*, Necmi Demir**  

KOCAELİSPOR

97 VOLKAN MERT KORKMAZ***

3   KADİR ÖGE***

5   KEMAL CAN AYDEMİR***

7   GÖKDENİZ BAYRAKDAR***

(Dk. 86 RIZA ALTINTAŞ**)

8   SEFA NARİN***

10 BURAK SÜLEYMAN***

(Dk. 90 KEREM YILDIRIM*)

11 SİNAN PEKTEMEK***

12 MESUT ÖZDEMİR****

6   MERT YAVUZ***

14 KEREM YILDIRIM***

17 MEHMET CELİL ÇELİK***

(Dk. 57 HAMZA MUTLU**)

YEDEKLER

1  CAN EMRE YÜCEL

4  MURAT SONER BAŞAK

21 MELİH SÜLEYMAN

25 ERKAN GÜLTEPE

SERİK BELEDİYESPOR

25 ORKUN ÖZDEMİR*

2   TANER KAHRİMAN**

3   ERDAL PEKDEMİR**

10 SİNAN KALAYCI***

20 MEHMET KAYA*

(Dk. 90 BERKAY TOKER?)

21 ALİCAN TEZ**

(Dk. 90 CENK ŞEN?)

22 A.RAHMAN AYHANOĞLU**

28 ARDA KÜRŞAT KAYA**

(Dk. 87 RAUF ÖKTEM?)

55 BURÇİN YÜKSEL**

77 ERDİ TAŞKENT**

92 ATAKAN CANGÖZ

YEDEKLER

39 ARMAĞAN ÖNÜR

14 CEYHUN ERCEYLAN

34 SERTAÇ GÖKALTIN

70 HALİL İBRAHİM YAZĞILI

SARI KART: YOK

GOL: Dk. 90: Sinan (Kocaelispor)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑