radyo
radyo

SAĞLIK

ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILACAĞI TARİH AÇIKLANDI

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı koordinasyon toplantısında konuşan AKP Milletvekili Zeki Aygün, “Sözleşme 2020’de bitecek diyor ama 2019 sonbaharında açmayı hedefliyoruz. Binanın yüzde 20’si tamamlandı” dedi.

13 Şubat 2018 Saat: 09:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.593 kez okunmuştur

ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILACAĞI TARİH AÇIKLANDI
ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILACAĞI TARİH AÇIKLANDI

Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, AKP Milletvekili Zeki Aygün ve İl Sağlık Müdürü Şenol dün Ergüney Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, “Şubat 2020’de tamamlanması bekleniyor. Kurumlar arası koordinasyon gereken konuları değerlendirmek için bir aradayız” dedi. Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

EN İNCE AYRINTISINA KADAR PLANLIYORUZ

Koordinasyon toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Türkiye’de 30 tane bölgemize yapılan hastanelerden biri Kocaeli’de yapılıyor. İnşaatımız hızla ilerliyor. Sağlık bakanlığımızın ve diğer paydaşlarımız valiliğimizin koordinesinde toplandı. Vekilimiz Zeki Aygün projeyi yakından takip ediyor. İnşallah bugün hayırlı kararlar alacağız. Güzel bir ekibimiz var. En ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Hastanemiz sadece ilimize değil ülkemize hayırlı olur İnşallah” dedi.

25 YIL SÜRECEK BİR ORTAKLIK

“Bakanlığımızın genel bütçeden ayırdığı bir ödenek var. Kimileri spekülasyonlar yapılıyor rakamlara dair” diye Ergüney, “Burada çalışan personelin mağdur olacağı şeklinde konuşmalar oluyor. Bunlar doğru değil. Diğer illerde şehir hastaneleri oldukça iyi çalışıyor. İlk üç aydan sonra ciddi gelir artışı olduğunu biz bizzat gidip o şehir hastanelerinde gördük. 25 yıl sürecek olan bir ortaklık bu. Firma oradaki otelcilik hizmetlerini yapıyor ve bunun karşılığında bir ücret alıyor. Şu anda da bu ücretler veriliyor. Birçok ihale yapılıyor. Bu ihaleleri tek kalemde toparlamış oluyoruz. Firma hastanenin paydaşı olduğu için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. 25 yıl sonra sağlık bakanlığı yep yeni bir şehir hastanesini almış oluyor. Karşılıklı güzel bir anlaşma var” şeklinde konuştu.

5 BİNE YAKIN ÇALIŞAN OLACAK

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Yaklaşık 2 bine yakın firma elemanı, bir o kadar da devlet personeli olmak üzere toplam 4-5 bin civarında çalışan olacağı öngörülüyor. Günlük insan sirkülasyonu 50 bin olarak gözüküyor. Devlet hastanelerinde vatandaş nasıl muamele görüyorsa şehir hastanesinde de aynı muameleyi görecek. Vatandaşın ek ücret ödemesi söz konusu değil. Şehir hastanelerine sağlık turizmi noktasında çalışmalar yapılması planlanıyor. Yabancılara SGK’dan biraz farklı bir uygulama olacak tabii ki. Sağlık bakanlığı büyük ihtimalle bir şirket kuracak. Bu taslak bir çalışma. Şirket olmasa bile bakanlığımızın bir organizasyonu olacak. Yurt dışından gelen hastaların gidiş – gelişlerini organize edecek bir yapı kurulacak. Yöntemine bakanlığımız karar verecek. Dünyanın her yerinden insan gelebilir. Bu sene içerisinde bu konu da kesinlik kazanmış olur. Otoparklarımız ücretsiz ve vale hizmeti olacak” ifadelerini kullandı.

2019 SONBAHARINDA BİTİRMEK İSTİYORUZ

Ergüney’in ardından konuşan AKP Milletvekili Zeki Aygün, “Yüzde 20 civarında yapımı gerçekleşti hastanemizin. Toplam 368 dönümlük alanda yapılıyor inşaat. 6 hastanenin içerisinde toplam 50 bine yakın insan yaşayacak. Böyle bir alanın alt yapısı, yolları ona göre ayarlanmalı. 426 yatak var ana hastanemizde. 263 kadın ve çocuk hastalıkları hastanesinde, 168 yatak Kardiyo Vasküler Hastanesinde, 116 Onkoloji Hastanesinde, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Hastanesinde, 130 Yatak Yüksek Güvenlikli Adli Pskiyatri Hastanesinde olmak üzere toplam bin 200 yatak kapasitesi olacak şehir hastanesinin. Sözleşme 2020’de bitecek diyor ama 2019 sonbaharında açmayı hedefliyoruz. 3151 araçlık bir otoparkımız olacak. 808 milyon 583 bin TL toplam maliyeti. Bu hastanenin yönetim ve işletmesi Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak. Firma yetkilileri yemek, bilgi işlem, güvenlik gibi işlemleri yapacak. Firma hastanenin cihazlarının alınmasını da sağlayacak” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑