radyo
radyo

SİYASET

ÖZAK, HALDIZ SORUSUNA CEVAP VEREMEDİ

Real AVM ile ilgili kent yöneticilerinin özel bir toplantı yaptığı ve Haldız İnşaat’ın sahibi Macit Haldız’ın da toplantıda yer aldığına dair iddialara cevap veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bu buranın konusu değil. Biz kentimiz ile ilgili önemli konularda istişareler yaparız. Yaptığımız istişareler de kentimiz olumlu sonuçlar alır” dedi

19 Ocak 2018 Saat: 17:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.546 kez okunmuştur

ÖZAK, HALDIZ SORUSUNA CEVAP VEREMEDİ
ÖZAK, HALDIZ SORUSUNA CEVAP VEREMEDİ

Sekapark Otel’de düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın yanı sıra AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç katıldı. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve SP İl Başkanı Nurettin Çelik toplantıya katılmadı.

MASA KENTİN SORUNLARINI GÖRÜŞÜYOR

Toplantıda konuşan BBP İl Başkanı, “Kocaeli’nin önemli bir meselesini konuşmak için bir araya geldik. Yapılan sunumu takip edip kanaatlerimizi bildireceğiz. Olağan il başkanları toplantımız 5 Şubat’ta olacak. Masa arada bir araya gelerek kentin sorunlarını görüşüyor. MİA ile ilgili bir değerlendirme yapıp büyükşehirden sunum talep ettik” diye konuştu.

GELİŞMEMİŞ BİR BÖLGEYDİ

Duyar’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Merkezi İş Alanı (MİA) konusunu sizlere paylaşmak ve görüşlerinizi almak için buradayız. MİA olarak adlandırdığımız bir zamanlar kentimizin kenarında olan, kent çöplüğünün, hurdacıların ve diğer kullanımların olduğu alan 1970’li yıllarda planlanmış ama günümüze kadar bir türlü gelişememiş bir bölgeyde. Bugün geldiğimiz noktada bu alan Kocaeli’nin kalbi noktasında olan bir bölgedir. 465 hektarlık bir alan bu alan. Ömer Türkçakal Bulvarı ile D-130 Karayolu arasında kalan büyük bir alandan bahsediyoruz” dedi.

KENT MERKEZİ’NE YENİ BİR VİZYON KATACAK

“Karar süreci tamamlandığında bölgede bekleyen yatırımcıların önü açılacaktır” diyen Özak, “Bizler MİA alanını kentimizin parlayan bir yıldızı olarak görüyoruz. Bu plan Kocaeli’nin bölgedeki liderliğini perçinleyecektir. İzmit kent merkezine yeni bir vizyon katacaktır. Bu alan bugün Kocaeli’ye yakışmayan görüntülerin olduğu bir alan. Alanın yüzde 63’ü boş hala. Bu alanı bizler yeniden planlamak suretiyle bu bölgede oteller, kongre merkezleri, banka binaları, sigorta binaları, marka merkezleri, hastaneler, alışveriş merkezleri, park ve dinlenme alanlarının bulunduğu Kocaeli’nin yeni çehresi olarak planladık” şeklinde konuştu.

ALAN HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANACAK

Özak, “Bu planda Büyükşehir belediyesi ya da başka bir belediyenin yaptırımı olmayacak. Bu parsellerin değerini arttırdık. Buradaki binalar parsel sahipleri tarafından yapılacak. Burayı Büyükşehir kamulaştıracak ve buralardaki insanları dışarı çıkartacak dediler fakat biz böyle bir şey yapmayacağımızı söylemiştik. Bu bölge sahipleri tarafından binalar yapıldıkça değer kazanacaktır. En az 60 bin kişiye istihdam alanı oluşturuyoruz. Alan hak ettiği değeri kazanmış olacak. Kentimizin marka değeri artacak. Güneş enerjisini kullanımı noktasında teşvik ediyoruz parsel sahiplerini. Bu bölgedeki otopark sorunun kalkması için parsel sahiplerine bir miktar ilave emsaller veriyoruz. Bütün bunlar kamu yararı içermektedir. Alanın hızlı bir şekilde yapılaşması gerekiyor” diye konuştu.

KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA ASLA YOK

“Özellikle son günlerde basında ortaya atılan bir takım haksız iddialara da cevap vermek istiyorum” diyen Zekeriya Özak, “Burada kişiye özel uygulama asla yoktur. Yapılan düzenleme mevcut imar planında tanınan hakların verilmesi ve mağduriyetin giderilmesine yöneliktir. Şartları taşıyan herkesin yararlanabileceği bir düzenlemedir” dedi.

BURANIN KONUSU BU DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Real AVM ile ilgili Seka Park’ta özel bir toplantı yapıldığı ve toplantıya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan gibi çok sayıda kent yöneticisinin yanı sıra Haldız İnşaat’ın sahibi Macit Haldız’ın da katıldığına yönelik iddialara cevap vermek istemeyen Özak, “Bu buranın konusu değil. Biz kentimiz ile ilgili önemli konularda sık sık yöneticilerimizin olduğu toplantılar düzenler ve istişareler yaparız. Yaptığımız istişareler de kentimiz olumlu sonuçlar alır” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑