radyo
radyo

ASAYİŞ

RAMAZAN BAŞTÜRK SAVUNMASINI YAPTI, TANIKLARDAN FLAŞ İFADELER

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan MOBESKO eski başkanı Ramazan Baştürk bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

18 Mayıs 2017 Saat: 12:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 993 kez okunmuştur

RAMAZAN BAŞTÜRK SAVUNMASINI YAPTI, TANIKLARDAN FLAŞ İFADELER
RAMAZAN BAŞTÜRK SAVUNMASINI YAPTI, TANIKLARDAN FLAŞ İFADELER

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaklaşık 10 aydır tutuklu yargılanan MOBESKO eski başkanı Ramazan Baştürk bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Baştürk, avukatı ve tanıklar katıldı.

BANKA ASYA ÇALIŞANI: BAŞTÜRK HAFTADA BİR GELİRDİ

Duruşmada ilk ifade veren Bank Asya çalışanı H.E ifadesinde,"5 yıl boyunca Bank Asya’da çeşitli şubelerde çalıştım. Baştürk’ü de bankaya gelip gitmesinden tanıyorum. Bazen haftada bir gelirdi. Yalnız geldiği de oluyordu çalışanlarıyla da geliyordu. Bankada pos cihazı vardı. Kendisini sadece şube müşterisi olarak tanıyorum. Banka müdürlerimiz bize Ramazan bey gibi önemli tanınmış müşterilerimize karşı biraz daha hassasiyetli davranmamızı isterdi. Yani bankadan memnun ayrılmaları istenirdi. Ancak banka müdürü H. E., Ramazan Baştürk’ün FETÖ üyesi olduğu şeklinde bir beyanı olmadı. Yani Baştürk’e yalnızca bankacılık faaliyetleriyle iyi davrandık. Emniyet ifademde isimleri yazılı kişileri tanıdığımı söyledim. Fakat benim Ramazan Baştürk’ün Kocaeli’de FETÖ’nün mütevelli heyetinde olduğu gibi banka müdürümüz (bank asya izmit şube müdürü) Ergün A.’nın bu şekilde bir beyanı olmamıştır. Emniyette bize bu isimleri tanıyor musunuz diye sordular. Tanıdığımızı söyledim.

BU İSİMLER ASLA BANKADA BEKLETİLMEYECEK!

2008-2014 yılları arasında Bank Asya İzmit şubesinde çalıştım. E. A. isimli müdürümüz, her pazartesi sabah yaptığımız kahvaltıda bir kaç isim söyledi. Ramazan Baştürk’ün de aralarında olduğu bir kaç ismi sayarak bu isimlerin asla bankada bekletilmeyeceğini söyledi. O dönemde beş isim saydı. Ama neden nasıl bir sebeple bu isimleri saydı bilmiyorum. Maaşımız her yattığında bizden kurban parası kesiliyordu. Neden diye sorduğumuz zaman banka müdürü bize burada çalışıyorsanız böyle şeylere katlanacaksınız diyordu. Bankanın Fetullah Gülen’in bankası olduğuna dair İzmit Şube Müdürü E. A. bunu beyan etti. E. A. iki kez bazı çalışanları toplayıp sohbete de götürdü. Fakat sanığı bu toplantılarda görmedik. Şube Müdürü E. A.nın sanığın FETÖ cemaatine katkı sağladığı şeklinde bir beyanatı olmadı" dedi.

CEMAATE YAKIN OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM

Duruşmada ifade veren diğer tanık O.T  ise "2013 haziran ayından sonra Ramazan Baştürk’ü hiç görmedim. Bank Asya’da 2004-2015 yılları arasında bankada çalıştım. Sanığı İzmit şubesinde çalıştığım süreden tanırım. Kendisini bir iki kez bankada gördüm. Sanığın ismini duydum ama şahsen tanımıyorum. Benim ilgilendiğim bir müşteri değildi. Sanığın FETÖ’ye destek verip vermediğini bilmiyorum. Fakat sadece Sanığın cemaate yakın olduğunu hissediyordum. Fakat bunu destekleyecek hiçbir kanıtım yok. Sanığında aralarında bulunduğu isimlerin FETÖ’nün ilimizdeki mütevelli heyeti içerisinde olduğu gibi bir şey banka müdürü E. A. tarafından söylenmedi. Ben böyle bir şey duymadım" dedi.

BAŞTÜRK SAVUNMASINI YAPTI

Duruşmada savunmasını yapan Ramazan Baştürk, ”Benim Bank Asya’ya yatırılmış tek kuruş param yoktur. Oradaki hesabım ticaridir. Bu bir zorunluluktan açılmış ticari hesaptır. Bankaya 125 bin TL yatırdığım raporda söylenmektedir. Bu tamamen kira kontratlı gayrimenkullerimden gelen paradır. Diğer 80 bin TL ise ticari hesabıma aktarılmak üzere yatırılmış ve bu 80 bin TL 20 dakika sonra da hesaba aktarılmıştır. Ocak şubat ve mart döneminse bankaya bir kuruş yatırılmadığı bakiyenin 0.43 kuruş olduğu ekstreden görülmektedir.” dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑