radyo
radyo

EKONOMİ

TMSF, Kocaeli’de 7 şirkete el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şüpheli bulunan kişilere ait 691 şirket yer aldığını duyurdu. El koyunlar şirketler arasında Kocaeli'den de 7 şirket bulunuyor...

2 Aralık 2016 Saat: 20:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.386 kez okunmuştur

TMSF, Kocaeli’de 7 şirkete el koydu
TMSF, Kocaeli’de 7 şirkete el koydu

15 Temmuz darbe girişimi öncesi paralel yapıya yönelik Kocaeli merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece kefaretle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çakmak Market’in ortaklarından Murat Çakmak, darbe girişimi sonrası düzenlenen operasyonda tekrar gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Çakmak Market Gıda ve İht. Mad. Paz. İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti.’nin yüzde 52’si Ali Çakmak’ın, yüzde 24’ü oğlu Bülent Çakmak, yüzde 24’ü ise yine oğlu Murat Çakmak’ındı. Belsa Plaza’nın alt katında, Sabri Yalım Parkı’nın karşısında, Yuvam ve Yuvacık’ta olmak üzere 4 şubesi bulunan Çakmak Market, Murat Çakmak tutuklansa da faaliyetini sürdürüyordu. Ve 2. Sulh Ceza Hakimliği, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının 8 Eylül 2016 tarih ve 2015/15372 soruşturma sayılı yazısı bulunduğu kayyum başvurusu üzerine mahkeme, Çakmak Market’e kayyum atanmasına karar vermişti. Çakmak Market’in 1 hafta içinde yaptığı itiraz kabul görmemiş ve kayyum ataması gerçekleşmişti.

Yine aynı gün aynı mahkeme Baranlı Gıda Turizm ve Özel Eğitim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, DECOTEK İnşaat Gıda Tekstil Orman Ürünleri Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, FVM İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, PROSİS Yangın Sistemleri Teknik Donanım Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile SCALA Yapı Taahhüt Pazarlama Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için de kayyum kararı vermişti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bugün Türkiye genelinde 691 şirkete el konulduğunu duyurdu ve Kocaeli’deki bu firmalar da o listede yer aldı. Ayrıca yedinci bir şirket; Gebze merkezli İnforcept İletişim Teknolojileri Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de listede yer aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑