radyo
radyo

EKONOMİ

KÜLTÜR TEPESİ BÜYÜYOR. 8 AYDA TAMAMLANACAK

Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2.Etabın temeli 22 Aralık Perşembe günü atılacak.

20 Aralık 2016 Saat: 10:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.518 kez okunmuştur

KÜLTÜR TEPESİ BÜYÜYOR. 8 AYDA TAMAMLANACAK
KÜLTÜR TEPESİ BÜYÜYOR. 8 AYDA TAMAMLANACAK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği ve uzun uğraşlar sonunda projesi kuruluca onaylanan Kültür Tepesi 2. Etabın ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve projenin ihalesini 3 milyon 206 bin Liraya Atlas İnşaat Firması almıştı. Müteahhide yer tesliminin yapıldığı, 22 Aralık Perşembe günü saat 12.00 de temel atılacağı ve çalışmanın 8 ay içinde tamamlanacağı kaydedildi.

 

SANATIN MERKEZİ OLACAK

İçerisinde Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camisi ve Av Köşkünün bulunduğu proje alanında hem kentin meydan, hem de rekreasyon ihtiyacını karşılamaya yönelik bir tasarım yapıldı. Tarihi yapılarla çevrili Kültür Tepesinde müzik-ritim gösterilerine yer vermek amacıyla performans sahnesi düşünülerek arazinin doğal topoğrafyası merdivene dönüştürülerek modern çizgiler ve özel aydınlatmalarla adeta görsel şölen oluşturuluyor. Bölgede resim yapmak ve dinlenmek isteyenler için çim amfi yapılacak. 3-8 yaş grubundaki çocukların yaratıcılığını geliştirecek oyun alanı tasarlanarak geleceğin sanatçısı olacak çocuklara kaliteli zaman geçirecekleri bir mekan hedeflenirken meydanda zemin kaplaması olarak doğal malzemelere yer verilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑