radyo
radyo

SİYASET

SELİN SAYEK BÖKE, KOCAELİ'DEN SESLENDİ!

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke Kocaeli'ye gelerek Tabipler Odasını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Böke, “Akademisyenleri terörist diye sınırlandırdılar. Ama bunda tek kaybeden saray düzenidir. Bu mücadelenin sonunda özgürlük kazanacak” dedi.

25 Mart 2017 Saat: 13:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.729 kez okunmuştur

SELİN SAYEK BÖKE, KOCAELİ'DEN SESLENDİ!
SELİN SAYEK BÖKE, KOCAELİ'DEN SESLENDİ!

YOĞUN KATILIM

CHP Parti Sözcüsü, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Saysek Böke geçtiğimiz gün ilimize gelerek referandum süreci çalışması yaptı. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde hayırı anlatan Böke, ilk olarak Kocaeli Tabipler Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Tabipler Odası Başkanı Aynur Karadenizli, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ve çok sayıda oda üyeleri katılım gösterdi.

 

MUTLULUK DUYUYORUZ

Açılış konuşmasında konuşan Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Aynur Karadenizli, Hekimlerin yaşadığı sorunları her platformda dile getiriyoruz. Sağlık alanında Dr. Füsun Sayek Halk Sağlığı ve Türk Tabipleri Birliği organizasyonlarında çok emeği geçmiştir. Füsun Hoca’nın olaylara yaklaşımı hep anlatılır. Sevecen ve mücadeleci biridir. Bizim için 17 ağustos 1999 tarihi çok önemlidir. Hepimiz uzun bir süre kendimize gelemedik. O dönemde devletin tüm kurumları yanımızdaydı ama Türk Tabipleri Birliği ile beraber çok çalışmalar yürütüldü. Füsun Sayek o dönemde Türk Tabipleri Başkanıydı. Biz kendilerini unutmadık. Füsun hocamızın kızını ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

uclu-2.jpg

HAYIRLAR ÇOĞALIYOR

Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Aynur Karadenizli’nin ardından konuşan CHP Parti Sözcüsü Selin Seyek Böke ise, “Bugün yaşadığımız baskıcı ortam bizlerin bir arada olmasını gerektiriyor. Biz CHP’liler hayırları çoğaltmak adına, bunun memleket meselesi olarak gördüğümüz için ülkeyi karış karış geziyoruz. Türkiye konuştukça hayırlar çoğalıyor. Daha aydınlık yarınlar için sizlerin de hayırları çoğalttığınızı gözlemliyorum. Sağduyulu ve demokrasiye sevdalanmış milyonlar artık sadece kulak kabartmıyorlar. Yarını inşa etmek için ortaklık kuruyor. İktidar da bu tehlikeyi anladığı için daha da hırçınlaşıyor. Kendisinin anlatacak hikayesi kalmadığı için demokrasi diyenleri tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

img_7898.jpg

TEK KAYBEDEN SARAY DÜZENİ

İlimizde görevlerinden ihraç edilen akademisyenlere de değinen Böke, “OHAL sürecinde Kocaeli’de akademisyenler bu tehdidi diğer illerde ki akademisyenlere göre daha önceden hissetti. Akademisyenleri terörist diye sınırlandırdılar. Ama bunda tek kaybeden saray düzenidir. Bu mücadelenin sonunda kazananın özgürlük olacağını biliyoruz. Biz özgürlüğü 4 duvar arasında ki üniversitelerde değil, daha özgür üniversiteler de yaygınlaştırarak yarınlara daha kolay ulaşacağız. Terörist diyerek şiddet dilinin arttıranlar fiziksel şiddete de yol açmışladır” diye konuştu.

img_7901.jpg

FAKİRLİK VE YOKSULLUK VAR

Böke, “Türkiye’nin fakirleşmesinin istiyor musunuz? İşsizliğin devam etmesini istiyor musunuz? Sorusunu karşımıza koyuyorlar. OHAL’in uzatıldığı süreçte enflasyon çift haneye ulaştı. Tek adamın yönettiği yerde enflasyonun çift haneye yükselmesini gördük.  Türk parası değer kaybediyor. OHAL sürecinde Türk parası 60 kuruş değer kaybetti.  Cebimizin erimesini, işsizliğin artmasını istemiyorsak sandıkta hayır demeliyiz. 16 Nisan’dan sonra evet çıkarsa istikrarsızlık var. Kavga eden yaklaşım var. Hepimiz için fakirlik ve yoksulluk var” açıklamalarında bulundu.

img_7922.jpg

ÖLÜMLER ARTTI

Son olarak tekrar konuşan Oda Başkanı Aynur Karadenizli hekimlerin sorunlarından bahsederek “Hekimler yüzde 19 oranında emeklilik döneminde çalışma ihtiyacı duymuyor. Bu veri çok düşük bende çok şaşırıyorum. Aynı zamanda meslektaşlarımda fiziksel ve sözel şiddet yaşamayan yoktur. İlimizde iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı ölümler arttı. Bir hastayı kurtarmak için aylarca takip ediyoruz. Basit bir iş güvenliğinin alınmaması bir başka vatandaşımı kaybetmemize neden oluyor. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑