radyo
radyo

EKONOMİ

MOLDOVA'LI HRİSTİYAN KADIN MÜSLÜMAN OLDU

14 yıldır Çayırova’da yaşayan Albima isimli Hristiyan kadın, İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu. Nisanur ismini alan kadın kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti.

6 Mayıs 2017 Saat: 23:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.428 kez okunmuştur

MOLDOVA'LI HRİSTİYAN KADIN MÜSLÜMAN OLDU
MOLDOVA'LI HRİSTİYAN KADIN MÜSLÜMAN OLDU

Aslen Moldovalı olan ve 14 yıldır Çayırova’da yaşayan Albima isimli Hıristiyan kadın, önceki gün İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu. Çayırova Müftüsü Yusuf Bingöl ve Müftülük personelinin de katılımıyla gerçekleşen merasime Albima’nın yakınları da katıldı. Müftü Bingöl’ün İslam dini ve Hz. Muhammed'i anlattığı konuşmalarının ardından, dualar eşliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. 
HÜR İRADEMLE
Uzun zamandır konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını belirten Albima (Nisanur) en doğru kararın İslamiyet olduğu kararına vardığını belirtti. "Kendi hür iradem ile Müslümanlığı tercih ediyorum diyen" Nisanur hanım, evde el emeği ile yaptığı çeşitli hediyeleri de Müftü Yusuf Bingöl’e armağan etti. 
MUTLU OLDUK
Albima'nın Müslüman olmasının ardından ise Çayırova Müftüsü Bingöl, kendisine İslam’ın şartlarını anlatarak bir adet Kuran-ı Kerim meali ile çeşitli Diyanet yayınlarından armağan etti. Nisanur Hanım’ı tebrik eden Müftü Bingöl, "Elbette bugün ayrıca mutlu olduk. Hak dini İslamiyet’i tercih eden kardeşimiz hidayete erecektir. Umarım bundan sonraki hayatından İslamiyet’i yaşamaya ve yaşatmaya devam edecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑