radyo
radyo

DÜNYA

SOĞUK RUS ASKERİNİN SICAK YÜZÜYDÜLER, KAZADA ÖLDÜLER

Uçak Kazasında Rusların Meşhur Kızıl Ordu Korosu Mensupları da Can Verdi. Rusya'nın Soçi şehrinden Suriye'ye doğru havalandıktan sonra Karadeniz'e çakılan askeri uçakta savaştaki askerlere moral vermek için gösteriler düzenleyen Rusların Kızıl Ordu Korosu da bulunuyordu.

25 Aralık 2016 Saat: 13:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.573 kez okunmuştur

SOĞUK RUS ASKERİNİN SICAK YÜZÜYDÜLER, KAZADA ÖLDÜLER
SOĞUK RUS ASKERİNİN SICAK YÜZÜYDÜLER, KAZADA ÖLDÜLER

Suriye'de savaşan Rus askerlerine yılbaşında moral vermek için Soçi'den yola çıkan uçakta Rusların meşhur Kızıl Ordu Korosu da bulunuyordu. Yetkililer, mürettebat ya da yolculardan kurtulan kimse olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Rusya'nın halk şarkılarından, kilise müziklerine, opera aryalarından popüler müziklere kadar uzanan geniş bir yelpazede eserlerle Türkiye'de de gösteriler yapmış olan koro, Türk halkının da beğenisini kazanmıştı.

KIZIL ORDU KOROSU

Kızıl Ordu Korosu, Sovyetler Birliği Ordusu Kızıl Ordu'nun resmi korosu. Koro erkek koro elemanları, orkestra ve dans grubundan oluşuyor.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK KOROSU

Dünyanın en büyük ordu korosu olan ve 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor.

2 BİNDEN FAZLA ESER

Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan Koro, Rus halk şarkılarından opera aryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor. Pek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni topluyordu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑