radyo
radyo

SİYASET

MİNİ REFERANDUMDA “HAYIR” ÇIKTI

İl Başkanları buluşmasında gündem referandum oldu. 7 il başkanı referandum hakkında düşüncelerini dile getirdiler.

9 Ocak 2017 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.236 kez okunmuştur

MİNİ REFERANDUMDA “HAYIR” ÇIKTI
MİNİ REFERANDUMDA “HAYIR” ÇIKTI

AKP İl Başkanı Ceyhan “evet”, CHP İl Başkanı Sarıbay “hayır”, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü “evet”, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu “çekimser”, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız “çekimser” DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül “hayır”, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu “hayır” dediler. 

İlimizde bulunan siyasi partilerin her ay yaptığı il başkanları toplantılarının 7’incisi CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ev sahipliğinde Sapanca Gölü kıyısında bulunan Sukay Park’ta gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, BBP İl Başkanı Nihat Değer, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ile DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, ülke ve yerel gündeme dair bilgi alışverişinde bulundu.

 

TOPLANTILAR SÜRECEK

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay “Bu toplantıların devam etmesi kararını aldık. Başka yerde de olduğunu duymadık. Hiçbir ayrım gözetmeden FETÖ darbesine karşı çıkan bütün il başkanları burada. Toplantıların devamına da yarar gördüğümüz için karar verdik. Şubat ayında da SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ev sahipliğinde yapılacaktır” dedi.  

 

ZİYARETLER ŞEHİT AİLELERİNE

İlerleyen günlerde referandum olmasını bekliyoruz diyen Sarıbay “Referandum var anayasa oylaması olacak. Olacağını tahmin ediyoruz. Hepimizin ayrı ayrı fikirleri var. Birinin diğerine saygı duyması noktasında anlaştık. Nisan ayında yapılacak propaganda döneminde de OHAL uygulamalarının gevşetilmesi için valimizle de görüşeceğiz. Bu Nisan ayında yapılacak referanduma kadar tüm siyasi partilerin propaganda yapabilmesi için özgürlük adına yasaklama konulmamasını talep edeceğiz. Bu toplantı sonrası Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyaret edeceğiz. OHAL nedeniyle toplantı yapılması yasaklanmıştı. Her siyasi partiye izin verilmesini istiyoruz. Bundan sonraki toplantılarda da şehit ailelerini ziyaret edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

CHP HAYIR DİYECEK

Yapılan bu toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılacağı yönünde bilgi hakkında İl Başkanı Sarıbay “Yaşanan olağan üstü durumlar ve bakanların kentimizde programlarından dolayı bu program gerçekleşemedi. Vali bey ile daha sonra eğitimle ilgili bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı. OHAL’in daha rahat bir duruma getirilmesi noktasında önerilerinin olduğunu söyleyen Sarıbay “Cumhuriyet Gazetesi etkinliğimize polis izin vermedi, kadına şiddetle ilgili ankete polis izin vermesi. Bu tür kamuoyunu ilgilendiren etkinliklerde idarecilerimizin biraz daha anlayışlı olmalarını ve bu noktada izin vermelerini isteyeceğiz. 7 siyasi partinin 7 ayrı fikri olabilir. Referandum konusunda bizim partimizin fikri belli biz “hayır” diyeceğiz. Diğer il başkanları da kendi konumlarını belirler. Bizim ülkemizin en büyük eksiği bu. Birbirimizi dinlemek, anlamak, saygı duymak önemli. Medeniyet bu. Biz burada en iyi medeniyeti gösteren il başkanlarıyız ben bundan onu duyuyorum” dedi.

 

DEMOKRASİDEN GERİ KAYMADIR

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu DSP olarak referanduma hayır diyeceklerini ifade ederken, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ise “Bizim kararımız komisyonda görüşülüyor. Mecliste olmadığımız için şu an bir şey söylememiz doğru değildir.  SP Genel Merkezi bu konuyla ilgili geniş bir çalışma yapıp sunmuş durumda. Katkısını sunmaya devam ediyor” dedi.  DP İl Başkanı Nazlıgül ise partisinin kararını “Yapılacak olan referandumda oyumuz hayır olacaktır. Başkanlık sistemine hayır diyeceğiz. Demokrasiden geri kayma olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

SAĞLIKLI DEĞİL

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ise, “BBP olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da istişarelerimiz devam ediyor. Çıkacak karar neticesinde paylaşacağız. OHAL süreci içerisinde böyle bir referandum çok sağlıklı değil. Propaganda nasıl yapacaksınız? Ziyaretleriniz, toplantılarınız yasak. Tartışma noktası oluşmayacak. Keşke bu süreç OHAL’siz olsa. Hep birlikte sonuca saygılı olacağız” dedi.

 

OHAL’İN ETKİSİ OLMAZ

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise “Her başkanımızın fikirleri saygıdeğer. Temelde devletin terör örgütleri ile yaptığı mücadelenin parçası. Şu an vatandaşa sorsanız olup olmadığı fark edemez. Toplantılar, yürüyüşler vs ile ilgili alınan bir karar vardı. Bir seçim olacaksa bir kampanya dönemi olacak. 60 gün gibi duruyor. Kimse kampanya yapmasın muhakkak düşüncelerini halkla paylaşacaklar ve o ortamın sağlanacağı kanaatindeyim. OHAL’in etkisi olmaz. Ocak ayına kadar meclisten çıkacak sonucu görmek gerekiyor. 330 sürecini görelim” açıklamasında bulundu.

 

DEVLET PROJESİDİR

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü “Yeni Cumhurbaşkanlığı sitemi bazılarının başkanlık sistemi denilsede, sorumlu Cumhurbaşkanı, güçlü parlamento sistemi üzerinde genel başkanımız evet demiştir. Referandum da bizde evet diyeceğiz. Mecliste ki sonucu görmek önemlidir. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi bir devlet projesidir. MHP devlet projelerinin her zaman yanında olmuştur. Ortadoğu yeninden şekillenmektedir. Burada hızlı ve etkili karar vermek durumundayız. Önümüzde ki süreçte herşey daha netlik kazanacaktır. Vatandaşlar daha rahat olayları görecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑