radyo
radyo

EKONOMİ

SEDAŞ SORUN YOK DİYOR AMA 9 GÜNDÜR KARANLIKTALAR.

Körfez İlimtepe’de etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri geçen 8 güne rağmen hala giderilemedi. Özellikle yatan hastalar enerji probleminden en çok etkilenenler oldu. Muhtar Kazım Elmas da artık isyan etmek üzere olduklarını söyledi.

6 Ocak 2017 Saat: 11:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.819 kez okunmuştur

SEDAŞ SORUN YOK DİYOR AMA 9 GÜNDÜR KARANLIKTALAR.
SEDAŞ SORUN YOK DİYOR AMA 9 GÜNDÜR KARANLIKTALAR.

İlimizde yaklaşık 10 gün önce etkisini gösteren yoğun kar yağışı özellikle kentin yüksek bölgelerinde hayatı felç etti. Karla kaplanan köylerde enerji nakil hatlarının kopması sonucu yüzlerce aile karanlıkta kaldı. Karanlıkta kalan köylerin yanı sıra Körfez ilçesine sadece 5 buçuk kilometre uzaklıkta kalan İlimtepe Mahallesi’nde de enerji nakil hatları büyük oranda tahrip olurken telefon şebekeleri de çalışmıyor.

61 AİLENİN ENERJİSİ YOK

Mahallede bulunan 61 ailenin halen elektriği yok. Vatandaşlar doğalgazla ısınamadıkları için çareyi kara kışta battaniyelere sarılarak ısınmakta arıyor. Konuyla alakalı olarak konuşan Körfez İlimtepe Mahallesi Muhtarı Kazım Elmas, İlimtepe’de her kış mevsiminin çetin geçtiğini belirtti.

22 DİREKTE HASAR VAR

İlimtepe’nin 450 rakım yüksekliğinde olduğunu dile getiren Muhtar Elmas, “Körfez ilçesine 5 buçuk kilometre uzaklıkta olmasına rağmen ikliminde çok farklılıklar görüyoruz. İlçe merkezine 1 damla yağmur düştüğünde burada 2 damla kar yağıyor. Bu sene kar yağışı ağır geçti. Bu yağış yüksek gerilim hatları ve enerji şebekelerinin çökmesine neden oldu. 10 sokakta tamamen elektrik yok. Teller koptu, yaklaşık 22 direk devrildi ya da kırıldı” dedi.

 

61 aile halen karanlıkta

Yaklaşık 8 gündür mahallede elektrik olmadığını belirten Elmas, “170 ailenin yaşadığı Atakent Sitesi’ne enerjisi 3 gün önce verildi. 62 sakini olan Orhankent Sitesi’nin elektriği ise önceki gün verildi. Şu anda toplam 61 ailenin yaşadığı 10 sokakta elektrik yok. Evlerinde soba için bacası bulunan aileler sona kurdu, ama burada her ev soba kurmaya müsait değil” diye konuştu.

 

“HERKESE GİTTİM, SONUÇ YOK!”

İnsanların çok zor şartlar altında yaşamak zorunda bırakıldığını dile getiren Elmas, “Kısacası insanlar ısınabilmek için battaniyelere sarılarak evlerinde oturabiliyor. Konuyla alakalı olarak her gün Kaymakam Bey’e bilgi veriyorum. AK Parti Milletvekili Zeki Aygün ile de konuyu görüştüm. Körfez Belediye Başkanı’mıza kriz masası kurulması için başvuruda bulundum, ancak hala bir sonuç elde edemedik” dedi.

MAKİNEYE BAĞLI YAŞAYAN HASTALAR BÜYÜK SIKINTIDA

Şikayetlerini SEDAŞ’a da ilettiklerini kaydeden muhtar Kazım Elmas, “SEDAŞ’ı defalarca aramamıza rağmen karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Enerji nakil hatlarının ne zaman onarılacağını bilmiyoruz. Devam eden bir çalışma da yok. Mahallemizde hava temizliği nedeniyle burada yaşamayı tercih eden astım hastaları çoğunlukta. Bu insanlar makineye bağlı olarak yaşıyor. Zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar” açıklamasında bulundu.

“HATLAR YER ALTINA ALINSIN”

Enerji olmaması nedeniyle birçok mahalle sakinleri başka bölgelerde ikamet eden akrabalarının yanına yerleştiğini de söyleyen Elmas, şöyle konuştu: “Yılbaşını biz mahallece karanlıkta geçirdik. Bir an önce enerji nakil hatlarının yenilenmesi gerekiyor. Buradaki elektrik hatlarının yarısı yerin altından geçiyor. Diğer yarısının da yerin altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde biz bu sorunları sürekli yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

direk-001.jpg

“Elektrik olmayınca nefes alamıyorum”

İlimtepe bölgesinde elektriklerin sorun olması en çok hastaları olumsuz etkiledi. Elektrik kesintisi nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen KOAH hastası olan ve oksijen cihazına bağlı olarak yaşayan Emin Tombuloğlu, geçen 5 gün boyunca adeta ölüp ölüp dirildiklarını dile getirdi.

hasta-032.jpg

NEFES SIKINTISI YAŞIYOR

Elektrik olmadığı için makinesini kullanamadığını kaydeden Tombuloğlu, “Kombi çalışmadığı için soğuktan donduk. Biz bu sorunları yazın da yaşadık. Çalışma yapıyoruz diyerek sürekli elektrikleri kestiler. KOAH hastasıyım, oksijen tüpü kullanıyorum. Oksijen makinesi ve hava maskelerim var. Hepsi elektrikle çalışıyor. Elektrik gittiğinde ben nefes alamıyorum. Doktorumun tavsiyesi üzerine buraya taşındım ve 11 senedir burada yaşıyorum” dedi.

 

“8 gündür elektrik kesik”

İlimtepe’deki elektrik kesintileri vatandaşların da büyük sıkıntı yaşamasına sebep olmuş. Mahallede bulunan Ayyıldız Market’i işleten Mukaddes Ayyıldız da geride kalan 8 günü elektriksiz şekilde geçirdiklerini dile getirdi. Kar yağışı ile birlikte bölgelerinde hayatın durduğunu kaydeden Ayyıldız, “8 gündür elektriklerimiz kesik. Telefon şebekeleri de çalışmıyor. Çok zor günler yaşıyoruz” dedi.

market-001.jpg

Torunlarını battaniye altında ısıtıyorlar

En sıkıntılı görüntü ise Gül ailesinin evinden objektiflere yansıdı. Eşi ve torunları ile aynı apartmanda ikamet eden 67 yaşındaki Süleyman Gül, aynı zamanda mide kanseri ve düzenli olarak tedavi altında tutuluyor. Eşi Mevlüde Gül ise hem hayat arkadaşının tedavisi ile ilgileniyor, hem de torunlarına kol kanat geriyor.

cocukla.jpg

TORUNLARI ÇOK KÜÇÜK

Yaşları 3 ila 5 arasında değişen torunları Kamil Süleyman Gül, Berat Gül, Neval Gül ve Tuna Gül’ü bir odaya alan Mevlüde Hanım, onlara kalın giysiler giydirip, yorgan ve battaniye altına alarak ısıtmanın derdine düşmüş durumda. Mevlüde Teyze, hala elektriğin gelmesini bekliyor.

 

“Sitelerde elektrik var bize neden verilmedi?”

İlimtepe Mahallesi sakinlerinden Nurettin Ak da yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi ve enerjisiz geçen günlere isyan etti. Maddi durumu iyi olan ve sitelerde ikamet eden vatandaşlara elektriğin hemen bağlandığını belirten Nurettin Ak, “Geçen hafta perşembe gününden bu yana perişanız. Evlerimizde, sokaklarımızda elektriğimiz yok. Diyaliz ve yatan hastalarımız var. Bazı evlere elektrik verildi bazı evlere verilmedi. Bir an önce elektriğin gelmesini istiyoruz. Biz yıllardır buradayız, ama hiçbir zaman bugünkü kadar perişan olmamıştık. Sitelere elektrik verilirken bize neden elektrik verilmiyor? Bir an önce sorunların giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑