radyo
radyo

EKONOMİ

KÖMÜRCÜLER OSB ZEHİR KUSUYOR

Dilovası ilçesinde Kömürcüler OSB’den yerleşim yerine kömür tozu yağıyor.

18 Kasım 2017 Saat: 20:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.546 kez okunmuştur

KÖMÜRCÜLER OSB ZEHİR KUSUYOR
KÖMÜRCÜLER OSB ZEHİR KUSUYOR

Her fırsatta mahallelerini kömür tozu kapladığını söyleyen vatandaşlar, çözüm bekliyor. 16.11.2017 tarihinde sosyal medyaya düşen görüntüler ise artık vatandaşları çileden çıkarttı.

ANTRASİT MADDE SEVKİYATI

Görüntülerde çıkan toz bulutu Kömürcüler OSB sınırları içerisinde faaliyet gösteren Diler Demir Çelik A.Ş. ye ait depoda Andresit madde sevkiyatı sırasında gerçekleşti. Antrasit sevkiyatı günde ortalama 4-5 sefer tankerler ile gerçekleştiriliyor ve her sevkiyatta toz bulutu oluşuyor.

EVLERİN ÜZERİNE TOZ YAĞIYOR

Dilovası ilçesinde 2012 yılında faaliyete geçen Kocaeli Gebze Kömürcüler İhtisas Sanayi Bölgesi (GKOSB) da 15 kömür tesisinde yılda yaklaşık 1.5-2 milyon ton arasında faaliyet gösteriyor. Dilovası ilçesinde bulunan Kayapınar ve Turgut Özal Mahalleleri'nde bulunan evlerin üzerine kömür tozu yağıyor.

PENCERELERİNİ AÇAMIYORLAR

Bugüne kadar pek çok protesto gösterisi yapan ilçe sakinleri evlerinin önüne çamaşır asamadıklarını, pencerelerini açamadıklarını belirterek, çözüm bulunmasını istiyor.

HASTANENİN TAM KARŞISI

Turgut Özal, Kayapınar mahallerinin ve Dilovası Devlet Hastanesinin tam karşısında kurulu olan Kömürcüler OSB ile ilgili olarak vatandaşlar "Kömürcüler OSB sağlımızı tehdit ediyor. Dilovası halkı olarak günde 3 defa temizlik yapıyoruz.  Kendi çoluk çocuğumun sağlığı için bunu yapmamız gerekiyor. Camlarımızı açamıyoruz evimiz kömür tozu ile doluyor. Artık sağlığımızdan endişe duyuyoruz"  yakarışlarında bulunuyorlar.

komurculer1.jpg

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑