radyo
radyo

SPOR

Kocaelispor'u Kurtarmak İçin Alınan Karara İtiraz Ettiler!

KEV Yönetimi’nde bulunan Murat Sirmen, Necdet Akar ve Kenan Yenilmez bugün Kocaelispor’u kurtarmak için alınan karara itiraz ettiklerini duyurdu

25 Kasım 2016 Saat: 16:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.213 kez okunmuştur

Kocaelispor'u Kurtarmak İçin Alınan Karara İtiraz Ettiler!
Kocaelispor'u Kurtarmak İçin Alınan Karara İtiraz Ettiler!

Bugün sabah Kocaelispor'un kurtuluşuyla ilgili Seka Park Otel'de düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, KEV Başkanı Zeynel Başlak ve Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz katıldı. Toplantıda KEV’in başkanlığına Bahri Yavuz’un getirileceği ve KEV tesislerinin satılarak kulübün borçlarının ödeneceği duyuruldu. Bu toplantının hemen ardından KEV Yönetimi’nde yer alan Murat Sirmen, Necdet Akar ve Kenan Yenilmez yazılı bir açıklama yaparak bu alınan karara itiraz ettiklerini duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA

1-Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) adından da anlaşılacağı üzere eğitim vakfıdır. Ayrıca kültür, sanat ve spora destek amacı vardır.

2-Kocaeli eğitim Vakfı (KEV)’nın, bu güne kadar Kocaelispor’a değerli hizmetler, katkılar vermiş, Kocaelispor başkanları ve yöneticilerinin dönemlerinde oluşmuş borç yükünü ödemek gibi bir sorumluluğu yoktur.

Bu sorumluluk tüm bu şartları bilerek seçilen yönetimlerin sorunudur.

Bunu Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) varlıkları üzerinden çözmek, hukuki değildir, vicdani ve ahlaki de değildir.

3-Kamu görevlilerinin mevkii, makamı ne olursa olsun seçilmiş yada atanmış, toplumun ve kurumların tamamına eşit mesafede hizmet etmek için görevlendirilmiş görevlilerdir. Yaptıkları hizmet lütuf değil, haktır.

Kişiye, kuruma, şahsa, keyfe göre hizmetini şekillendiremezler.
Devlet gücü şantaj olarak kullanılamaz. Hiçbir belediyenin, kamu gücünün Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’na ait Derince Tesislerine falanca yönetimde olursa imar vermeyiz, kapatırız, mühürleriz, bunlar değişir benim istediğim kişi gelirse imar veririm diyemez.
Bu kabul edilebilir değildir.

4-Kocaelispor Kulübü hepimize aittir ve çeşitli dönemlerde hizmetlerimiz olmuştur. Gönül bağımız devam etmektedir.

Ancak Kocaelispor yönetimi seyirci fanatizmini şantaj aracı olarak bir başka kuruma baskı aracı olarak kullanamaz. Bu silah bir gün kendilerine dönebilir. Bu kabul edilemez.

5-Kısa bir süre önce yapılan Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) seçimlerinde bir taraf Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Tesisleri’ni satacağız, Kocaelispor’a kaynak sağlayacağız dedi. Diğer tarafta Kocaelispor’un kurtuluşu Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) değildir, gerekli desteği sağlarız ancak Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) kendi amaçlarını gerçekleştirme yolunda devam edecek, varlığını sürdürecek dedi ve bu görüşü savunanlar seçildi.

Şimdi ne değişmiştir de 6 ay içinde yönetimin bir bölümü bu kararından ve seçilme nedenlerinden vazgeçmiştir.
 
Biz Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’nın da Kocaelispor’un da bu kentin malı olduğunu, üretilen hizmetin lütuf değil hak olduğunu, hiç kimsenin seçilerek ya da atanarak yönettiği, görevlendirildiği kurumlarda yetkilerini taraflı olarak, kendine itaat aracı olarak kullanamayacağını, siyasal ve kurumsal baskılarla herkese ve her şeye nizam verilemeyeceğinin bilinciyle; Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’nın olağanüstü genel kurul mazeret ve yöntemiyle teslim edilmesine karşı oy kullanarak istifa ettiğimizi duyururuz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑