radyo
radyo

ASAYİŞ

MEHMET TABAK TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan KASİAD başkanı Mehmet Tabak 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Tabak'ın yattığı sürede göz önüne alınarak tahliye edildi

9 Haziran 2017 Saat: 11:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.499 kez okunmuştur

MEHMET TABAK TAHLİYE EDİLDİ
MEHMET TABAK TAHLİYE EDİLDİ

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kocaeli Aktif İş Adamları Derneği (KASİAD) başkanı Mehmet Tabak hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet suçlarından dava açılmıştı. Kocaeli 4. Ağır ceza mahkemesinde yargılan Mehmet Tabak hakkındaki davanın 3. celsesi görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Tabak Avukatı Gül Esen Mirkelam ve Tabak’ın yakınları katıldı.

 

Ticari ilişkileri geliştirmek için üye oldum

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Tabak, KASİAD’a ticari ilişkilerini geliştirmek için 2011 yılında üye olduğunu belirterek, “ 2015’in 9. Ayında KASİAD başkanlığına seçildim. Başkanlığa seçilmemin 3 ay sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından incelemeye alındık. Bunun ardından yönetimi toplayarak neden bu incelemeye tabi tutulduğumuzu söyledim. İnceleme raporunda suçlayıcı hiçbir ifade yoktu. Dernek yönetimini toplantıya davet edip derneği kapattım. 10 Temmuz’da dernek tabelasını söküp defterleri Dernekler Masası’na teslim ettik” dedi.

 

Böyle bir ifadem olmadı

Duruşmada Mehmet Tabak’a soruşturma dosyasına yargılama sürecinde eklenen 22 Kasım 2014’de yerel bir gazetede verdiği “ İşte KASİAD’ın yeni başkanı Mehmet Abi” başlıklı yazının çıktıları gösterildi. Röportajda yer alan “"Böyle bir dönemde hizmet hareketine mensup olmaktan gurur duyuyorum diyebilir misiniz? Mehmet Tabak, 10 saniye bile düşünmeden yanıt verdi; Her zaman gurur duydum, şimdi de gurur duyuyorum." Kısmını okuyarak savunma yapmasını istedi. Mehmet Tabak yayımlanan röportajla ilgili olarak “ bu röportajı gazeteci İ. A.’ya verdiğim doğrudur.  Ancak benim hizmet hareketine dahil olmaktan gurur duydum şeklinde bir ifadem olmadı” dedi.

 

15 yıla kadar hapis cezası istendi

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçunun yasal unsurlarının oluşmamasından beraatini, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Son olarak söz verilen Sanık Mehmet Tabak ise suçlamaları kabul etmediğini beyan ederek adalete güvendiğini sözlerine ekledi.

 

Beraat etti

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkemeye heyeti, sanığın terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan beraatine, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın tutuklu kaldığı süre ile yaşı ve sağlık durumu göz önüne alınarak denetimli serbestlik yasası kapsamında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilmesine karar verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑