radyo
radyo

SİYASET

METRO İSTEDİ VERMEDİLER, HALDIZ'A BU KIYAK NİYE?

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, MİA projesinde Haldızlar firmasına rant sağlanmak istendiğini belirterek “Metro şirketine izin vermeyen belediye Macit Haldız için revizyona gitti” dedi.

14 Şubat 2018 Saat: 09:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.228 kez okunmuştur

METRO İSTEDİ VERMEDİLER, HALDIZ'A BU KIYAK NİYE?
METRO İSTEDİ VERMEDİLER, HALDIZ'A BU KIYAK NİYE?

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman haftalık olağan basın açıklamasını il binasından gerçekleştirdi. Kaman yaptığı açıklamada MİA projesinden Haldızlar’a rant sağlanmak istediğini belirterek ““Metro Firması'na uygun görülmeyen imar değişikliği neden NOT Gayrimenkul'a uygun görülmüştür? AKP il binasının da sahibi olduğu bilinen Macit Haldız'a neden rant devşirilmeye çalışılmaktadır?” dedi.

METRO ŞİRKETİ’NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman yaptığı açıklamada Real arsasında yaşanan süreci anlattı. Kaman, “Real'in eski sahibi Metro şirketi sahibi oldukları Real arsası için 18 Eylül 2015 tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verir. Dilekçede Metro firması kendi arsası üzerine AVM yapmak istediğini ve bu alanın MİA kapsamına alınmasını talep etmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisi şirkete 14 Nisan 2016 tarihinde "Hayır" cevabı vermiştir. Bu ret cevabının ardından arsa Macit Haldız'ın sahip olduğu NOT Gayrimenkul şirketine 24 Haziran 2016 tarihinde satılır. NOT gayrimenkul 22 Eylül 2016 tarihinde İzmit Belediyesi'ne dilekçe verir. Metro şirketinin talebinin aynısını NOT Gayrimenkul da talep etmiştir. İzmit Belediyesi talebi ret eder. Bu sefer Not Gayrimenkul Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat eder. Büyükşehir Belediyesi Meclisi de 15 Aralık 2017 tarihinde bu talebi ret eder” dedi.

HALDIZLAR İÇİN REVİZYON YAPTILAR

Konuşmalarına devam eden Kaman, “Her ne hikmetse bundan sonra enteresan olaylar olmaya başlar. Önce MİA projesinde revizyon ihtiyacı oluşur. Revizyonda 14 Aralık 2017 de mecliste kabul edilir. Revizyon ile Real arazisi MİA kapsamına alınması planlanıyor. 11 Ocak 2018 de revizyonun onayı için oylama planlanırken gelen tepkiler üzerine oylama erteleniyor. Yeni oylama ise önümüzdeki Perşembe günü yani 15 Şubat 2018 tir. Bu revizyon kabul edilirse NOT Gayrimenkul eskisine oranla 2.5 kat daha fazla yani 10 kata kadar inşaat yapabilecektir. Bu plan onaylanırsa Not Gayrimenkulun 15 Ocak 2018 de satın aldığı Carrefour arsasıda bu revizyondan faydalanacaktır” şeklinde konuştu.

MACİT HALDIZ’A NEDEN RANT SAĞLANILMAYA ÇALIŞILIYOR ?

Haldızlar firmasına neden rant sağlanmak istediğini merak eden Kaman, “Metro Firması'na uygun görülmeyen imar değişikliği neden NOT Gayrimenkul'a uygun görülmüştür? Ak Parti il binasının da sahibi olduğu bilinen Macit Haldız'a neden rant devşirilmeye çalışılmaktadır? MİA projesindeki 1/1000 ölçekli planlama yetkisi neden İzmit Belediyesinin elinden alınmış ve Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir? İzmit Belediyesi by pass edilerek neden kanunlar çiğnenmiştir? Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1 Temmuz 2016 tarihinde "Ucube İnşaatlarla İstanbul'un güzelliğine çok yanlışlar yaptık" sözü İzmit için bir anlam ifade etmiyor mu” dedi.

ABDESTSİZ NAMAZ KILMAYA BENZER

Konuşmalarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nunu eleştiren Kaman, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Karaosmanoğlu din dersi hocası olduğu için ifadelerimizi onun anlayacağı şekilde anlatmak isteriz. Deprem bölgesi olan İzmit de normal vatandaşın 4 katın üzerinde inşaat yapmasına müsade edilmiyor. Kent Konutda Örneğin Haldızların yaptığı Yıldız Konutlarında neden yüksek yapılara izin veriliyor? Bu yaptığınız abdestsiz namaz kılmaya benzer. Ben kıldım oldu diyorsunuz. Real arsasında da abdestsiz namaz kılarım diyorsunuz. Sayın Başkan iki işte yanlıştır. İki yanlış bir doğru yapmaz” dedi.

ÖNERİLERDE BULUNDU

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’ne kinaye yaparak önerilerde bulunan Kaman, “Büyükşehir Belediye meclisinde Sayın Macit Haldız'a 10 değil 100 kat müsadesi verilerek kentin geleceğine kasteden vatan hainlerine ve Fetöcü'lere meydan okunmalıdır. Revizyon kararı meclisten zorla geçirtilerek " Tükürdüğünü yalatmak" sözüne örnek olarak okul kitaplarında derslerde okutulmalıdır” ifadelerinde bulundu.

MUHTARLARA GEREKSİZ GEZİLER

Basın açıklamasında muhtar gezilerini eleştiren Kaman, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yakın zaman önce Beştepe'deki 4'üncü Muhtarlar Toplantısında konuştu. Muhtarlara Paket Dünya Turu düzenleneceğini bu kapsamda Muhtarların İspanyada El Hamra Sarayı'na götürülebileceğini söyledi. El Hamra Sarayı bilindiği üzere "1001 Gece Masalları'na" ilham kaynağı olan saraydır. Bu geziler Ak Partili Belediyeler tarafından eğlence amaçlı değil, "Kültürel ve Bilgiyi Arttırma Gezileri " olarak tanımlanmıştır. Kocaeli’de 2005 yılından beri bu türde gereksiz geziler sayısızca yapılmıştır” dedi.

MUHTAR TURİZM A.Ş. KURULSUN

Yine kinayeli bir şekilde AKP’ye ve belediyelere önerilerde bulunan Kaman, “Ancak yurt genelinde yapılan bu geziler sonrasında sayın muhtarlarımızın bazılarında ve Ak Parti yöneticilerinde tuhaf huy değişiklikleri başlamıştır. Görevini layıkı ile yapan muhtarları tenzih ederek bunlardan bahsetmek istiyoruz. Muhtarlarımız için yapılan bu turlar "1001 gece masalları sarayları" ile sınırlı kalmamalı, Ak Partili Belediyeler tarafından Afrika'da "Safari turları", Paris'te Disneyland turları, Florida'da Universal Stüdyoları da gezi programına ilave edilmelidir. Ak Partinin Belediyeleri maniviyatı yüksek muhtarlarımız için "Umre turları", maneviyatı az olan muhtarlarımız için "Uzakdoğu Turları" da düşünülmelidir. Bu turların sayılarının arttırılması ve disiplini sağlamak maksadı ile Ak Partili Belediyelerin yan kuruluşu olarak "Muhtar Turizm AŞ" ler kurulmalıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑