radyo
radyo

SİYASET

Şok önergede Şeker imzası

18 Kasım 2016 Saat: 10:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.154 kez okunmuştur

Şok önergede Şeker imzası
Şok önergede Şeker imzası

AKP'nin verdiği ve kamuoyunda şok etkisi yaratan, 'tecavüzcüleri tecavüzden kurtaran' önergede AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in de imzası olduğu öğrenildi. Verilen önergeye göre tecavüzcü, tecavüz ettiği kişi ile evlenirse cezaevinden çıkıyor. Önergeye göre tecavüzünün aldığı ceza ertelencek. Bu önerge 'Tecavüzcüleri aklayan önerge' olarak algılandı. Kamuoyundan önergeye büyük tepki var. Sosyal medyada önergeye tepki yağarken, önergede imzası bulunan milletvekilleri de kınanıyor. Verilen kanun tasarısı önergesi 22 Kasım Salı günü mecliste görüşülecek. Görüşmeler sırasında mecliste ciddi tartışmaların yaşanması bekleniyor. Yapılması gereken onca iş, çözülmesi gereken onca problem varken ve en önemlisi çocuğa tecavüzün önüne geçmek için tecavüzcüye yönelik yaptırımların daha da ağırlaşıtırılması dururken başta İlyas Şeker olmak üzere önergeye imza veren diğer vekillerin neden böylesi bir kanun tasarısı sundukları merak konusu.

 

İMZACI VEKİLLER

Kız çocuklarının tecavüzcüsüyle evlenmesinin yolunu açana önergede imzası olan milletvekillerinin isimleri şöyle; AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu,  AKP Milletvekili Halis Dalkılıç, AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu.

 

CHP'LİLER ENGEL OLDU

Dün gece önerge Meclis'te kabul edildi, ancak 438 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın bütünü üzerinde yapılan oylama gerçekleştirilemedi. CHP'liler toplantı yeter sayısının olmadığını belirterek oylama talep etti. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'lilerin talebini kabul ederek oylama yaptırdı. İki defa üst üste yapılan oylamada toplantı yeter sayısına (184 milletvekili) ulaşılamadığı için, istismarcıları serbest bırakan önergenin de içinde bulunduğu 438 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın görüşülmesi 22 Kasım Salı günü saat 14.00'e kaldı. Önerge uyarınca cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda Ceza Muhakemesi Kanununun 213. maddesine bakılmaksızın hükmün açıklanması geri bırakılacak.

 

İŞTE O SKANDAL ÖNERGE

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına;
Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesinz ve teklif ederiz.
"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçqan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑